hirdetés

KÖZÖSSÉG

„Benedek Tibor méltó rá” – Kocsis Máté támogatja, hogy a legendás sportoló nevét vehesse fel a Duna Aréna

A politikus szerint 'mindent meg kell tenni, hogy ez így legyen'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 22.

hirdetés

Mint azt megírtuk, a Nemzeti Sport kezdeményezte, hogy a csütörtökön elhunyt Benedek Tibor nevét vegye fel a 2017-es vizes világbajnokságra épített Duna Aréna. A közleményben kiemelték, hogy az ország jeles uszodái legendás sportemberek, úszók, vízilabdázók nevét viselik. „Benedek Tibor egyiküknél sem volt kisebb sportember. Ha valaki méltó névadónak, akkor az ő” - írták.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Blikknek azt mondta, támogatja, hogy Benedek Tibor nevét viselje a Duna Aréna.

"Teljes mértékben, mindent meg kell tenni, hogy ez így legyen. Benedek Tibor méltó rá"

- mondta a lap kérdésére.

hirdetés

A politikus két társával együtt adott be vasárnap egy javaslatot, amely szerint tíz helyett öt év együttélés után is jogosult lesz élete végéig tartó járadékra az elhunyt olimpiai érmes sportoló özvegye.

A módosítás alapján Benedek Tibor özvegye is megkaphatja a járadékot. "A fiatalon elhunyt Benedek Tibor halála pótolhatatlan veszteség a sportvilágnak és az egész országnak. Szeretnénk minden lehetséges támogatást megadni a családjának ebben a nehéz helyzetben, mert az olimpiai járadék ügyében méltánytalan helyzetbe kerültek. A módosítás lehetővé teszi, hogy a kiskorú gyermekek nagykorúvá válásukig az olimpiai járadék teljes összegét megkaphassák" - mondta a Blikknek Kocsis Máté.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk