/kozosseg/cleveland-magyarcukrasz-farkasattila-gyasz-farkas-pastry-shop-kremes-bejgli-aprosutemeny/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Cleveland a helyi magyar cukrászt gyászolja - 83 éves korában meghalt Farkas Attila

Szeretettel emlékeznek rá.
hirdetés

83 éves korában elhunyt Farkas Attila, a clevelandi Farkas Pastry Shop alapítója.

Mint arról az Index beszámolt, az Ohio államban található nagyváros lapja cikkben méltatta a magyar cukrászt.

Farkas Attila Budapesten született, az apja kávézót üzemeltetett, de az államosításkor elvették tőlük, és a család 1956-ban az Egyesült Államokba költözött. Először Marylandben éltek, majd Clevelandbe költöztek, ahol az apa a felesége támogatásával és biztatásával nyitotta meg a saját üzletét.

Clevelandben hamar népszerű lett a magyar cukrászda, ahol kínálatban az aprósüteményektől a bejglin át a krémesig sokféle itthon is kedvelt édesség szerepelt - az üzlet egyik, krémest ábrázoló fotója alatt is vannak dicsérő kommentek.

Farkas Attila idős korában különféle betegségektől szenvedett, ezért néhány éve a Farkas Pastry Shop üzemeltetését egy fiatalember, Mike Harrison vette át. Ő azt mondta a lapnak, hogy szinte olyan volt számára az idős cukrász, mintha az apja lett volna.

hirdetés

Amikor átadta az üzletet, segített Mike-nak, megtanította neki az összes régi recepjét, és hetente kétszer bejárt dolgozni. Azután Farkas Attila már csak szombatonként tudott bemenni, és Mike Harrison erről azt mondat, az volt a hét fénypontja.

Farkas Pastry Shop

This year we encourage you to join us in giving up fish for lent. Pastries are meat free and make a wonderful Friday supper!

A lap arról is megemlékezett, hogy Farkas Attila imádta a focit, a munkája mellett az egyik helyi középiskola csapatánál dolgozott segédedzőként, később a John Carroll egyetemen volt edző. Rendszeresen meghívta a cukrászdájába a csapat tagjait enni és beszélgetni. Vidám, okos embernek ismerték meg, aki keményen dolgozott, és még az akcentusát is szerették.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk