/kozosseg/dori-a-gyermekhospice-nagykovete-emberfeletti-missziot-vallal/
hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Dóri, a gyermekhospice nagykövete emberfeletti missziót vállal

A gyógyíthatatlan kislány mindent megtesz, hogy tovább működhessen az 'otthona', amely komoly anyagi nehézségekkel küzd.

Link másolása

hirdetés

Magyarország első gyermekhospice Háza 2010-ben nyitotta meg kapuit Pécsett. A működtető Szemem Fénye Alapítványnak az elmúlt 7 év alatt nem sikerült elérnie a bérek, járulékok és a rezsi kifizetését lehetővé stabil anyagi hátteret, így évek óta hónapról hónapra élnek.

Dóri 2011 óta az alapítvány páciense, azonban a sors úgy hozta, hogy immár több, mint két éve állandó lakója lett a gyermekhospice intézménynek. A lélegeztetett kislány körülményei és az állapota nem teszik lehetővé, hogy családban éljen.

Gyámja mindenről gondoskodik a részére, azonban egyre nehezebben viselik a Dóri Házban zajló folyamatos fluktuációt és az anyagi nehézségekből eredő feszültséget, amelyet az alapítvány dolgozói évek óta kénytelenek megélni.

Dóri úgy döntött, hogy a tettek mezejére lép, és Gyura Barbara, elnök – és a magyar gyermekhospice létrehozója – oldalán országos méretű kampányba kezd a pécsi Dóri Ház megmentéséért.

Ketten együtt keresik azokat a lehetőségeket, akik segítségükre lennének abban, hogy megmutathassák az ország lakóinak, hogy hogyan él, miről álmodik egy gyógyíthatatlan gyermek, milyen vágyai, szükségletei vannak, hogyan végzi például a kötelező tanulmányait a súlyos betegsége ellenére és, hogy mennyire fontos számára a gyermekhospice támogató közege.

hirdetés

"Valahogy érzem, hogy tennem kell valamit, mert egyszerűen képtelen vagyok tétlenül végignézni ezt így, hogy részese vagyok, benne élek.

Látom, hogy dől a ház össze apránként és mindenki halál nyugodtan nézi végig. Már komolyan sírni tudnék a helyzettől!

Az utolsó csepp, hogy tétlenül nézem végig, hogy kicsúszik alólam az OTTHONOM, mert akárhogy nézzük is itt élek, itt lakom, a nővérek a szüleim, akik havonta cserélődnek, mert szarban van a haza, és ezt senki sem veszi észre" - mondta Dóri.

VIDEÓ: Az alapítvány kisfilmje a gyermekekről

A Szemem Fénye Alapítvány állami szintű, de civil feladatot lát el, és nem kíván másokra mutogatni, hibást keresni, vádaskodni, sem követelőzni, csupán a békés, megbízható megoldás lehetőségét keresik proaktív módon.

A beteg gyermekekre való tekintettel nyomatékosan kérik, hogy ne használják fel őket nyílt, esetleg burkolt politikai célokra! Szívesen találkoznának azonban személyesen a miniszterelnök úrral vagy a miniszter úrral, esetleg más prominens személlyel, méltóságokkal, celebekkel, híres emberekkel is, hogy sorsukat testközelből is bemutathassák, küzdelmüket, missziójukat megértethessék, hiszen ez egy olyan különös és zárt világ, ami az emberek számára szinte ismeretlen a mindennapokban. Így segítenék sorstársaik mindennapi életét is.

Nem a múlttal, hanem a jelennel kívánnak foglalkozni. Bíznak ugyanis abban, hogy ha az alapítvány Dóri Háza láthatóvá válik az állampolgárok számára, akkor a cégek, magánszemélyek rendszeres havi segítsége és az alapítvány által működtetett Charity Shop adománybolt hálózat bővítése, valamint a kihelyezésre kerülő adománygyűjtő perselyek segítségével stabilizálni tudják a működést.

Jelenleg a személyzet bér- és járulékfizetési kötelezettségeinek a nehézségei mellett, a másfél éve felhalmozódott villany-, gáz-, és oxigén számlájuk miatt kerülhet újabb inkasszó a szervezet bankszámlájára.

A bizonytalan anyagi helyzet pedig távol tartja a dolgozókat is, így nehezen találnak olyan szakápolót, aki így is ellátja a kötelességét. A szükséges működési hiány kb. 9.000.000 ft (6 millió ft bér és járulék és 3 millió ft szolgáltatások, rezsi).

A Szemem Fénye Alapítvány látja el teljes Baranya megye gyermekeinek (60 ezer fő) betegszállítási feladatait is a hét minden napján, 24 órában.

VIDEÓ: Alapítványi emlék kisfilm

Az alapítvány teljes személyzettel történő működési költsége havi 7 – 10.000.000 forintot tenne ki, kb 45 főállású és részmunkaidős dolgozóval, terapeutával. Jelenleg, takarékossági okokból húszan látják el a feladatokat, irodai hátterüket egy főre csökkentették, de a havi 4-5 millió forintot így sem tudják előteremteni.

Bővebb információk ITT


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk