hirdetés

KÖZÖSSÉG

Amerikában tudják csak megmenteni a kis Ábris életét

A mindössze nyolc hónapos Béry-Januskó Ábris júliusban egészségesen született meg, de pár napja egy rendkívül súlyos betegséget diagnosztizáltak nála.
Bors - szmo.hu
2017. április 06.

hirdetés

"Öt hónapos korában vettem észre rajta, hogy a korához képest kevesebbet mozog. Elkezdtünk különböző kezelésekre járni, hogy fejlesszük őt" – mondta a Borsnak a 23 éves édesanya, Béry-Januskó Flóra.

Egy vizsgálat során kiderült, hogy Ábris úgynevezett SMA1-es típusú betegségben szenved.

Ez egy rendkívül ritka genetikai probléma, amely során a gerincvelő a szó szoros értelmében elsorvad.abris1

A kór az élettel összeegyeztethetetlen károsodásokat okoz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a betegséggel küzdő babák legtöbbször még az egyéves kort sem érik meg. Ábrison azonban egyelőre nem mutatkoznak a betegség súlyos tünetei.

A magyar orvosok ebből kifolyólag még egy évet jósolnak neki.

hirdetés

A családot ezért sürgeti az idő. A betegség tavaly decemberig gyógyíthatatlannak tűnt, Amerikában azonban egy kezelés áttörést hozott. Az eljárás során egy speciális gyógyszert fecskendeznek a gerincvelőbe. Európában a gyógymód még gyerekcipőben jár, így Ábrison jelen állás szerint csak a tengerentúlon tudnának segíteni. Ehhez azonban rengeteg pénzre lenne szükség.abris2

"A kezelés egy évre 750 ezer dollárba, azaz körülbelül 220 millió forintba kerülne. Ez egy borzalmasan magas összeg, de jelenleg nincs más remény. Minden követ megmozgatunk, hogy sikerüljön ezt összegyűjteni. A kisfiunknak nagyon erős a szervezete. Hiszünk benne, hogy ki fog tartani, ameddig kell" – mondta Flóra.

Ábrisnak már most sokan segítettek, külföldről is érkeztek adományok. Hamarosan pedig egy alapítványt is létrehoznak a számára.

Itt tudsz segíteni

A kisfiú Facebook-oldalán, vagy a megsegítésére létrehozott adománygyűjtő-oldalon te is segíthetsz.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk