/kozosseg/baranyi-krisztina-ma-az-is-kap-viragot-akit-minden-nap-kinoznak/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Baranyi Krisztina: „Ma az is kap virágot, akit minden nap kínoznak”

Ferencváros polgármestere a családon belüli erőszak áldozatairól írt nőnapi köszöntésében.
Címkép: United Nations - szmo.hu
2020. március 08.

hirdetés

Baranyi Krisztina a Facebook-oldalán osztott meg egy bejegyzést nőnap alkalmából. A posztban azokról a nőkről ír, akik családon belüli erőszak áldozatai.

"Ma az is kap virágot, akit minden nap kínoznak, szóval, tettel. Ma annak is jár tulipán, akit rabszolgaként dolgoztatnak otthon vagy az út szélén. Ma annak is virágot visznek, akit eltiltanak a családjától, aki csak a boltba mehet egyedül, aki nem állhat szóba a barátaival. Ma nárciszt kap, aki a testével védi a gyerekét az ütésektől, aki örül ha a lábát vagy a hátát rúgják, mert ott könnyebb eltakarni a fekete és lila foltokat"

- fogalmazott Ferencváros független polgármestere, aki egy megrázó fotót is megosztott a posztjában.

Baranyi Kriszta azt is hozzátette a posztjában, hogy Ferencváros védett lakásokat biztosít a családon belüli erőszak áldozatainak.

Március 8-án "Legyen nőnap!" címmel tüntetés lesz a Hősök terén, melynek témája szintén a nők ellen elkövetett kapcsolati erőszak.

hirdetés

"Az idei, 111. nőnap szóljon arról is, amiről a legelső: a nők jogairól! Ezúttal arról a jogukról, hogy ne haljon meg hetente legalább az egyikük a kapcsolati erőszak áldozataként, hogy ne legyen köztünk kétszázezer bántalmazott, hogy ne minden ötödikünk tapasztalja meg a kapcsolati erőszakot élete során"

- áll az esemény leírásában.

Az esemény fővédnöke Karácsony Gergely, de felszólal majd az egyik szervező: Péterfy-Novák Éva és többek között Farkasházi Réka, Lakatos Márk, Závada Péter és Király Linda is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk