/kozosseg/a-furdozok-segitsegevel-mentette-meg-egy-strandolo-eletet-a-vizimento-sopronban/?pg=2
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

A strandolók segítségével mentette meg egy fürdőző életét a vízimentő Sopronban

hirdetés

Amikor a mentők megérkeztek a helyszínre, a férfinek volt pulzusa és spontán légzése, de továbbra is eszméletlen volt. Átemelték a vízibiciklire, hogy ki tudják vinni a partra. A vízimentő a vízibicilkli hátsó részén a bajbajutott mellett maradt, folyamatosan figyelte a légzését és a pulzusát, két strandoló férfi pedig a vízibicikli pedáljaihoz ült, hogy minél gyorsabban kiérjenek. A parton a mentősök átvették az eszméletlen férfit, és folytatták az ellátását. 45 perc kellett, hogy szállítható állapotba hozzák, ezután kórházba vitték. Jelenleg intenzív osztályon ápolják.

Utólag kiderült, hogy a férfi jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása után, megfelelő úszástudás nélkül indult el, hogy ismerősével átússzon az úszószigetre.

A Vízimentők oldalán azt írják, az eset sok tanulságot hordoz magában, és azért osztották meg ilyen részletesen a történteket, mert tanulhatnak belőle a strandolók és a vízimentők is.

Wágner Katának gratuláltak az életmentéshez és a vízimentéshez való példaértékű hozzállásához is, az önzetlenül segítő strandolóknak pedig köszönik a mentésben nyújtott segítséget, mert "nélkülük nem sikerülhetett volna".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk