hirdetés

KÖZÖSSÉG

70 ezer forintból élnek hárman, gyakran éheznek - vesebeteg anyának, lányának és kisbabájának gyűjtenek pénzt

Rengeteg tartozásuk van, kilakoltatás előtt állnak, és ennivalójuk is alig van, ezért nagyon kell nekik a segítség.

Link másolása

hirdetés

Nagyon nehéz helyzetben van egy fiatal nő és családja, akiken most az Anyák az Anyákért Alapítvány igyekszik segíteni. A Facebook-oldalukon számoltak be arról, milyen körülmények között él most a fiatal, vesebeteg anyuka, a kisbabája és a szintén vesebetegséggel küzdő édesanyja.

Zsuzsi 25 éves, krónikus vesebeteg, amit édesanyjától örökölt, emiatt naponta ötször katéterezi magát. Édesanyja állami gondozottként nőtt fel, szintén vesebeteg, le van százalékolva. Zsuzsi édesanyját ápolja és gyesen van az 5 hónapos kislányával, Zselykével, aki sajnos szintén tartós beteg.

"Kilakoltatás előtt állunk, sok a tartozásunk és 2 darab zsemlénk van összesen. Küzdöttünk, megpróbáltunk mindent, de ma reggel ez maradt az utolsó esélyünk hogy felhívjuk Önöket. Utána a telefont is megpróbáljuk zálogba adni"

- mesélte a nő az alapítvány munkatársának.

Mint kiderült, 70 ezer forintból élnek hárman, de a jövedelem nagy részét elviszik a közüzemi szolgáltatók letiltásai és a Zsuzsi kezeléséhez használatos eszközök megvásárlása. Önkormányzati bérlakásban élnek, aminek a havidíjával is el vannak nagyon maradva, mióta a pici megszületett egyáltalán nem tudják fizetni. A tartozásuk elérte a 270 ezer forintot, és hétfőig kaptak időt hogy ezt rendezzék. Az alapítvánnyal való egyeztetésük után sem kaptak haladékot, sem részletet, mert nem látják biztosítottnak, hogy az aktuális díj fizetése mellett még egy törlesztőt is tudnának fizetni. A megoldás az lenne, ha a hátralék megfizetésre kerülne és a nulláról tudnának indulni.

A 40 nm2-es lakás amilyen borzasztóan lepusztult, nagyon szépen rendben tartott.

hirdetés
"Gyakran éhezünk" - mondta Zsuzsi.

A nagymama 32 évet dolgozott a helyi egyetemen, irodai munkát végzett. Gerincsérve és vesebetegsége olyan szintre került, hogy emiatt leszázalékolták.

"Becsülettel végigdolgoztam az életem. Miért kell mégis így élnünk?"

A lakáson a nyílászárók is nagyon rossz állapotban vannak. A lakáson átsüvítő szél miatt Zsuzsi édesanyja a télen tüdőgyulladást kapott.

Zsuzsi gyógyszerei és katéterei közgyógy ellátás alá esnek, viszont a steril kesztyű, fertőtlenítő kendő és egyéb eszközök havi 20 ezer forintba kerülnek. Tartoznak a távhő - és áramszolgáltatónak is 115 ezer forinttal. A szemétdíj és vízdíj tartozásuk 60 ezer forint. A távfűtő cég igazgatója személyesen járt közben, hogy ne kapcsolják ki a szolgáltatást, haladékot kaptak, hogy rendezzék. A lakásfenntartó puszta jóindulatán múlt, hogy egyáltalán ott lehetnek még. Egy önkormányzati képviselő is járt náluk, az adósságkezelő programot javasolta nekik. Azt viszont nem tudják vállalni, mert igen magas havi részlete lett volna havonta, nekik pedig

az aktuális kiadások mellett szó szerint kenyérre is alig jut. A megoldás az lenne, ha most ki tudnák nullázni magukat és Zsuzsi találna munkát.

Zsuzsinak állandó vesemedence gyulladása van, mely hirtelen lázakkal és rosszulléttekkel jár. Egy éve már katétereznie kell magát. Mindeközben ott van az 5 hónapos kislánya, akiről gondoskodnia kell. Éppen ezért adatrögzítést, vagy bármilyen otthonról végezhető munkát szeretne és tudna végezni.

Egy helyi vállalkozó elvállalta, hogy ingyen kicseréli nekik az ablakokat, abban az esetben, ha az önkormányzat írásba adja, hogy nem lakoltatja ki őket. Ez megtörténhet, ha hétfőig ki tudják fizetni az elmaradásukat.

Zsuzsi fiatal kora és betegsége ellenére iszonyatosan céltudatos, és erős nő. Minden nap hisz benne, hogy nekik is sikerülhet és talpra tudnak állni, lesz munkája is. Szeretne egy normális hátteret, életet, jövőt biztosítani kislányának.

Az Anyák az Anyákért Alapítvány most arra kér mindenkit, hogy aki teheti, segítsen Zsuzsinak és családjának újra talpra állni.

Így segíthetsz nekik:

Anyák az Anyákért Alapítvány

MagNet Bank 16200120-18534991

Ha külföldről utalnál:

SWIFT: HBWEHUHB

IBAN: HU 61 1620 0120 1853 4991 0000 0000

A közleménybe írd be: Új életkezdet projekt/ Zsuzsihirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Ismét átélhetjük az adományozás örömét az Auchan plüsshódjaival

Elindult az Auchan karácsonyi jótékonysági akciója: ismét ellepték az áruházakat az aranyos plüss hódok, megvásárlásukkal támogathatjuk a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát.

Link másolása

hirdetés

Idén harmadjára segíthetünk az Auchan ikonikus plüss hódjaival, akikkel ez alkalommal rendhagyó formában, életünk valódi hőseit megformázva találkozhatunk az áruházlánc polcain. A korábbi években Júlio, majd Júlia néven megismert kis figurák most orvos, mentős, ápoló és nővér egyenruhába bújtak. Ezzel szeretne tisztelegni a vállalat az egészségügyi dolgozók előtt, akik általában is, de a járványhelyzetben különösen nagy erőkkel dolgoztak értünk.

A játékok megvásárlásával az előzőekhez hasonlóan idén is a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának a munkáját támogathatjuk.

Júlióval 2019-ben találkozhattunk először, abban az évben az összegyűlt adományból a Klinika egy életmentő beavatkozásoknál nagy segítséget nyújtó röntgenkép-erősítő berendezést vásárolt. A következő évben Júlióhoz csatlakozott kistestvére, Júlia, aki szintén nagy sikert aratott a vásárlók körében; a támogatásból egy újabb nagy értékű műszert, egy modern ultrahang készüléket szereztek be.

Idén a korábbiakhoz hasonlóan ismét minden eladott kis plüss után 500 forinttal támogathatjuk a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát, ez alkalommal egy kültéri rehabilitációs játszóteret szeretne felállítani az intézmény.

A felépülés lelki aspektusa nagyon fontos, a kicsiknél talán még inkább, mint a felnőtteknél. Az ő életükből a kezelések alatt és a lábadozás időszakában sem hiányozhat a mozgás és a játék, így a felépülő kültéri installáció különösen nagy segítséget jelent majd.

A kedves külsejű, pihe-puha kis plüssjátékok egyszerű, de nagyszerű ajándékok akár a karácsonyfa alá is. Megvásárlásukkal örömet szerezhetünk annak a személynek, aki kapja és egyben az adakozás jóérzését is átélhetjük. Az üzenetet pedig adjuk tovább gyermekeinknek is, hiszen így segíthetjük őket abban, hogy maguk is felfedezzék az adományozás örömét.

Az Auchan plüsshódos kampánya az adományozásnak egy egészen új módját kezdte meghonosítani hazánkban, amikor is egy egyszerű vásárlói döntés szükséges csupán ahhoz, hogy jótékonykodjunk. Mindemellett abban is biztosak lehetünk, hogy a megfelelő helyre kerül az adományunk. Ez különösen fontos szempont, hiszen sokunkban merül fel a kétely, hogy vajon valóban olyanokhoz jut-e az adomány, akik rászorulnak, így viszont ehhez kétség sem fér.

hirdetés

A szeretnivaló játékok már elérhetők és a készlet erejéig 1990 forintos áron megvásárolhatók az összes Auchan áruházban.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

Magához költöztette 89 éves szomszédját egy 31 éves férfi, hogy az asszony ne töltse egyedül az utolsó éveit

Chris ápolta is Normát, amikor az idős hölgy állapota tovább romlott.
Fotó: chrissalvatore/Instagram - szmo.hu
2021. november 18.


Link másolása

hirdetés

Magához költöztette szomszédját Chris Salvatore, hogy a 85 éves Norma Cook ne töltse egyedül a napjait – írja az Iheartintelligence.

A szomszédok eleinte csak köszönőviszonyban voltak egymással, majd barátok lettek. A viszonyuk olyan szorossá vált, hogy Chris végül 2013-ban magához invitálta az asszonyt, akinek ekkor már folyamatos gondozásra volt szüksége.

Amikor Norma betöltötte a 89-et, az egészségi állapota tovább hanyatlott. Az orvosok elmondták, csak akkor térhet haza, ha valaki reggeltől estig a gondját viseli. Normának sajnos nem volt családja, akikre számíthatott volna, barátja, Chris azonban magára vállalta a feladatot.

„Nem lett volna más lehetőség, mint egy otthonba szállítani őt. Nem tudtam ezt tenni vele, akit a saját nagymamámként szerettem. Amikor felajánlottam a költözés lehetőségét, nagyon megörült, hiszen egyébként is szinte minden nap nála voltam.”

A páros ezután elválaszthatatlan volt, Norma macskája, Hermes is csatlakozott hozzájuk. Az asszony elmondta: általában közösen nézték a híreket, beszélgettek, pezsgőt ittak és mogyorót ettek.

hirdetés
„Nagyon örülök, hogy megajándékozhattam azzal, hogy az élete utolsó napjait otthon töltötte. El sem tudom képzelni, milyen lehet az életed végén egyedül feküdni egy kórházban a barátaid és az állataid nélkül” - mondta a férfi.

Norma végül néhány hónappal később elhunyt. Barátja megható Instagram-posztban búcsúzott tőle:

“Szomorú szívvel tudatom, hogy a világ ma reggel elveszített egy igazán inspiráló, csodálatos nőt. Norma most már békességben nyugszik, és bár testileg már nincs velünk, a lelke ott van rengeteg ember szívében. Nyugodj békében, te drága, kedves hölgy, Norma!”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

A 25. hétben jött világra koraszülöttként egy brit kisfiú, most 14 éves, és szeretné felkeresni a rohammentőst, aki megmentette az életét

Az angol orvosok szerint ő a legkorábban született baba, aki túlélte a kórházon kívüli születést.

Link másolása

hirdetés

Kész csoda, hogy Matthew Kandziorra életben van, ugyanis 14 héttel az ideális időpont előtt, a várandósság 25. hetében született született, ráadásul nem is kórházban, hanem otthon, a fürdőszobában - írja a Yorkshire Post.

A most 14 éves fiút a születése után egyből kórházba szállították, ahova menet újra is kellett éleszteni. Matthew most elhatározta, hogy felkeresi a rohammentőst, aki akkor megmentette az életét.

Az orvosok úgy gondolják, hogy ő a legkorábban született baba, aki túlélte a kórházon kívül születést.

"A rohammentős elvágta a köldökzsinórt, és amikor vittek a kórházba, nem tudtam lélegezni, ami miatt meghaltam, de szerencsére ugyanez a mentős CPR-t hajtott végre, és megmentette az életemet" - mesélte Matthew, aki cerebrális parézisben szenved. Azt is elmondta, hogy nem tudja kiverni a fejéből a rohammentőst, aki újra élesztette, szeretne találkozni vele.

A fiú 2007 augusztusában született meg 720 grammos tömeggel, a kórházból pedig karácsony előtt távozhattak decemberben, amikor már 2,7 kilót nyomott. Matthew elmondta, hogy ma már 14 éves, 48 kiló, és a betegsége ellenére boldog.

A családtagok is megszólaltak, a 7 éves húga, Julia elmondta, hogy reméli, a testvére sztorija reményt ad másoknak, hogy küzdjenek. David, az apa is szívesen találkozna a mentőssel akit igazi hősnek tart, szeretné megköszönni neki, hogy megmentette a fia életét.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Közös imára hívja az Omega a rajongókat Kóbor János gyógyulásáért

Az együttes legendás frontembere múlt héten került kórházba.
Címkép: Facebook/Omega - szmo.hu
2021. november 20.


Link másolása

hirdetés

Kóbor János múlt héten került kórháza. Az Omega legendás frontembere már pár napja betegeskedett, végül felesége rábeszélésére befeküdt egy klinikára.

A zenészt azóta is kórházban ápolják. Az Omega Facebook-oldalán csak annyit közöltek múlt héten, Kóbor János állapota változó, de a család kérésére szeretnének tartózkodni a részletektől.

Az együttes szombati posztjában pedig közös imára hívták a rajongókat.

"Közös imára hívunk mindenkit Meckyért! November 20-án, szombaton este 10 és 11 óra között a lehető legtöbben gondoljunk rá, erőt és pozitív gondolatokat küldjünk neki! Meggyőződésünk, hogy szeretetünk és hitünk ereje eljut hozzá"

- írták az együttes posztjában.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: