KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Bakancslista-teljesítés 30 évesen 1 év alatt

"Szívesen körberöhögtetem magam majd a margitszigeti szökőkútban búvárpipával úszva".

Link másolása

Sára László barátai összeállítottak egy 29 pontból álló feladatlistát, amit Lacinak a 30. születésnapjáig, azaz 2014. november 28-ig kell teljesítenie. A feladatok között vannak egészen sok felkészülést igénylőek, vannak olyanok, amelyek nagyon sok ismeretlen embert is érintenek, vannak, amelyek pajzánok és persze viccesek is.

A listán több feladat talán első olvasásra nem lesz értelmezhető azoknak, akik nem ismerik főhősünket, éppen ezért egy blogon az összes feladat teljesítését nyomon követhetitek. Nem sorrendben, mivel egyes feladatok időben kötöttek, például van olyan, amit csak decemberben lehet végrehajtani. Amikor Laci egy feladatba belekezd, akárcsak felkészülés szintjén is, akkor ír róla egy posztot, amiben kifejti, hogy az miért érdekes, hogyan kötődik az életéhez, miért pont ezt írták fel a barátai.

Ha végignézitek a bakancslistát, akkor láthatjátok, hogy van olyan feladat, amihez nem árt, ha akadnak támogatók. Ilyen például a karitatív megmozdulás szervezése. „Az a célom, hogy mindegyik feladatból kihozzam a maximumot, ne legyen mismásolás, épphogy teljesítés. Szívesen körberöhögtetem magam majd a margitszigeti szökőkútban búvárpipával úszva, ha ez kell ahhoz, hogy embereket tudjak megmozgatni a karitatív feladat kapcsán. Tehát a blog nem titkolt célja, hogy hol a hülyeséggel, hol a komolysággal, de felkeltsem az emberek érdeklődését.” – írja Sára László a 30felé blogon.

Bakancslista:

1. Futalaci

Fusd le életed első maratonját!

2. Erdélytour

Kelj át a román határon!

3. Sokasodj!

Háromszorozd meg a Spilerz like-jainak számát!

4. Lacikonyha

Tanuld meg a bélszín készítés csínját-bínját és készítsd el barátaidnak!

5. Vásárlási láz

Vidd el Dórát egy egész napos shoppingtúrára egy Glamour- vagy Joy-napon!

6. Greenpeace

30 nap füstmentesen!

laci1

7. Csavard fel a szőnyeget!

Mulass végig egy éjszakát a Morrison’s Ligetbe nyitástól zárásig!

8. Király Linda

Szilveszter alkalmával te énekeld el barátaidnak a Himnuszt!

9. A télapó nem a régi már

Legyél te a Blog.hu-s mikulás idén!

10. Szabadságharc

Menj el a következő lakógyűlésre!

11. AAA

Juss be három 2014-es fesztiválra Artist jeggyel!

12. Elszivárgok

Tanuld meg a Walesi bárdok című balladát és add elő részegen barátaidnak!

13. Kiakolbolít

Legalább tízszer röhögd könnyesre magad!

14. Magic show

Adj elő egy önálló bűvész estet! (minimum 8 trükk)

15. Opening bash

Bagi ereszavató buli megtartása!

16. Nyúl

Ismerkedj meg mélyrehatóan a Sziszikjú programmal!

17. Isten óvja Dórát hadművelet

Vegyél be egy Kamagrát és fogd rá a Nyuszira!

18. Szekszhárd game

Igyál egy pohár Bodrikutyát, de előtte koccints a termelővel!

19. Hass, alkoss, gyarapíts!

Készítsd el életed első liter pálinkáját már a gyümölcs leszedésétől kezdve!

20. Segíts MÁSON, Isten is megsegít!

Szervezz meg egy nagyszabású karitatív programot!

logo

21. Juss a csúcsra!

Juss el az ország legmagasabb pontjára!

22. LuckyLuke

Ülj meg szőrén egy szamarat!

23. Légy képben!

Tölts fel egy közös képet Michelisz Norbival!

24. Dress Code

Dolgozz férfi tangában egy napot!

25. Toji and the tasi

A nyúl kedvéért húsvét alkalmából fesd be saját tojásaidat!

26. Romantikteknó

Közös forraltborozás a Vörösmarty téren az új BUFFALLO-cipődben!

27. Aquatlon

A Margitszigeten található szökőkút pipával történő körbeúszása!

28. Nem csak a húszéveseké a világ

2014. november 28-án igyál meg 30 db 2cl-es pálinkát!

29. Bakancslista

Írd meg a saját bakancslistádat!

30. Jolly Joker

Egy pont kiváltható egy nagy kanál fahéj elfogyasztásával.

Laci eddig 6 feladatot teljesített vagy éppen a teljesítés folyamatban van. Az elsőt már december 6-án, amikor is Mikulás jelmezbe bújt. Íme:

Egy másik feladatot is még karácsony előtt kellett teljesítenie, hiszen forraltborozni a Vörösmarty téren csak akkor lehet. Bár Buffalo-cipőben nem is olyan egyszerű... De végül ez is sikerült.

Szilveszterkor jött el a következő feladat tejesítése, Lacinak kellett éjfélkor a Himnuszt énekelnie. Ez első pillanatban könnyűnek tűnhet, de gondoljatok csak Király Lindára... Feladat teljesítve, bár a technikával akadt némi probléma.

Az egyik legnehezebb feladat következett: 30 napig füst nélkül élni. Ami nem az autómentességet, hanem a cigaretta mentességet jelenti. Laci semmiféle segítséget – tabletta, ragtapasz – nem használ és az első napok könnyű akadálynak bizonyultak. Egy príma kis mobil alkalmazással Laci percre pontosan beszámol füstmentes életéről.

„A kezdés sikerült, hajnalban elszívtam Joci haverom utolsó szál cigijét és azóta nem gyújtottam rá. Másnap nem is kívántam, a hétfői munkakezdés és cigi nélküli kávézás fura volt, kedden és szerdán egy-egy óra volt, amikor ezen járt az agyam. Ma, csütörtökön, az ötödik napon, már nem jutott eszembe és ez jó.”

smokefree

De ki ez a srác?

"A blog.hu projektmenedzsere vagyok és a munkám mellett a Spilerz nevű e-zenei formáció tagja. Imádom az autósportokat, a futást, és a gasztrokalandokat sem vetem meg. Ezeket az alapinfókat kis logikával a feladatlistámból is össze tudtad rakni... Eddig is és ezentúl is külön kezelem a magánéletet, szórakoztatást és a munkát, még akkor is, ha itt a blogban ez néha érintőlegesen keveredni fog."

Sára Lászlót mi is nyomon követjük és időről időre portálunkon is beszámolunk arról, hol tart a feladatokkal.

Még egy feladat teljesítése is elkezdődött januárban, hiszen egy maraton lefutása elég sok felkészülést igényel. Nehezíti a dolgot, hogy eddig élete leghosszabb távja a félmaraton volt.

Laci barátunk legelső edzése még 2012-ben így nézett ki: 2 perc laza kocogás, majd 2 perc séta és ezt a két fázist hétszer ismételve, tehát összesen 28 percet kellett sportolni, abból 7x2 percet kocogni és 7x2 percet sétálni. Azóta imád futni és az Angyalcipők nevű futócsoporthoz is csatlakozott.

futas

A maratoni táv azonban nem vicc, komoly felkészülést igényel, amihez legelőször életmódot kell váltani, hogy legyen idő edzésre. "Általában vagyok olyan edzettségi szinten, hogy szinte bármikor gond nélkül tudok futni egy két óra körüli félmaratont. Viszont a feladatom nem egy félmaraton..." – írja a blogon.

Sára László bakancslistájáról, a feladatok teljesítéséről még többet itt olvashattok vagy követhetitek Facebook-oldalán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Gyász: elhunyt Farkas Ricsi
A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiú 19 éves volt.

Link másolása

Elhunyt Farkas Ricsi - közölték a 19 éves fiú szülei szerda délelőtt az Összefogás Farkas Ricsikéért és a beteg gyermekekért Facebook-oldalon.

"Egyetlen drága kisfiunk, Ricsike ma reggel az angyalok közé költözött"

- írták.

A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiúról többször is írtunk már korábban. Másfél éves koráig egészséges, eleven baba volt, majd máj, tüdő, csontvelő problémák állították komoly feladatok elé az orvosokat és nagy kihívások elé a családot. Ricsi több műtéten is átesett, nehéz harcot folytatott a betegségével. 19 évesen hunyt el.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
„A pokolból jöttek” – Újra lát a bombázás miatt megvakult ukrán család egy lengyel orvosnak köszönhetően
Éppen belépett a konyhába az anyuka, amikor észrevette, hogy egyenesen az ablak felé repül egy rakéta.

Link másolása

Még március 11-én reggel csapódott bomba a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck városának egyik lakóházába. Az egyik lakásban egy fiatal nő és két gyereke tartózkodott, a becsapódás után mindhárman megvakultak. A családot kiemelték a romok alól, majd egy közeli kórházba szállították őket, de sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy továbbküldték őket Lvivbe.

A kórház szemspecialistája segítséget kért korábbi lengyel tanárától, akinek átküldte az Olenáról és két fiáról készült fotókat. Tisztában volt azzal, hogy a nőnek és gyerekeinek azonnali segítség kell, de a háború miatt csak egy hét múlva érhettek volna Lengyelországba, írja a család kálváriájáról riportot is forgató BBC.

Olena, Nazar és Timur végül sikeresen megérkeztek Lublinba. Robert Rejdak professzort az első találkozásról azt mondta: az ukrán család úgy nézett ki, mint akik egyenesen „a pokolból jöttek”. A nő semmit sem látott, a gyerekek eközben egyfolytában ettek, aludtak és sírtak.

A professzor Olenán kétoldali szürkehályogműtétet hajtott végre, de a szeme belsejében lévő üvegdarab nehezítette a dolgát. A nő két nappal később már újra látott. Az ikrek is súlyos szemsérüléseket szenvedtek, de a műtétek és a kezelés után van esély a felgyógyulásukra. Ha csak néhány nappal később értek volna a klinikára, már nem tudtak volna segíteni rajtuk. Szemsérüléseknél ugyanis döntő tényező az idő.

A fiúk közül Nazar egyik szemét már így sem tudták megmenteni. Ennek ellenére Timur jóval félénkebb bátyjánál. A fiúkat pszichológus kezeli az átélt traumák miatt, ami nem is csoda: néhány nappal korábban végignézték, ahogy becsapódik otthonukba egy bomba.

Az Ukrajnában szakácsként dolgozó Olena aznap éppen belépett a konyhába, amikor látta, hogy pont az ablakuk felé repül egy rakéta. Az egész jelent annyira gyors volt, hogy szinte fel sem fogta, mi történik, csak nézte, ahogy hihetetlen tempóban közeledik a rakéta.

A nőnek esze ágában sincs a történtek után hazamenni. Azt mondja, hogy semmije sem maradt Ukrajnában, a lakását porig rombolták. Ráadásul Lengyelországban mindenki nagyon kedves vele, így inkább ott telepedne le az ikrekkel.

Az ukrán család megrázó történetről készült riport egy részletét itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Ugyanolyan a babát kapott egy menekült kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia
Veronika és édesanyja egy jótékonysági szervezettől kapott ételeket, ruhákat és játékokat. Amikor ezeket adták át nekik a raktárnál, akkor vették észre a babát.
Fotó: StripeyStork/Twitter - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Pontosan ugyanolyan babát kapott egy ukrán kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia, miután megérkezett az Egyesült Királyságba - írja az Indy100.

Veronika és édesanyja, Tatyana csütörtökön érkeztek, és a Homes for Ukraine programon keresztül szálltak meg egy támogató családnál a Surrey állambeli Epsomban és Ewellben.

Mindössze egy bőrönddel és egy babakocsival érkeztek, így a család felvette a kapcsolatot a Stripey Stork bababank jótékonysági szervezettel, hogy segítséget kérjen néhány praktikus cikk beszerzésében.

Pénteken anya és lánya a jótékonysági szervezet raktárához utaztak, hogy átvegyék a számukra előkészített készleteket, köztük ruhákat, cipőket, játékokat, etetőszéket, ágyvédőt, bili oktatókészletet, szalvétákat és piperecikkeket.

Veronika és édesanyja nagyon izgatottak lettek, amikor észrevették a babát, ami éppen olyan volt, mint amilyet a kislánynak otthon kellett hagynia. Nicola Dawes, a Stripey Stork alapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Különleges élmény volt felfedezni, hogy ez a baba ugyanolyan, mint amilyet Veronika nem tudott otthonról elhozni. Ez a pillanatnyi öröm és kapcsolódás feldobta a napunkat, amikor Veronika távozóban puszit adott nekünk."

A Stripey Stork 2013-as megalakulása óta az élelmiszerbankokhoz hasonló modellel segíti a kisgyermekes családok ellátását, jelenleg pedig a térségbe érkező ukrán menekülteket. Egy tweetben a jótékonysági szervezet azt írta:

"Tudjuk, hogy Surrey-ben több mint 700 család jött össze, és igyekszünk minden hozzánk érkező kérésnek eleget tenni."

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Elaltathatják egy harkivi állatpark ragadozóit, nehogy kiszökjenek a városba az orosz bombázás miatt
Az állatkert több lakója is elpusztult vagy elmenekült a rakétatámadások miatt. A tulajdonos szeretne minden állatot megmenteni, ehhez kér anyagi támogatást.

Link másolása

Szívszorító döntésre kényszerülhetnek egy harkivi állatkert dolgozói: meg kell ölniük az ott élő tigriseket, oroszlánokat és medvéket, hogy ha az orosz bombázás miatt lehetőségük nyílik kiszökni a parkból, ne veszélyeztessék a lakosságot - írja a Daily Mail.

Már így is csoda, hogy még nem sérültek meg annyira az állatkert kenneljei, hogy a ragadozók kijuthassanak onnan. Ukrajna második legnépesebb városát ugyanis a háború kezdete óta folyamatosan ostromolják az orosz erők.

"Még egy rakétatámadás, és lehet, hogy az oroszlánok, a tigrisek és a medvék kiszabadulnak, és bemennek a városba és a környéken lévő településekre. Ezt nem engedhetjük. Sajnos most nincs megoldás erre a problémára"

- mondta az állatkert tulajdonosa, Alexander Feldman.

A Feldman Ökopark dolgozói már számos állatot átszállítottak máshová a bombafenyegetés miatt, és szeretnék, ha a ragadozókat is átköltöztethetnék egy régi lovaskomplexumba Poltava régióban, de a tulajdonos attól tart, hogy nem lesz rá lehetőségük. Így csak az marad az egyetlen opció, hogy elaltatják az állatokat.

"Elképzelhetetlen fájdalom még csak beszélni is róla. De a fő prioritás most az emberek élete"

- fogalmazott.

Egy videóüzenetben elmondta, hogy az állatpark már részben megsemmisült az újabb rakétatámadások miatt. A madárházak tönkrementek, és a ketrecek és a kennelek is nagyon megrongálódtak.

"A Feldman Ökopark már nem létezik - ezt már határozottan kijelenthetjük. Tegnap és ma ismét hatalmas ágyúzásnak voltunk kitéve. Az infrastruktúrának vége, a burkolatok is megsemmisültek"

- közölte Feldman.

Az állatparkban több mint 300 állatfaj élt. A március 17-én történt bombázásban két orángután és több csimpánz is elpusztult, két nappal később kilenc szarvas vesztette életét, 20 pedig elmenekült az erdőbe.

A tulajdonos abban reménykedik, hogy legalább a jaguárkölyköket és a párduckölyköket meg tudják menteni, de úgy látja, hogy a többi állat el fog pusztulni, ha ez így megy tovább.

Feldman most anyagi támogatást kér, hogy minden állatot kimenekíthessenek az állatkertből, mielőtt az oroszok rakétái végeznek velük, csak ők lesznek kénytelenek elaltatni a lakosság védelme érdekében. Ide kattintva lehet adakozni nekik.


Link másolása
KÖVESS MINKET: