hirdetés

KÖZÖSSÉG

Dankó Ilona lett az Év Jegyellenőre, rá szavaztak a legtöbben

A budapestiek szerint az 52 éves nő a legszimpatikusabb. 27 éve dolgozik ellenőrként.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 16.

hirdetés

Idén is meghirdette a BKK Az év jegyellenőre versenyt. A hat jelöltre március 6-ig lehetett szavazni. A versenyen a Szabolcsból származó Dankó Ilona győzött, ő lett az Év Jegyellenőre 2016 cím birtokosa.

Ilona 27 éve dolgozik jegyellenőrként. Szereti az utasokat, és ahogyan csak tud, segít nekik. Mindenkihez van egy jó szava, a törzsutasok szinte már várják, hogy találkozhassanak vele.

Közönségszavazás döntötte el a versenyt, de nagyon szoros volt az állás az utolsó percekig.

A jelöltek kiválasztása objektív, szakmai szempontok alapján történt. A teljesítményükön kívül figyelembe vették azt is, hogy a kiválasztott ellenőrökkel kapcsolatban ne legyen jogos utaspanasz.

A jegyellenőrökről készített videók népszerűek voltak: a felhasználók egy hét alatt több mint 365 ezerszer nézték meg meg, és 380 alkalommal meg is osztották. A megadott határidőig több mint 5700-szor jelezték pozitív véleményüket a szavazók a jelöltek videói alatt.

A legtöbb szavazatot – összesen 1710-et – Dankó Ilona kapta.

hirdetés

Ilona a 24.hu-nak azt mesélte, március 6-án délben, amikor lezárult a verseny, direkt elment otthonról vásárolni, hogy még véletlenül se lássa az eredményt. Végül, amikor hazaért, fél 1-kor látta meg, hogy sikerült: megnyerte a díjat.

Ilona bemutatkozó kisfilmje:

Ilona szerint attól lesz valaki jó jegyellenőr, hogy jól tud kommunikálni az utasokkal.

"
Én a hajléktalanokat is uramnak és hölgyemnek szólítom, és ugyanúgy bánok velük, mint az öltönyt-nyakkendőt viselőkkel"

- mondta, majd hozzátette, sokszor előfordul, hogy éppen az utóbbiaknak nincsen jegyük.

A 24.hu kíváncsi volt, sok-e visszatérő, bliccelő alak, akikkel találkozik a munkája során, azonban kiderült: "inkább olyanok vannak, akiknek büntetést állítok ki, és amikor legközelebb találkozunk, akkor már büszkén lobogtatják, hogy van bérletük. És mosolyognak rám."evellenore1

Azt is elárulta, ha egy kívánsága lehetne, akkor egy olyan járatot kérne, amiről az egész műszakjában nem kell leszállni: reggel elindulna vele és nyolc óra múlva ugyanazon végezne.

A kedvenc járata ellenőrként egyébként a 4-es, 6-os villamos. Ezen a járaton sok külföldi is utazik, de Ilona szerint nagyon rendesek.

"Vagy van jegyük, vagy nincs, de akkor korrekt módon kezelik a helyzetet, és kifizetik a helyszínen a büntetést. Gyakori egyébként az, hogy a szállodában felejtik a jegyet-bérletet" - mondta a turistákról.ilona2

Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója a díjátadó rendezvényen személyesen gratulált a szavazás győztesének, Dankó Ilonának, valamint a versenyben résztvevőknek. A vezérigazgató elmondta, valóban nehéz az ellenőri munka, azonban fontos, hogy sokan tudják, van szép oldala is ennek a feladatnak, majd kiemelte, hogy a lelkiismeretesen dolgozó ellenőrök miatt lesz kulturált és hatékony a közösségi közlekedés. Hozzátette, a BKK az elmúlt években mindent megtett annak érdekében, hogy javuljanak az jegyellenőrök munkakörülményei és emelkedjen a jövedelmük, valamint a jövőben is elkövet mindent annak érdekében, hogy érezzék, ez egy megbecsült hivatás.

A közlekedésszervező társaság az év ellenőrét 250 ezer forinttal, a további öt jelöltet pedig 50-50 ezer forinttal jutalmazta. Azok között az ügyfelek között, akik szavaztak valamelyik jelölt videójára a BKK 20 plüssvillamost sorsolt ki.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk