KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Down-szindrómás sportoló írt inspiráló üzenetet, amiből mindannyian erőt meríthetünk

'Rengeteg Down-os gyereket nevelő szülő keresett meg az elmúlt évek alatt, és elmondták, én adtam vissza számukra a reményt.'

Link másolása

"Amikor megszülettem, az orvos megmondta a szüleimnek, hogy Down-szindrómás vagyok. Azt mondta nekik, hogy sok olyan dolog van, amire soha nem leszek képes. Azt is mondta nekik, hogy valószínűleg mindig túl alacsony lesz az izomtónusom" - írja Chelsea Werner a sportolóból lett modell.

A Down-szindrómás Chelsea azzal folytatta, hogy leírta, való igaz, kipróbálta az úszást és a focit is, de nem jött be neki.

A lányt ritmikus sportgimnasztikára íratták a szülei, és ő 8 éves korától a Special Olimpián való megmérettetésre készült.

Bár eleinte nem ment jól neki a szertorna.

"Nem tudtam végigmenni a gerendán, pár lépés után leestem. A gerenda csak néhány hüvelyk (vagyis kb. 10 cm - a szerk.) magasságban volt a talajtól. Nem voltak elég erősek az izmaim, így a legegyszerűbb mozdulatsor megtanulása is időbe telt."

Chelsea leírta, hogy bár egyre jobb lett, nagyon lassan haladt. A szülei úgy gondolták, hogy ha többet gyakorolna, az segítene neki. Körbe telefonáltak, így találtak Dawn Pombóra, aki vállalta a kislány felkészítését.

Dawn Pombo kemény edzőnek bizonyult. Újra és újra elvégeztette a kislánnyal a feladatokat. Ahogyan Chealsea haladt az egyre nehezebb gyakorlatok felé, úgy vált egyre keményebbé. Dawn rájött, hogyan lehet ezeket kisebb egységekre bontani. A lány azt írja,

ami másnak néhány hónapba telt, arra neki ráment egy éve, és azt hitte, soha nem lesz képes végigcsinálni egy teljes gyakorlatot.

Öt év telt el, mire sikerült neki.

Chelsea edzéseit és a versenyzést több dolog is nehezítette. Az egyik az volt, hogy amint egyre nehezebb feladatokat végzett, a bokája bedagadt.Megröntgenezték, és az orvos azt mondta neki, hogy gyenge szalagokkal született, és azt javasolja, használjon speciális fáslit.

A másik gond az volt, hogy az Észak-Kaliforniai Speciális Olimpiai Bizottság megvonta a támogatást, és megszűnt a Speciális Olimpiára való felkészítés programja. Chelsea onnantól kezdve szokványos versenyeken indult. Az édesapja pedig civil szervezetet hozott létre a támogatására, így adományokból tudott a lánya felkészülni és indulni a megmérettetéseken.

Dawn, az edzője beválogatta a csapatba Chelsea-t is, aki az első években rendre az utolsó helyen végzett. Miután megértette, hogy az alacsony pontok nem számítanak túl jónak, edzője biztatására heti 16 órában kezdett edzeni: javult is az eredménye. Sőt,

Chelsea négyszer nyerte meg a Speciális Olimpia bajnoki címét, és a Down-szindrómások Nemzetközi Tornáján is győzött.

Leírta azt is az üzenetben, hogy sokan gratuláltak neki azért, amit elért, és sok Down-os gyereket nevelő szülő kereste meg az elmúlt évek alatt, és mondta el neki, hogy ő adta vissza számukra a reményt.

Szülei hatalmas szeretettel nevelték lányukat, gyakran büszkélkednek vele, elmondják, milyen csodálatos személyiség, milyen nagy az önbizalma, milyen jókedvű, és milyen gyorsan barátkozik.

VIDEÓ: Chelsea 2015-ben egy olaszországi versenyen:

Chelsea két éve szerepelt a H&M egyik kampányában, eljutott New Yorkba, a divathétre is. Beleszeretett a modellkedésbe.

Amikor ügynökségeket kerestek meg a szülei, több helyen is visszautasították őket, azzal, hogy speciális igényű modellek számára nem nyitott a piac.

Ám mégis akadt olyan ügynökség, amelynek az érdeklődését felkeltette a lány. A We Speak, amelyik a természetes szépséget hirdeti felvette vele a kapcsolatot.

A huszonéves Chelsea karrierjét Instagramon is követhetitek, lélegzetelállító és végtelenül inspiráló.

Photo by @rajat ?hair and makeup by @yaviviartistry @wespeakny Modeling Agency

Chelsea Werner (@showtimewerner) által megosztott bejegyzés,

Via: Love What Matters, Today, A Mighty Girl

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk