/kozosseg/demszky-gabor-mentosoforkent-es-betegkiserokent-is-dolgozik-valamint-etelt-oszt-a-hajlektalanok-kozott/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Demszky Gábor mentősofőrként és betegkísérőként is dolgozik, valamint ételt oszt a hajléktalanok között

A volt főpolgármester szerint Karácsony elkérhetné az egyik sportcsarnok kulcsát, és berendezhetné éjszakai szállásnak.
Címkép: Wikipédia - szmo.hu
2020. április 21.

hirdetés

Civileket, budapesti polgárokat szólított fel a legrászorultabbak segítésére Demszky Gábor a Klubrádiónak adott interjújában. A volt főpolgármester arról beszélt, hogy szerinte azért van szükség a civil cselekvésre, mert a jelenlegi helyzetben nagyon sokan nem tudnak magukról gondoskodni, nélkülöznek.

Az otthonukban egyedül élő, önmaguk ellátására képtelen embereket, azokat a betegeket, akiket a kórházakból az ágyak felszabadítása miatt kitettek, valamint a hajléktalanokat nem hagyhatjuk az utcán meghalni, ugyanis ez történik, ha nem avatkozunk közbe, és nem segítünk azokon, akik magukon nem tudnak

– mondta Demszky Gábor, aki beszélt arról is, hogy csak önkéntes akciókkal azonban nem kezelhető a helyzet.

Szerinte jó esetben ezt a feladatot az önkormányzatok végzik, azt nem tudja, hogy most mennyire, de teszik a dolgukat. Ugyanakkor megjegyzi, hogy közben nincsen forrás, és nincs is felkészülve erre a feladatra senki.

Követendő példaként Párizst említette. Elmondta, hogy az ottani főpolgármester több tízezer rászoruló élelmezéséről gondoskodik, kiviteti az ételt azoknak, akik otthon vannak, és nem tudják ellátni magukat, másrészt egy sportcsarnokot is megnyittatott.

hirdetés

"Itt is van azért néhány sportcsarnok, és szerintem a főpolgármester elkérhetné valamelyiknek a kulcsát, és berendeztethetné ezt éjszakai szállásnak azok számára, akik egyébként meghalnak az utcán"

– mondta Demszky, aki szerint tehát az önkormányzatok részvétele kötelező, mert nagyban csak velük lehet ezt a segítőmunkát végezni.

Demszky Gábor arról is beszélt, hogy önkéntes segítőként ő is naponta tesz a rászorulókért, ugyanis mentősofőrként és betegkísérőként is dolgozik. Emellett pedig a társaival összegyűjtik a pékségek nap végére megmaradt árukészletét, és szétosztják a hajléktalanok között. Száz embernek tudnak így minden nap vacsorát és reggelit adni.

A volt főpolgármester szerint több tízezer emberen kell sürgősen segíteni a fővárosban. A támogatáson, illetve annak hiányán pedig emberéletek múlhatnak, amit személyesen is tapasztalt, ugyanis állítása szerint, az utóbbi időben már három, utcán elhunyt embert látott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk