hirdetés

Az ágyhoz kötve élő 25 éves Dávid karácsonyát és új évét teheted szebbé egy pici segítséggel

Csorba Dávidnak súlyos izomsorvadása van. Segíts, hogy végre kijuthasson a friss levegőre!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 22.

hirdetés

Csorba Dávid egy 25 éves budapesti fiú. Vele nem fogsz összefutni egy egyetem kampuszán vagy moziban, ugyanis

négy éve ágyhoz kötve él, nem tud a lakásból kimozdulni. Egy súlyos izomsorvadás miatt nyolcévesen kerekesszékbe került.

Bár az orvosok azt mondták, nem fogja megérni ezt a kort, Dávid köszöni, jól van. Bár beszélni nem tud, mert lélegeztetőgép tartja életben, a lehetőségei szerint normális életet él. Barátokkal beszélget az interneten, olvas és leírja a gondolatait. Utálja, ha sajnálják. Sőt szívesen osztja meg, mit gondol a világról, például arról, mit jelent a család.

Ugyanúgy vannak álmai, mint bárki másnak. Míg mi üzleti és magánéleti sikerekre vágyunk, ő azt szeretné, ha újra kijuthatna a szobából. Évek óta a börtöne az ágy, és csupán azért nem tud az utcára menni, mert ehhez speciális gyógytornára és kerekesszékre lenne szüksége.

A Ments életet karácsonyra az elmúlt három évben évről évre 1,5 millió forint értékben küldött életmentő fóliákat vagy éppen kályhákat rászorulóknak. Idén továbbmennek: kijuttatják Dávidot az ágya börtönéből.

hirdetés

Megtalálták az Otto Bock B600 típusú kerekesszéket, amely Dávid speciális helyzetében is használható. Egyedi fejtámlája és a lélegeztetőgép tartására alkalmas kialakítása van, és az ő állapotában is használható mindössze a kézfeje mozgatásával.

Ez a kerekesszék jelenti Dávidnak a szabadságot.

A szék ára 6000 font, ezen az oldalon megtekinthető. Az összegyűjtött összeg ezt a célt fogja szolgálni. Ha nem jön össze ez a 2,1 millió forint, a különbözetet másik gyűjtés fogja pótolni.

Hogyan segíthetsz?

1000 ember kell, aki beszáll 2000 forinttal, hogy Dávid ismét a szabadban lehessen. Az oldalon biztonságos online fizetési szolgáltatón keresztül tudsz adományozni. A kártyaadataidat csak a bank látja, ahogy az elmúlt három év közel ezer adományozója esetében is.

Ments életet karácsonyra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk