hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Bakancslista-teljesítés 30 évesen 1 év alatt

"Szívesen körberöhögtetem magam majd a margitszigeti szökőkútban búvárpipával úszva".
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. január 25.

hirdetés

Sára László barátai összeállítottak egy 29 pontból álló feladatlistát, amit Lacinak a 30. születésnapjáig, azaz 2014. november 28-ig kell teljesítenie. A feladatok között vannak egészen sok felkészülést igénylőek, vannak olyanok, amelyek nagyon sok ismeretlen embert is érintenek, vannak, amelyek pajzánok és persze viccesek is.

A listán több feladat talán első olvasásra nem lesz értelmezhető azoknak, akik nem ismerik főhősünket, éppen ezért egy blogon az összes feladat teljesítését nyomon követhetitek. Nem sorrendben, mivel egyes feladatok időben kötöttek, például van olyan, amit csak decemberben lehet végrehajtani. Amikor Laci egy feladatba belekezd, akárcsak felkészülés szintjén is, akkor ír róla egy posztot, amiben kifejti, hogy az miért érdekes, hogyan kötődik az életéhez, miért pont ezt írták fel a barátai.

Ha végignézitek a bakancslistát, akkor láthatjátok, hogy van olyan feladat, amihez nem árt, ha akadnak támogatók. Ilyen például a karitatív megmozdulás szervezése. „Az a célom, hogy mindegyik feladatból kihozzam a maximumot, ne legyen mismásolás, épphogy teljesítés. Szívesen körberöhögtetem magam majd a margitszigeti szökőkútban búvárpipával úszva, ha ez kell ahhoz, hogy embereket tudjak megmozgatni a karitatív feladat kapcsán. Tehát a blog nem titkolt célja, hogy hol a hülyeséggel, hol a komolysággal, de felkeltsem az emberek érdeklődését.” – írja Sára László a 30felé blogon.

Bakancslista:

1. Futalaci

hirdetés

Fusd le életed első maratonját!

2. Erdélytour

Kelj át a román határon!

3. Sokasodj!

Háromszorozd meg a Spilerz like-jainak számát!

4. Lacikonyha

Tanuld meg a bélszín készítés csínját-bínját és készítsd el barátaidnak!

5. Vásárlási láz

Vidd el Dórát egy egész napos shoppingtúrára egy Glamour- vagy Joy-napon!

6. Greenpeace

30 nap füstmentesen!

laci1

7. Csavard fel a szőnyeget!

Mulass végig egy éjszakát a Morrison’s Ligetbe nyitástól zárásig!

8. Király Linda

Szilveszter alkalmával te énekeld el barátaidnak a Himnuszt!

9. A télapó nem a régi már

Legyél te a Blog.hu-s mikulás idén!

10. Szabadságharc

Menj el a következő lakógyűlésre!

11. AAA

Juss be három 2014-es fesztiválra Artist jeggyel!

12. Elszivárgok

Tanuld meg a Walesi bárdok című balladát és add elő részegen barátaidnak!

13. Kiakolbolít

Legalább tízszer röhögd könnyesre magad!

14. Magic show

Adj elő egy önálló bűvész estet! (minimum 8 trükk)

15. Opening bash

Bagi ereszavató buli megtartása!

16. Nyúl

Ismerkedj meg mélyrehatóan a Sziszikjú programmal!

17. Isten óvja Dórát hadművelet

Vegyél be egy Kamagrát és fogd rá a Nyuszira!

18. Szekszhárd game

Igyál egy pohár Bodrikutyát, de előtte koccints a termelővel!

19. Hass, alkoss, gyarapíts!

Készítsd el életed első liter pálinkáját már a gyümölcs leszedésétől kezdve!

20. Segíts MÁSON, Isten is megsegít!

Szervezz meg egy nagyszabású karitatív programot!

logo

21. Juss a csúcsra!

Juss el az ország legmagasabb pontjára!

22. LuckyLuke

Ülj meg szőrén egy szamarat!

23. Légy képben!

Tölts fel egy közös képet Michelisz Norbival!

24. Dress Code

Dolgozz férfi tangában egy napot!

25. Toji and the tasi

A nyúl kedvéért húsvét alkalmából fesd be saját tojásaidat!

26. Romantikteknó

Közös forraltborozás a Vörösmarty téren az új BUFFALLO-cipődben!

27. Aquatlon

A Margitszigeten található szökőkút pipával történő körbeúszása!

28. Nem csak a húszéveseké a világ

2014. november 28-án igyál meg 30 db 2cl-es pálinkát!

29. Bakancslista

Írd meg a saját bakancslistádat!

30. Jolly Joker

Egy pont kiváltható egy nagy kanál fahéj elfogyasztásával.

Laci eddig 6 feladatot teljesített vagy éppen a teljesítés folyamatban van. Az elsőt már december 6-án, amikor is Mikulás jelmezbe bújt. Íme:

Egy másik feladatot is még karácsony előtt kellett teljesítenie, hiszen forraltborozni a Vörösmarty téren csak akkor lehet. Bár Buffalo-cipőben nem is olyan egyszerű... De végül ez is sikerült.

Szilveszterkor jött el a következő feladat tejesítése, Lacinak kellett éjfélkor a Himnuszt énekelnie. Ez első pillanatban könnyűnek tűnhet, de gondoljatok csak Király Lindára... Feladat teljesítve, bár a technikával akadt némi probléma.

Az egyik legnehezebb feladat következett: 30 napig füst nélkül élni. Ami nem az autómentességet, hanem a cigaretta mentességet jelenti. Laci semmiféle segítséget – tabletta, ragtapasz – nem használ és az első napok könnyű akadálynak bizonyultak. Egy príma kis mobil alkalmazással Laci percre pontosan beszámol füstmentes életéről.

„A kezdés sikerült, hajnalban elszívtam Joci haverom utolsó szál cigijét és azóta nem gyújtottam rá. Másnap nem is kívántam, a hétfői munkakezdés és cigi nélküli kávézás fura volt, kedden és szerdán egy-egy óra volt, amikor ezen járt az agyam. Ma, csütörtökön, az ötödik napon, már nem jutott eszembe és ez jó.”

smokefree

De ki ez a srác?

"A blog.hu projektmenedzsere vagyok és a munkám mellett a Spilerz nevű e-zenei formáció tagja. Imádom az autósportokat, a futást, és a gasztrokalandokat sem vetem meg. Ezeket az alapinfókat kis logikával a feladatlistámból is össze tudtad rakni... Eddig is és ezentúl is külön kezelem a magánéletet, szórakoztatást és a munkát, még akkor is, ha itt a blogban ez néha érintőlegesen keveredni fog."

Sára Lászlót mi is nyomon követjük és időről időre portálunkon is beszámolunk arról, hol tart a feladatokkal.

Még egy feladat teljesítése is elkezdődött januárban, hiszen egy maraton lefutása elég sok felkészülést igényel. Nehezíti a dolgot, hogy eddig élete leghosszabb távja a félmaraton volt.

Laci barátunk legelső edzése még 2012-ben így nézett ki: 2 perc laza kocogás, majd 2 perc séta és ezt a két fázist hétszer ismételve, tehát összesen 28 percet kellett sportolni, abból 7x2 percet kocogni és 7x2 percet sétálni. Azóta imád futni és az Angyalcipők nevű futócsoporthoz is csatlakozott.

futas

A maratoni táv azonban nem vicc, komoly felkészülést igényel, amihez legelőször életmódot kell váltani, hogy legyen idő edzésre. "Általában vagyok olyan edzettségi szinten, hogy szinte bármikor gond nélkül tudok futni egy két óra körüli félmaratont. Viszont a feladatom nem egy félmaraton..." – írja a blogon.

Sára László bakancslistájáról, a feladatok teljesítéséről még többet itt olvashattok vagy követhetitek Facebook-oldalán.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Ingyen eltüntetik az amerikai kisfiú sebhelyeit, akinek az arcát szétmarcangolta egy kutya, amikor a húgát védte

Két neves bőrgyógyász felajánlotta, hogy segítenek Bridger Walker sebeinek gyógyításában. Már el is kezdték a speciális lézerkezeléseket.
Címkép: robertwalker307/Instagram - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Visszakaphatja régi arcát az az amerikai kisfiú, akit súlyosan megsebesített egy kutya, amikor szembeszállt vele, hogy megvédje a kishúgát.

Bridger Walker hősies tettéről még tavaly nyáron számoltunk be. A Wyoming állambeli Cheyenne-ben élő gyerek a saját életét kockáztatta, amikor a testvérére rátámadó németjuhász keverék elé állt, hogy az állat inkább őt bántsa a húga helyett. Az eb sajnos nem rettent meg ettől: ráugrott a fiúra és többször is megharapta a fején és az arcán, olyan súlyos sérüléseket okozva, hogy 90 öltéssel kellett összevarrni a sebeket egy kétórás műtét során.

"Arra gondoltam, ha valakinek meg kell halnia, én legyek az"

- mondta a hős kisfiú a félelmetes támadás után.

A történtekről a gyerekek nagynénje számolt be az Instagramon azzal a céllal, hogy eljusson azokhoz a szuperhősöket játszó színészekhez, akiket a kisfiú nagyon szeret. Azt remélte, hogy a hírességek is gratulálnak majd Bridgernek, ezzel megerősítve őt abban, hogy igazi hőstettet hajtott végre, amikor az életét kockáztatva megmentette a húgát. Az elismerő szavak nem is maradtak el, többek közt Christ Evans, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Grant Gustin és Anne Hathaway is üzent neki.

hirdetés

Bridger története gyorsan bejárta a világot, így ismerte meg őt két neves bőrgyógyász, Dr. Dhaval Bhanusali és Dr. Cory B. Maughan, akik felajánlották, hogy ingyen segítenek a kisfiú sebeinek gyógyításában - írja a Daily Mail.

"Időnként találkozunk olyan páciensekkel, akik sokkal többet tesznek értünk, mint amit mi teszünk értük. Bridger inspirált engem azzal, hogy most, amikor a negativitás uralja a világot, ő reményt adott és bizonyította, hogy történnek még jó dolgok is. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy segíthetek"

- mondta Dr. Bhanusali.

Bridger és családja már tavaly augusztusban New Yorkba utazott nem sokkal azután, hogy kiszedték a varratokat a kisfiú arcából. Ekkor kapta meg az első, speciális lézeres kezelést Dr. Bhanusalitól, októberben pedig egy újabbat Utah államban Dr. Maughantól. Ezek segítségével a sebek pirosságát és érdességét is sikerült enyhíteni. A kezelés idén is folytatódik, így várhatóan még szebb lesz majd a kisfiú arca.

Bridger egyébként büszke a sebeire, mert ezek emlékeztetnek rá, mennyire szereti a húgát.

Éppen ezért nem is az a cél, hogy teljesen eltüntessék a hegeket, csak hogy elhalványítsák annyira, hogy ne ez legyen az első dolog, amit meglátnak az emberek, ha ránéznek.

A kisfiú arca egyébként már most sokkal jobban néz ki. Ezeket a képeket még december közepén osztotta meg az édesapja az Instagramon:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Izrael miniszterelnöke is felköszöntötte Keleti Ágnest

Újabb politikus, ezúttal Benjámín Netanjáhu küldött üzenetet a 100 éves olimpiai bajnoknak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 09.

hirdetés

Ahogy azt korábban megírtuk, Orbán Viktor videóüzenetben köszöntötte fel Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnokunkat. Most a külügyminiszter, Szijjártó Péter töltötte fel a Facebook oldalára azt a felvételt, melyben Izrael miniszterelnöke, Benjámín Netanjáhu kíván boldog 100. születésnapot a Nemzet Sportolójának.

„Ágnes története a remény és az inspiráció története. Csupán 19 éves volt, amikor kitört a második világháború. Ígéretes sportoló volt és látszólag ragyogó jövő elé nézett, de hirtelen úgy tűnt, hogy véget ért az élete. El kellett rejtőznie, így menekült meg. A családtagjai már nem mind voltak ilyen szerencsések. Az apja egyike volt annak a 400 ezer magyar zsidónak, akit meggyilkoltak Auschwitzban 1944 májusában, júniusában és júliusában. Azonban ennek dacára, az átélt óriási veszély és nehézségek ellenére Ágnes ismét talpra állt. A háború után sikerült ismét Magyarország egyik vezető sportolójává válnia”

- fogalmazott Netanjáhu, majd hozzátette: „mindezért, és még sokkal több mindenért, óriási örömre szolgál, hogy Ágnesnek nagyon boldog születésnapot kívánjak!”

Keleti Ágnes 1957-ben vándorolt ki Izraelbe, és miután visszavonult az aktív versenyzéstől, testnevelés oktatóként helyezkedett el a Tel-Avivi Egyetemen. Egészen az 1990-es évek derekáig együtt dolgozott edzőként az izraeli tornászcsapattal. 2017-ben az ottani sporthoz való hozzájárulásáért megkapta a legmagasabb szintű izraeli polgári kitüntetést, az Izrael-díjat.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Magyar kamionos került karanténba Angliában – őt is segítik a kint élő magyarok

János hotelban kap szállást, ellátást. Tíz napig nem léphet onnan ki, de minden nap számíthat egy kis meglepetésre. A többi kamionosnak is ajánlják, hogy készüljenek fel hasonló helyzetre.
Belicza Bea Címlapkép: Elek Krisztián - szmo.hu
2021. január 11.

hirdetés

Az angliai mutáns koronavírus miatt egyetlen kamionos sem hagyhatja el a szigetet, csak negatív teszttel.

Egy magyar sofőr most pozitív lett. Semmi tünete nincs, de a másodszori tesztje is pozitív volt, így karanténba kell mennie.

A kamionos nem szeretett volna nyilatkozni, de hozzájárult, hogy a segítői elmeséljék, mi történt. János keveset beszél angolul, így nem értette, hogy kötelezően el kell mennie karanténba, ehhez egy címet is adtak.

Ő úgy gondolta, hogy nem mozdul, tíz napig ott lesz az autóban. Másnap viszont jöttek hozzá a katonák, hogy muszáj indulnia.

Próbálták a címet Google translate-tel lefordítani neki, a megértést azonban az csak hátráltatta.kamion

A karácsonyi kamion-feltorlódáskor segítő magyar csapat vezetője itt lépett közbe. A Nem vagyunk HUNtalanok alapítója, Wellner József tartja a kapcsolatot kamionos cégekkel is. János munkaadói is kértek tanácsot, mi a teendő ilyenkor. József felvette a kapcsolatot a sofőrrel és innen folyamatosan egyeztetett Pálnik Csabával, az akkor még Magyar kamionos segítségkérés/felajánlás néven ismert (ma Magyar Motoros és Kamionos Segítő Hálózat MMKS)oldal adminisztrátorával.

József szerint furcsa volt, hogy majdnem száz mérfölddel távolabbra, Readingbe kellett mennie Ashfordból Jánosnak.

Ehhez nem volt semmilyen kísérete, tehát menet közben gyakorlatilag bemehetett volna bármilyen boltba is. Nem ment.

hirdetés

Csaba beszélt a Hotel Inn recepciósával.

„Mondták, hogy tudnak az érkezéséről. Van szobája, van hely az autónak. Kap enni naponta háromszor, van tévé, internet. Tíz napig viszont a szobát nem hagyhatja el.”

János majdnem két napot az autóban volt a teszt után, azt valószínűleg nem számítják bele, a hotelban tíz napra szól a szoba.

Csaba szerint elvileg meghatározott időre elhagyhatja a szobáját, de csak kísérővel. János attól tart, hogy másfél hét múlva nem fog indulni a kamionja, jó lenne kétnaponta beindítani egy kicsit. Most próbálják kideríteni, ezt megteheti-e.

A recepción magyar is dolgozik majd a napokban, ő is tud majd segíteni, és bármikor kérhetnek tolmácsot, ha kell.

János nagyon elégedett a szobájával, a tisztasággal és azt mondja, az étel is finom és bőséges.

Egy konnektor-átalakítóra volt szüksége, gyorsan kapott és rengetegen ajánlották a segítségüket.

„Egy barátom vitte neki az adaptert. A környéken a lányok ismét összefogtak, így minden napra lesz Jánosnak valami kis meglepetése a portán.”

– mondta József.

Csaba azonnal összeírta az oldalon, hogy az adott szituáció szerint, mire érdemes készülni, bárkivel előfordulhat hasonló eset. A sokszor egyértelműnek tűnő javaslatokat érdemes átnézni a határhoz közeledve, a legfontosabb, hogy akár plusz tíz napra is legyen elegendő mindenből.

Tehát a szükséges gyógyszerekből is érdemes többet vinni. A dohányzóknak pedig fel kell készülniük, hogy vásárolni nem mehetnek és csak 6 óránként gyújthatnak rá.

Szobaszervíz, házhozszállítás, vezetékes telefonhasználat van, nyilván térítés ellenében. Alkoholt nem kérhetnek a fertőzöttek.

Csaba azt javasolja, hogy a koronások írjanak naplót, ami később segíthet megállapítani, hogy a betegség melyik szakaszában járnak. Légzési nehézség, mellkasi fájdalom, zavartság, tér és idő elvesztése esetén segítséget kell kérni. Azt írja, senki ne habozzon, ha szükségét érzi a vizsgálatnak.

„Ez nem játék, életerős emberek halnak meg a fertőzésben, nem szabad félvállról venni!”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

A szemét brutálisan mérgező eltüzelése ellen küzd az iWiW volt alapítója, Várdy Zsolt Budaörsön

Az önkormányzat zöld számot hozott létre, aki lebukik, 300 ezres bírságot is kaphat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Várady Zsolt, a budaörsi, Ne Fűts Hulladékkal Mozgalom egyik alapítója saját rossz élményei miatt két éve küzd a brutálisan egészségkárosító fűtési mód ellen. A városvezetés is támogatja, így december óta Budaörsön jóval egyszerűbb fellépni a szeméttel fűtő szomszédok ellen.

Egy ingyenesen hívható zöld számon lehet a súlyos esteket bejelenteni. A rendőrség és a közterületes járőr kimegy a helyszínre és dokumentálja az esetet. Ha a járőrök tényleg szeméttel fűtött kályhát találnak, akkor az ügyet továbbítják a járási hivatalnak.

A kampány fő célja a tájékoztatás és a figyelmeztetés, de ha ezek eredménytelenek, akkor a hivatal büntethet. Akár háromszázezer forintos bírságot is kiszabhatnak. Az első egy hónap alatt 8 bejelentést kaptak, de büntetést még senki nem kapott.

Nagy gondot jelent a szemétégetés Magyarországon. A füst apró porszemeket és veszélyes vegyi anyagokat juttat a levegőbe, amelyek belélegezve súlyos egészségkárosodást okoznak. A szállópor háromnegyede szilárd tüzelésű házak kéményén át kerül a levegőbe.

Az amerikai Yale Egyetem kutatása alapján az Európai Unióban Magyarországon a második legrosszabb a helyzet a szilárd tüzelési kibocsátásokkal kapcsolatban

- mondta Szegő Judit, a Levegő Munkacsoport projektvezetője. A hulladék elégetése pedig akár ezerszer károsabb lehet a fával fűtésnél, holott a fafűtés is rendelkezik káros kibocsátással.

A Levegő Munkacsoporthoz érkező panaszok alapján a szeméttel fűtés elsődleges oka – a közhiedelemmel ellentétben - nem a szegénység, hanem az ismerethiány és a felelőtlenség.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

Súlyos gondot jelent a járvány miatt megszaporodott használt maszkok eldobálása is. A maszkokat szinte lehetetlen újrahasznosítani összetételük, valamint a szennyeződések és a fertőzések kockázata miatt.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: