hirdetés

KÖZÖSSÉG

Győzött utolsó versenyén a tornásznagyi

Utolsó versenyén is győzni tudott a 87 éves nagyi, aki vállproblémái miatt fejezi be pályafutását.

Link másolása

hirdetés

A 87 éves Johanna Quaas a németországi Hallében él, három gyermeke van, és 50 éve tornázik. Messziről csak ősz haja árulja el a korát, annyira ruganyos és hajlékony. Az idős néni aktív sportmúlttal rendelkezik. Életrajza szerint 9 évesen vett részt élete első versenyén. Később a keletnémet kézilabda-válogatott tagja volt, közben tanított, edzőket képzett. Amikor férjhez ment, és gyerekeket szült, abbahagyta a tornát, de nem örökre.

Johanna 57 évesen kezdett ismét edzeni, azóta több szenior versenyt nyert, 11 érmet gyűjtött össze ebben a kategóriában. Legutóbb a németországi Cottbusban megrendezett világkupán ejtette ámulatba a közönséget ruganyosságával és hajlékonyságával. Az irigylésre méltóan izmos néni a Guinness Rekordok könyvében a világ legidősebb tornászaként szerepel.

VIDEÓ: Johanna Quaas talajgyakorlata

VIDEÓ: Ugye ti is szeretnétek ilyen hajlékonyak lenni?

A szupernagyi a rendszeres tornaedzések és versenyek mellett jógázik és fut, hogy megőrizze páratlan kondícióját. Egy interjúban azt mesélte, hogy minden reggel és este futva közlekedik a lépcsőn.

hirdetés

Azt mondja, aktív életével azt szeretné megmutatni, hogy soha nincs késő elkezdeni egy egészségesebb életet és a sportot.56

VIDEÓ: Minden versenyen ámulatba ejti a közönséget

Ha tetszett a szupernagyi mutatványa, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Magához költöztette 89 éves szomszédját egy 31 éves férfi, hogy az asszony ne töltse egyedül az utolsó éveit

Chris ápolta is Normát, amikor az idős hölgy állapota tovább romlott.
Fotó: chrissalvatore/Instagram - szmo.hu
2021. november 18.


Link másolása

hirdetés

Magához költöztette szomszédját Chris Salvatore, hogy a 85 éves Norma Cook ne töltse egyedül a napjait – írja az Iheartintelligence.

A szomszédok eleinte csak köszönőviszonyban voltak egymással, majd barátok lettek. A viszonyuk olyan szorossá vált, hogy Chris végül 2013-ban magához invitálta az asszonyt, akinek ekkor már folyamatos gondozásra volt szüksége.

Amikor Norma betöltötte a 89-et, az egészségi állapota tovább hanyatlott. Az orvosok elmondták, csak akkor térhet haza, ha valaki reggeltől estig a gondját viseli. Normának sajnos nem volt családja, akikre számíthatott volna, barátja, Chris azonban magára vállalta a feladatot.

„Nem lett volna más lehetőség, mint egy otthonba szállítani őt. Nem tudtam ezt tenni vele, akit a saját nagymamámként szerettem. Amikor felajánlottam a költözés lehetőségét, nagyon megörült, hiszen egyébként is szinte minden nap nála voltam.”

A páros ezután elválaszthatatlan volt, Norma macskája, Hermes is csatlakozott hozzájuk. Az asszony elmondta: általában közösen nézték a híreket, beszélgettek, pezsgőt ittak és mogyorót ettek.

hirdetés
„Nagyon örülök, hogy megajándékozhattam azzal, hogy az élete utolsó napjait otthon töltötte. El sem tudom képzelni, milyen lehet az életed végén egyedül feküdni egy kórházban a barátaid és az állataid nélkül” - mondta a férfi.

Norma végül néhány hónappal később elhunyt. Barátja megható Instagram-posztban búcsúzott tőle:

“Szomorú szívvel tudatom, hogy a világ ma reggel elveszített egy igazán inspiráló, csodálatos nőt. Norma most már békességben nyugszik, és bár testileg már nincs velünk, a lelke ott van rengeteg ember szívében. Nyugodj békében, te drága, kedves hölgy, Norma!”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

A 25. hétben jött világra koraszülöttként egy brit kisfiú, most 14 éves, és szeretné felkeresni a rohammentőst, aki megmentette az életét

Az angol orvosok szerint ő a legkorábban született baba, aki túlélte a kórházon kívüli születést.

Link másolása

hirdetés

Kész csoda, hogy Matthew Kandziorra életben van, ugyanis 14 héttel az ideális időpont előtt, a várandósság 25. hetében született született, ráadásul nem is kórházban, hanem otthon, a fürdőszobában - írja a Yorkshire Post.

A most 14 éves fiút a születése után egyből kórházba szállították, ahova menet újra is kellett éleszteni. Matthew most elhatározta, hogy felkeresi a rohammentőst, aki akkor megmentette az életét.

Az orvosok úgy gondolják, hogy ő a legkorábban született baba, aki túlélte a kórházon kívül születést.

"A rohammentős elvágta a köldökzsinórt, és amikor vittek a kórházba, nem tudtam lélegezni, ami miatt meghaltam, de szerencsére ugyanez a mentős CPR-t hajtott végre, és megmentette az életemet" - mesélte Matthew, aki cerebrális parézisben szenved. Azt is elmondta, hogy nem tudja kiverni a fejéből a rohammentőst, aki újra élesztette, szeretne találkozni vele.

A fiú 2007 augusztusában született meg 720 grammos tömeggel, a kórházból pedig karácsony előtt távozhattak decemberben, amikor már 2,7 kilót nyomott. Matthew elmondta, hogy ma már 14 éves, 48 kiló, és a betegsége ellenére boldog.

A családtagok is megszólaltak, a 7 éves húga, Julia elmondta, hogy reméli, a testvére sztorija reményt ad másoknak, hogy küzdjenek. David, az apa is szívesen találkozna a mentőssel akit igazi hősnek tart, szeretné megköszönni neki, hogy megmentette a fia életét.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Közös imára hívja az Omega a rajongókat Kóbor János gyógyulásáért

Az együttes legendás frontembere múlt héten került kórházba.
Címkép: Facebook/Omega - szmo.hu
2021. november 20.


Link másolása

hirdetés

Kóbor János múlt héten került kórháza. Az Omega legendás frontembere már pár napja betegeskedett, végül felesége rábeszélésére befeküdt egy klinikára.

A zenészt azóta is kórházban ápolják. Az Omega Facebook-oldalán csak annyit közöltek múlt héten, Kóbor János állapota változó, de a család kérésére szeretnének tartózkodni a részletektől.

Az együttes szombati posztjában pedig közös imára hívták a rajongókat.

"Közös imára hívunk mindenkit Meckyért! November 20-án, szombaton este 10 és 11 óra között a lehető legtöbben gondoljunk rá, erőt és pozitív gondolatokat küldjünk neki! Meggyőződésünk, hogy szeretetünk és hitünk ereje eljut hozzá"

- írták az együttes posztjában.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

„Hová mennél? Hisz még pénzed sincs!” – A bántalmazó kapcsolatban élők mellett áll ki az IKEA egy hátborzongató reklámban

Arra hívják fel a figyelmet, milyen tipikus reakciókkal kell sokszor szembesülnie annak, aki elhatározza, hogy kilép egy ilyen kapcsolatból.

Link másolása

hirdetés

Online és a művészmozikban is látható lesz az a most bemutatott reklám, melyben egy olyan nőt látunk, aki egy bántalmazó kapcsolatból való kilépéskor környezetének és szeretteinek sztereotip reakcióival szembesül – adta hírül a Kreatív.

A cég közleményében azt írja, a kampányt összekötik egy jótékonysági akcióval is, melynek során november 15. és december 10. között minden IKEA Family kártya leolvasása után az IKEA 10 forintot adományoz a PATENT nonprofit szervezetnek.

Roman Bojko, az IKEA magyarországi, csehországi és szlovákiai régiójának Egyenlőség, Sokszínűség és Befogadás vezetője elmondta, már több mint egy éve próbálnak hozzájárulni Magyarországon a családon belüli erőszak problémájának megoldásához, az áldozatokat segítő nonprofit szervezeteknek nyújtott közvetlen támogatással, saját munkatársaik oktatásával és más vállalatok ösztönzésével.

„Annak érdekében, hogy változtatni tudjunk a magyar társadalmi megítélésen a témával kapcsolatban, úgy döntöttünk, hogy feltérképezzük a minket terhelő sztereotípiákat és előítéleteket" – tette hozzá.

A reklám itt látható:

A kampány az Örs vezér téri, a budaörsi és a soroksári IKEA áruházak mosdóiban is megjelenik: a fülkék ajtajaira és a tükrökre a bántalmazó partnertől való biztonságos távozás elveit írják ki, valamint az áldozat környezetének fogalmaznak meg ajánlásokat.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: