hirdetés

KÖZÖSSÉG

A magyar katonák valóra váltották a beteg kislány álmát

Katonai helikopteren szeretett volna repülni, de még több élményben lehetett része. A meglett férfiak nagy szeretettel és tisztelettel bántak vele.
Szöveg, fotók: Soproni Éva, honvédelem.hu - szmo.hu
2016. május 29.

hirdetés

Egy kislány arról ábrándozott, hogy hogy katonai helikopteren repülhessen. A kérés beérkezett az MH Összhaderőnemi Parancsnoksághoz a Ments életeket! Alapítvány egyik önkéntesétől, aki egyben egy Veszprémben működő televízió munkatársa is. Az alapítvány egyik programja a Váltsd valóra Te is egy beteg gyermek álmát!

Felvették a kapcsolatot a Magyar Honvédséggel, és beindult a gépezet. Villámgyorsan megérkeztek az engedélyek, így Lisztes Nárcisz álma valóra válhatott. Sőt, talán még többet is kapott, mint amit remélt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hirdetés

Mivel Nárcisz egészségi állapota nem tette lehetővé a katonai helikopteren történő utazást, egy kisgépen sikerült a repülés élményét átélnie a szentkirályszabadjai volt katonai repülőtéren. Ezután édesanyjával és hatéves öccsével együtt átvitték őket Pápára, ahol már nagyon várták Nárciszt.

A 86. Szolnok Helikopter Bázis kutató-mentő szolgálatban lévő személyzete fogadta őket szeretettel, és egy kis bemutatót tartottak a kislánynak, akinek arcán egyre szélesebb mosoly terült el. Kapott egy dedikált kendőt is a karjára, amit a gépből leereszkedő egyik katona adott át neki. Kiálltak a repülőtér karbantartó autók, a tűzoltó autók, és a felújított Mi 24-es helikoptert is kivontatta Repülésbiztosító Század.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A csodák azonban még itt sem értek véget: a beton másik végén a Boeing cég munkatársai nyitott rámpával és szívvel várták a családot, hogy a C-17-es hatalmas fedélzetére gurulhasson. Sikerült feljutni a pilótafülkébe is, ahol aztán volt nagy csodálkozás. Magasy Zsolt alezredes, parancsnokhelyettes a kislány töretlen lelkesedését látva meghívta Nárciszt a nemrég felépült repülésirányító toronyba, hogy felülről is láthassa a repülőteret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A hangárban álló katonák arcán mély tisztelet tükröződött egy törékeny kislány iránt, akinek ugyanaz volt a legnagyobb álma, mint nekik: a repülés.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha tetszett a történet, oszd meg ismerőseiddel is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk