hirdetés

KÖZÖSSÉG

4 perc különbséggel halt meg az idős pár, távol egymástól

A 93 éves Wilf Russel és kedvese, Vera nemcsak együtt éltek, de a távolság ellenére ugyanakkor is haltak meg. A nő utolsó szavai szívfacsaróak voltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 03.

hirdetés

Négy perc eltéréssel halt meg az idős házaspár, egymástól 3 mérföldre. Unokájuk mesélt a nagyszülők utolsó szívszorító szavairól – írja a Mirror.

A 93 éves Wilf Russell egy wingstoni otthonban halt meg szerdán reggel, 6.50-kor. Négy perccel később a felesége, a 91 éves Vera Russell is követte a férfit, tőle több mint 4 kilométerrel távolabb, egy kórházban.1

Unokájuk, Stephanie Welch vasárnap még meglátogatta Verát, mert tudta, hogy Wilf talán életének utolsó néhány napját tölti az otthonban. „Úgy gondolom, a nagyi már régóta várt a nagypapámra. Már megtört a szíve” - nyilatkozott Stephanie. „A nagyapámnál demenciát diagnosztizáltak egy évvel ezelőtt. A szellemi képességei az átlagosnál jóval gyorsabb ütemben romlottaknak, ezért pár hónapja muszáj volt otthonba költöznie. Mostanában, mikor a nagyi látogatóba ment hozzá, a nagypapám már nem ismerte fel őt. Emiatt a mamám egészsége napról-napra romlott, végül olyan súlyos lett az állapota, hogy kórházba került. Voltam nála a nagyapa halála előtt három nappal, ő kinyitotta a szemeit és azt kérdezte: ’Hol van Wilf?’ Anélkül, hogy meséltem volna róla, szinte ugyanakkor mentek el mindketten.”2

A wigstoni Magna idősotthon, ahol a férj hunyt el

Wilf 18 évesen találkozott a nála két évvel fiatalabb Verával, akit el is jegyzett még azelőtt, hogy a II. világháború alatt Észak-Afrikába és Olaszországba ment a brit Királyi Légierővel.

hirdetés

Miután a férfi hazatért, a pár összeházasodott, majd Wilf mérnökként helyezkedett el a West Midlandsnél. Később Oadbyba költöztek, közel a fiukhoz, Peter Russellhez, Stephanie édesapjához, akinek családja Leicestershire-ben él.

Stephanie azt nyilatkozta, hogy a nagyszüleinek mindig nagyon szoros volt a kapcsolata, és csodálták őket. „Vera nagyon sokat beszélt a kapcsolatukról, és Wilf mindig mellette állt. Sőt, házasságuk alatt soha nem töltöttek egymás nélkül egy egész éjszakát sem, amíg Wilf az otthonba nem került. Talán ez volt a titok, amiért ilyen sokáig kitartottak egymás mellett.

"
Emlékszem, ők mindig hónapokat töltöttek azzal, hogy megjavítsanak dolgokat, nem pazaroltak arra pénzt, hogy valami újat vegyenek helyette. Családorientáltak voltak, nagyon szerettek bennünket.

– mondta az unoka.

Szerdán reggel, anélkül, hogy Vera tudta volna, hogy a szeretett férje meghalt, követte őt négy perccel később.

Wilf és Vera 70 évet éltek le együtt, kettő fiút, 5 unokát, 7 dédunokát és 2 ükunokát hagytak maguk után.

Vera utolsó szavai ezek voltak unokájához:

"
Helyes pár voltunk, ugye?

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk