/kozosseg/60-ev-utan-a-facebookon-talalta-meg-regi-szerelmet-egy-magyar-no/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

60 év után a Facebookon találta meg régi szerelmét egy magyar nő

Az Ausztráliában élő 69 éves Mary az ötvenes években szeretett bele Lászlóba, de az élet elsodorta őket egymástól.
hirdetés

Mary és László az általános iskolában szeretett egymásba. Az igazi diákszerelemnek azonban nem volt folytatása. Az élet közbeszólt. Most, 69 évesen, nyugdíjasként találkozhattak újra, a Facebook-nak köszönhetően.

FB1

A történet 60 éve kezdődött: "Az '50-es években leköltöztünk szüleim Duna melletti szülőfalujába. Akkor 5 éves voltam és nagyon unatkoztam, így elmentem az óvodába, mert kíváncsi voltam, vajon ott mit csinálnak a gyerekek. (...) Ott volt egy fiú, Laci, aki azonnal rám mosolygott, és ez nekem nagyon tetszett. Nem mondtam el senkinek, de tudtam, hogy beleszerettem" - írta az ausztrál That's Life! magazin, aki rátalált a különös történetre.

FB2

hirdetés

FB3

Mary Darley és Madaras László Solton gyerekeskedett, ott jártak iskolába. Már akkor egy párt alkottak, ám a lány és családja Budapestre költözött és már csak a nyári szünidőkben mehetett vissza a faluba. Amikor érdeklődött a fiúról, annak unokatestvérei azt állították, hogy elutazott.

Az egyetemi évek után Mary férjhez ment, majd elvált. Később megismerkedett egy ausztrál férfival, akihez feleségül ment és elköltözött vele a messzi Ausztráliába. A kapcsolat azonban nem volt tartós, válás lett a vége. Egy darabig itthon élt, de végül visszatért új hazájába a fiával együtt.

FB5

2014-ben járt Magyarországon, a családjánál. Lacival azonban nem tudott kapcsolatba kerülni, sőt az ismerősök azt ajánlották neki, hogy ne is keresse, mert ki sem mozdul otthonról.

Mary a Facebook-ra családja hosszas rábeszélése után regisztrált, hogy így tudják tartani a kapcsolatot a rokonsággal. Végül ennek a lépésnek köszönhette, hogy rátalált régi szerelmére, aki a hírekkel ellentétben igenis szívesen beszélgetett.

Az idei évben több ok miatt is úgy döntött, hogy hazalátogat. Egy temetés, majd a gimnáziumi osztálytalálkozóra szóló meghívás is ösztönözte az útra. Mikor a férfinak megemlítette szándékát, az felajánlotta neki, hogy lakjon nála arra az időre. A nagy találkozásból egy csók lett, és egy ajándékot is kapott Mary. Egy olyan májusfát csinált Laci, mint amit régen, gyerekként adott szerelmének. A felirat is azonos volt: Solt legszebb lányának.

Mary két hónapig volt Magyarországon. Ám azt tervezik, hogy jövőre a 70. születésnapjukat megint együtt töltik. A nő szerint "az igazi szerelem a 16 000 km távolság és a 7 óra időeltérés ellenére sem ismer akadályokat". László pedig azt mondta: "Mi már óvodás korunkban szerelmesek voltunk egymásba, ami 60 év után ismét fellángolt. Remélem így is marad, amíg élünk".

Mary saját írását a történtekről ITT olvashatjátok.

FB4

Fotók forrása: Mary Facebook-oldala

Ha tetszett a történet, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk