hirdetés

KÖZÖSSÉG

4 éves kislányt ünnepelnek hősként: 8 kilométert gyalogolt, hogy megmentse a nagymamáját

Saglana a szibériai hidegben próbált segítséget hozni a nagymamájának, aki szívinfarktust kapott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 07.

hirdetés

Saglana mindössze 4 éves, de a legbátrabb kislánynak nevezik Szibériában. az történt ugyanis, hogy nyolc kilométert gyalogolt a mínusz 24 fokban, hogy segítséget hívjon nagymamájához - írja a Siberian Times.

Saglana nem valami szívderítő helyen lakik, nagyszüleivel Szibéria egyik ritkán lakott vidékén, a Tuva régióban él. A legközelebbi lakott település 40 kilométerre van, de a közvetlen szomszédaik is több kilométerre lakik tőlük. Ráadásul a lány nagypapája vak, így aztán nem tudott a felesége segítségére sietni, csak annyit éslelt, hogy a nagymama bajban van. Nem volt mit tenni, a 4 éves Saglanát kellett a legközelebbi szomszédhoz elküldeni segítségért.

Saglana hajnalban kelt, még sötét volt hat órakor, amikor elindult, és ilyenkor Szibériának ezen a részén is kegyetlenül hideg van, -24 fokban kelt útra a kislány. Út nincsen, a környéket mindenhol vastag hó borította, Saglana azonban tudta merre kell mennie: mindig a folyó mentén. Nagymamájával már sokszor megtették a szomszédhoz ezt az utat.ter

Ráadásul a környék nem veszélytelen, emberek ugyan nem lakják, élnek itt azonban farkasok, amelyek gyakran bukkannak fel Saglanáék közelében is. Most azonban egy sem mutatkozott, a kislánynak szerencséje volt.

Amikor a szomszédokhoz ért, elmondta, hogy mi történt, a nagymamája rosszul van, lehet, hogy meg is halt. A szomszédok segítséget hívtak, az orvos, aki Saglanáékhoz érkezett, viszont már csak a nagymama halálát tudta megállapítani: szívinfarktust kapott.

hirdetés

A kislányt, aki eléggé átfagyott az út során, kórházba vitték megfigyelésre, de kiderült, hogy semmi baja.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk