hirdetés

KÖZÖSSÉG

25 évesen találta meg igazi szüleit a lány, akit még csecsemőként raboltak el Romániából

Belle szüleinek az orvosok azt hazudták, hogy a kislányuk meghalt.
Fotó: Operation Underground Railroad/Facebook - szmo.hu
2020. december 13.

hirdetés

Nincs is rosszabb, mint megtudni, hogy a gyermekünk meghalt. Ezt a hírt kapták Belle Barbu szülei 25 évvel ezelőtt - pedig a kislány valójában életben maradt, és emberrablók adták el egy amerikai családnak.

Belle Utah-ban nőtt fel, és csak a közelmúltban tudta meg, hogy Romániából rabolták el. A lánynak korábban is feltűnt, hogy egyáltalán nem hasonlít a szüleire, akik nyolcéves korában árulták el neki: kisgyerekként örökbefogadták - írja a Daily Star.

Belle viszonya akkortájt romlott meg velük, amikor egyetemre került, de a származása titkát még mindig nem ismerte. Végül 2019-ben talált rá egy Facebook-csoportra, ahol örökbe adott románoknak segítenek felkutatni a gyökereiket.

A csoport vezetője két napon belül megtalálta Belle 20 éves öccsét, majd kiderült, egy nővére és egy bátyja is van. Igazi szülei ekkor már Rómában éltek. Három hét elteltével sikerült velük telefonon kapcsolatba lépni, ekkor derült ki a teljes történet.

hirdetés

A szegény sorban élő szülőknek a kórházi orvosok azt mondták, a kislányuk gyengélkedik, így bent tartották a szülészeti osztályon. Néhány nap múlva közölték velük, hogy Belle elhunyt, ők pedig teljesen összetörtek.

Amikor már távozóban voltak, egy nővér utánuk rohant, és elmondta nekik az igazságot. Ezek után a pár minden pénzét benzinre költötte, és bejárták az összes román árvaházat, ám egy év elteltével sem találták meg a lányukat.

Belle azt is megtudta, a csecsemőket több tízezer fontért adják el hamis születési adatokkal az örökbeadó ügynökségeknek.

Később DNS-teszt is igazolta, hogy a valódi szüleit találta meg. Végül 2019-ben, Rómában találkozott velük:

“Elképesztő kötődést éreztem irántuk. Sajnos a koronavírus és az anyagi helyzetem miatt azóta nem tudtam őket meglátogatni, de alig várom, hogy visszatérjek hozzájuk”

- mondta a lány, aki azóta emberkereskedelem-ellenes civil szervezetekkel dolgozik.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk