hirdetés

KÖZÖSSÉG

Hajléktalanból lett lottómilliomos

Andraschek László 600 milliót nyert a skandináv lottón. Ebből vette meg élete első saját otthonát.

Link másolása

hirdetés

A férfi elképesztő szerencséjéről a Kisalföld írt először. A 600 millió forintot tavaly szeptemberben nyerte meg egy olyan szelvénnyel, aminek a megvásárlásáról a felesége nem is tudott.

1

A Kisalföld cikke

László épp egy alkoholbetegeknek tartott pesti tréningre indult, és a győri vasútállomáson a vonatra várt, amikor eszébe jutott az előző nap vásárolt szelvénye, és beugrott a lottózóba. A felső sorban egy találata sem volt, az alsó sorban azonban meglátta az ismerős számokat: 3, 7, 8, 16, 17, 21, 24.

hirdetés

Azonnal előkapta az övtáskájából a szelvényt. "Akkor remegtem már, minden porcikám remegett." - mesélte az RTL Klubnak. "Hangosan beszéltem magamnak, hogy jézusom, mit lehet ilyenkor csinálni?"

4

Rögtön megkérdezték tőle, mit nyert fiatalember? "Mondom, azt a sort. De ez mennyi pénz? Magamban számoltam, térdre estem, hogy istenem, én nem kértem ennyi pénzt. Kértem én, de ennyit nem."

Lászlóra az eladó is emlékezett, mert az utolsó szám hiányzott a feladáskor a szelvényről, és ott helyben találta ki, hogy legyen 24. "Úgyse nyerek semmit" - tette hozzá.

VIDEÓ: az RTL Klub interjúja a szerencsés nyertessel

Andraschek László és felesége napokig nem fogták fel, hogy milliomosok lettek. A házaspárnak korábban nehéz sorsa volt.

Volt, amikor a likócsi hajléktalanszállón éltek, aztán pedig bérlakásról bérlakásra költöztek, napi anyagi gondokkal kellett megküzdeniük. Gyakran már a számlák befizetésére sem telt, tele voltak tartozással, "a víz már csepegtetőre volt állítva".

A győri hajléktalanszálló, ahol László is lakott:
Nagyobb térképre váltás

Ennek azonban egy csapásra végre szakadt. "Azóta teljesen megváltozott az életük. Nem győzök hálálkodni, mikor eszembe jut, hogy mi minden problémától szabadultunk meg." - mondja László, igaz, azt is rögtön hozzá teszi, hogy új feladatok sorát kellett megoldaniuk.

"A gyerekek életét rendbe tenni, a miénket rendbe tenni. Nekem is népes a családom. Mi is heten vagyunk testvérek, közülük sajnos meghalt az egyik bátyám, tavaly pedig az édesanyám. Nem minden fenékig tejfel. De az is öröm, hogy anyám ezt megélhette."

Az álomnyereményből először egy lakást béreltek feleségével, aztán meg is vették. Ez volt életük első saját otthona. Ezután három gyereküknek is vettek egy-egy lakást, hogy önállóak legyenek. László a testvéreit is támogatta a pénzből.

3

Ő maga azt mondja, luxusra nem vágyik. Hétköznapi dolgokat vettek. Tévét például. Meg kocsit, hogy könnyebben tudjanak mozogni.

László biciklivel ment a kereskedésbe. Az eladó először azt kérdezte tőle, hogy meddig mehetnek el az árban, erre a férfi felmutatta három ujját.

"Mondja, hogy ott van 270 ezer forintért egy zsiguli, jó állapotban. Mondom valamit félreértettek, mert én nem 300 ezerre gondoltam, hanem három millióra. Erre néz... látom, hogy kikerekedik a szeme... Nézi a biciklit, néz engem, nézi a vőmet, aki ugye gyalog volt, mert kocsi nincs körülöttünk... Mi összenevettünk, ő meg csak elmosolyintotta magát, hogy most mi folyik itt."

2

Amikor a riporter a vágyairól kérdezte, László azt válaszolta, szívesen utazna például óceánjárón. Nagy vágya az is, hogy eljusson Kanadába a nővéréhez. Ez lenne élete első repülőútja. Csak az a baj, hogy a felesége nem szívesen ülne repülőre.

Európába is szívesen elmenne, például egy olasz körútra. "Nápoly, Firenze, Róma... nekem álom volt csak, hogy én ezt valaha láthatom." - mondja.

"Most itt vagyunk a közelébe, ha úgy gondoljuk, csak felülünk a repülőre. Ilyen dolgok mozognak persze a fejembe, csak hát nem mindjárt."

VIDEÓ: az RTL Híradó riportjában a lakásukat is láthatjátok

László szerint nincs szükségük fényűző életre, és nem akarják elszórni a nyereményt. Nagyobb összeget ajánlott fel a likócsi Segítőháznak. Ők működtetik azt a hajléktalanszállót, ahol Lászlónak is segítettek.

A megmaradt összegből egy alapítványt szeretnének létrehozni, amely az alkoholbetegeket segítené. Korábban László maga is alkoholfüggő volt, így szeretné támogatni sorstársait.

Mint feleségével együtt mondják, soha nem felejtik el, honnan jöttek.

Ha örülsz a szerencséjüknek, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Ismét átélhetjük az adományozás örömét az Auchan plüsshódjaival

Elindult az Auchan karácsonyi jótékonysági akciója: ismét ellepték az áruházakat az aranyos plüss hódok, megvásárlásukkal támogathatjuk a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát.

Link másolása

hirdetés

Idén harmadjára segíthetünk az Auchan ikonikus plüss hódjaival, akikkel ez alkalommal rendhagyó formában, életünk valódi hőseit megformázva találkozhatunk az áruházlánc polcain. A korábbi években Júlio, majd Júlia néven megismert kis figurák most orvos, mentős, ápoló és nővér egyenruhába bújtak. Ezzel szeretne tisztelegni a vállalat az egészségügyi dolgozók előtt, akik általában is, de a járványhelyzetben különösen nagy erőkkel dolgoztak értünk.

A játékok megvásárlásával az előzőekhez hasonlóan idén is a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának a munkáját támogathatjuk.

Júlióval 2019-ben találkozhattunk először, abban az évben az összegyűlt adományból a Klinika egy életmentő beavatkozásoknál nagy segítséget nyújtó röntgenkép-erősítő berendezést vásárolt. A következő évben Júlióhoz csatlakozott kistestvére, Júlia, aki szintén nagy sikert aratott a vásárlók körében; a támogatásból egy újabb nagy értékű műszert, egy modern ultrahang készüléket szereztek be.

Idén a korábbiakhoz hasonlóan ismét minden eladott kis plüss után 500 forinttal támogathatjuk a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát, ez alkalommal egy kültéri rehabilitációs játszóteret szeretne felállítani az intézmény.

A felépülés lelki aspektusa nagyon fontos, a kicsiknél talán még inkább, mint a felnőtteknél. Az ő életükből a kezelések alatt és a lábadozás időszakában sem hiányozhat a mozgás és a játék, így a felépülő kültéri installáció különösen nagy segítséget jelent majd.

A kedves külsejű, pihe-puha kis plüssjátékok egyszerű, de nagyszerű ajándékok akár a karácsonyfa alá is. Megvásárlásukkal örömet szerezhetünk annak a személynek, aki kapja és egyben az adakozás jóérzését is átélhetjük. Az üzenetet pedig adjuk tovább gyermekeinknek is, hiszen így segíthetjük őket abban, hogy maguk is felfedezzék az adományozás örömét.

Az Auchan plüsshódos kampánya az adományozásnak egy egészen új módját kezdte meghonosítani hazánkban, amikor is egy egyszerű vásárlói döntés szükséges csupán ahhoz, hogy jótékonykodjunk. Mindemellett abban is biztosak lehetünk, hogy a megfelelő helyre kerül az adományunk. Ez különösen fontos szempont, hiszen sokunkban merül fel a kétely, hogy vajon valóban olyanokhoz jut-e az adomány, akik rászorulnak, így viszont ehhez kétség sem fér.

hirdetés

A szeretnivaló játékok már elérhetők és a készlet erejéig 1990 forintos áron megvásárolhatók az összes Auchan áruházban.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

Magához költöztette 89 éves szomszédját egy 31 éves férfi, hogy az asszony ne töltse egyedül az utolsó éveit

Chris ápolta is Normát, amikor az idős hölgy állapota tovább romlott.
Fotó: chrissalvatore/Instagram - szmo.hu
2021. november 18.


Link másolása

hirdetés

Magához költöztette szomszédját Chris Salvatore, hogy a 85 éves Norma Cook ne töltse egyedül a napjait – írja az Iheartintelligence.

A szomszédok eleinte csak köszönőviszonyban voltak egymással, majd barátok lettek. A viszonyuk olyan szorossá vált, hogy Chris végül 2013-ban magához invitálta az asszonyt, akinek ekkor már folyamatos gondozásra volt szüksége.

Amikor Norma betöltötte a 89-et, az egészségi állapota tovább hanyatlott. Az orvosok elmondták, csak akkor térhet haza, ha valaki reggeltől estig a gondját viseli. Normának sajnos nem volt családja, akikre számíthatott volna, barátja, Chris azonban magára vállalta a feladatot.

„Nem lett volna más lehetőség, mint egy otthonba szállítani őt. Nem tudtam ezt tenni vele, akit a saját nagymamámként szerettem. Amikor felajánlottam a költözés lehetőségét, nagyon megörült, hiszen egyébként is szinte minden nap nála voltam.”

A páros ezután elválaszthatatlan volt, Norma macskája, Hermes is csatlakozott hozzájuk. Az asszony elmondta: általában közösen nézték a híreket, beszélgettek, pezsgőt ittak és mogyorót ettek.

hirdetés
„Nagyon örülök, hogy megajándékozhattam azzal, hogy az élete utolsó napjait otthon töltötte. El sem tudom képzelni, milyen lehet az életed végén egyedül feküdni egy kórházban a barátaid és az állataid nélkül” - mondta a férfi.

Norma végül néhány hónappal később elhunyt. Barátja megható Instagram-posztban búcsúzott tőle:

“Szomorú szívvel tudatom, hogy a világ ma reggel elveszített egy igazán inspiráló, csodálatos nőt. Norma most már békességben nyugszik, és bár testileg már nincs velünk, a lelke ott van rengeteg ember szívében. Nyugodj békében, te drága, kedves hölgy, Norma!”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

A 25. hétben jött világra koraszülöttként egy brit kisfiú, most 14 éves, és szeretné felkeresni a rohammentőst, aki megmentette az életét

Az angol orvosok szerint ő a legkorábban született baba, aki túlélte a kórházon kívüli születést.

Link másolása

hirdetés

Kész csoda, hogy Matthew Kandziorra életben van, ugyanis 14 héttel az ideális időpont előtt, a várandósság 25. hetében született született, ráadásul nem is kórházban, hanem otthon, a fürdőszobában - írja a Yorkshire Post.

A most 14 éves fiút a születése után egyből kórházba szállították, ahova menet újra is kellett éleszteni. Matthew most elhatározta, hogy felkeresi a rohammentőst, aki akkor megmentette az életét.

Az orvosok úgy gondolják, hogy ő a legkorábban született baba, aki túlélte a kórházon kívül születést.

"A rohammentős elvágta a köldökzsinórt, és amikor vittek a kórházba, nem tudtam lélegezni, ami miatt meghaltam, de szerencsére ugyanez a mentős CPR-t hajtott végre, és megmentette az életemet" - mesélte Matthew, aki cerebrális parézisben szenved. Azt is elmondta, hogy nem tudja kiverni a fejéből a rohammentőst, aki újra élesztette, szeretne találkozni vele.

A fiú 2007 augusztusában született meg 720 grammos tömeggel, a kórházból pedig karácsony előtt távozhattak decemberben, amikor már 2,7 kilót nyomott. Matthew elmondta, hogy ma már 14 éves, 48 kiló, és a betegsége ellenére boldog.

A családtagok is megszólaltak, a 7 éves húga, Julia elmondta, hogy reméli, a testvére sztorija reményt ad másoknak, hogy küzdjenek. David, az apa is szívesen találkozna a mentőssel akit igazi hősnek tart, szeretné megköszönni neki, hogy megmentette a fia életét.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Közös imára hívja az Omega a rajongókat Kóbor János gyógyulásáért

Az együttes legendás frontembere múlt héten került kórházba.
Címkép: Facebook/Omega - szmo.hu
2021. november 20.


Link másolása

hirdetés

Kóbor János múlt héten került kórháza. Az Omega legendás frontembere már pár napja betegeskedett, végül felesége rábeszélésére befeküdt egy klinikára.

A zenészt azóta is kórházban ápolják. Az Omega Facebook-oldalán csak annyit közöltek múlt héten, Kóbor János állapota változó, de a család kérésére szeretnének tartózkodni a részletektől.

Az együttes szombati posztjában pedig közös imára hívták a rajongókat.

"Közös imára hívunk mindenkit Meckyért! November 20-án, szombaton este 10 és 11 óra között a lehető legtöbben gondoljunk rá, erőt és pozitív gondolatokat küldjünk neki! Meggyőződésünk, hogy szeretetünk és hitünk ereje eljut hozzá"

- írták az együttes posztjában.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: