KÖZÖSSÉG
A Rovatból

20 cica, amelyik nyert a 2015 legszebb macskája versenyen

Fotóversenyünk legjobb képeiből válogattunk, és elmeséljük a cicák történetét is.

Link másolása

Biztosan emlékeztek még az augusztus végi nagy sikerű cicás fotóversenyünkre. A legszebb cicák és gazdáik átvették nyereményeiket, valamint azóta is havonta cseréljük az I ♥ Macskák & Cicák oldalunk borítóképét a 2. és 3. helyezett cicák fantasztikus fotóival.

A felhívást ITT találjátok. A verseny eredményét ITT nézhetitek meg.

A nyerteseken kívül azonban szerettünk volna még néhány cicának és gazdijának kedveskedni, így bemutatunk 20 aranyos fotót a nevezők közül. Nem volt könnyű választani a közel 300 fényképből, de igyekeztünk egy mutatós összeállítást készíteni.

cicakep

1. Mindannyiunk kedvence Cilike és fia, Flórián. Gazdija hetente többször is bemutatja nekünk, hogy a cicák milyen aranyosan játszanak a kertben, másznak fára, vagy éppen heverésznek a meleg szobában esős napokon. Cilikét egy temetőből mentették gazdái fél éves korában, nem sokkal később született meg Flórián. Azóta már mindketten ivartalanítottak és nagyon szépek!

1_cilike_900x1200

2. Nokedli, a szépséges fehér-cirmos cica is visszatérő szereplője oldalunknak. Gazdája, Ariana T. Dianis pedig rendszeresen hasznos írásokkal lát el bennünket, amelyben a macskatartás fontos mozzanataira hívja fel a figyelmünket, ezúton is köszönjük.

2_Nokedli__900x579

3. Ólom Johnsont nem lehet nem kedvelni; hajszál híján csúszott le a 3. helyről a felnőtt kategóriában, a tetszésünket viszont a verseny után beküldött videóval azonnal elnyerte, ahol jutalomfalatokért cserébe szorgalmasan osztogatta a pacsikat. Éljenek az ügyes fehér-cirmok!

3_olom_900x675

4. Safranek egy csodaszép cirmoska, akit gazdája egy gyártelepről mentett meg pár hetes korában és kikezelte egy nagyon súlyos betegségből. Igazi szerencsés túlélő!

4_safranek_900x602

5. Egy remekül elkapott fotót láthatunk Jázmin cicáról. Őt egy 18. szülinapját ünneplő fiatalember találta az utcán éhesen, koszosan, bolhásan, majd a pólójába bújtatva hazavitte. És milyen jól tette!

5_jazmin_900x676

6. Következzen az aranyos Nudli kölyökcica egy tökéletesen sikerült fotóval. Nincs is mit hozzáfűzni tovább, csak tessék gyönyörködni.

6_nudli_900x600

7. Bonnie cicát egy menhelyről fogadta örökbe a gazdija, szinte könyörgött a szemeivel, ne hagyják őt ott. Igen, ilyenkor mindig csodálkozunk, hogy lehet az, hogy a különlegesebb cicák IS a menhelyen kötnek ki. Sajnos így van, de ő már legalább boldog.

7_bonnie_675x1200

8. Rozi cica szurikáta képében mutatkozott be nekünk, hát nem aranyos?

8_rozi_675x1200

9. Csipke cica igazán szép és különleges bundájával nyerte el a tetszésünket. Mit szóltok hozzá?

9_csipke_900x1200

10. A szépséges maine coon keverék Dolly cicát egyszerűen csak kitették egy ház elé és otthagyták. Micsoda szerencse, hogy éppen az elé a ház elé tették, ahol végül a lakók otthont biztosítottak neki.

10_dolly_578x1200

11. Pepe cicát gazdája a Duna partján találta testvéreivel együtt egy cipősdobozban. Nagyon szomorú, hogy sok ember a nemkívánt szaporulattól így szabadul meg, ahelyett hogy ivartalanítaná a macskáját. Pepének szerencséje volt, csodaszép cica lett belőle. Különösen szerencsés, mivel a bundája fekete és az emberek többsége nem szereti a fekete színű állatokat. Hogy miért, az rejtély, annyi viszont biztos, hogy ők sokkal nehezebben találnak szerető gazdit. Pedig itt a bizonyíték rá, hogy milyen gyönyörűek.

11_pepe_900x1200

12. Sici, a csodaszép vörös cica egy autó motorterében keresett menedéket. Szerencsére éppen arra jártak a jövendőbeli gazdik, akik kicsalogatták őt, így már nem kell többé az utcán fáznia.

12_sici_900x598

13. Következzen Marci cica egy csodálatos fotóval. Ismét csak a gyönyörködést tudjuk javasolni.

13_marci_900x600

14. Ő Beni, a bocifoltos igéző szemű kandúrka.

14_beni_900x506

15. Egy igazi macska sosem hagyja a gazdáját tanulni, pontosan úgy, ahogy Casper is csinálta. Kinek ismerős ez az életkép?

15_casper_900x1200

16. Csodaszép zöldszemű Maszat cicát gazdija egy fa tövében találta olyan súlyos kötőhártyagyulladással, hogy félő volt, nem marad életben. Szerencsére a sors nem ezt szánta neki, már nyoma sincs a csúnya betegségnek. Szerencsés cica, az egyszer biztos.

16_maszat_900x900

17. Töki cicát testvéreivel és anyukájával mentették meg Miskolcon az utcáról, innen került végleges gazdijához Budaörsre. Bújós, dorombolós és nem utolsó sorban csodaszép cica.

17_toki_900x612

18. Merlin vajon tisztában van vele, hogy ő egy macska? Tekintetéből ítélve szerintünk éppen világuralomra szeretne törni.

18_merlin_900x602

19. Pötyi cica fotóját nézegetve olyan érzésünk támad, hogy azonnal megszeretgetnénk puha bundáját. Ki csatlakozna?

19_potyi_900x675

20.Szépséges Pufika, vajon akkor is ilyen nyugodtan heverésznél a kád szélén ha éppen csobogna benne a víz?

20_pufi_900x1200

És íme pár kép a cicaverseny győzteseiről:

Cirmi

Cirmi_KuttorAgnes_01

Cirmi_KuttorAgnes_02

Malacka

Malacka_HermannBernadett_02

Tiki

Tiki_RaczDora

Ha tetszettek a képek, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Eljegyezték a Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült táncművészt
Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt helyszínt.

Link másolása

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Országos Baleseti Intézetből az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe helyezték át azt a táncművészt, aki nyár elején szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatti ház párkányfala. Az ügyben 45 tanút hallgatott meg a rendőrség, de gyanúsítás vagy őrizetbe vétel a mai napig nem történt.

A Budapesti Operettszínház a közösségi oldalán tudatta mindenkivel, hogy szeptember 17-én táncművésze, Babácsi Beni a szülők- és a szűk baráti kör társaságában megkérte Tóth Nikolett kezét.

Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt, szakrális helyszínt. Az eljegyzésre a fiatalok meghívták a Budapesti Operettszínház főigazgatóját, Kiss-B. Atillát, aki örömmel tett eleget a meghívásnak.

Az ifjú párnak sok boldogságot kívánunk!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÖZÖSSÉG
100 méter magasságból zuhant le a pécsi vadászpilóta, túlélte és most újratanul mindent
Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet a vadászpilóta.

Link másolása

Adrián Tibor Zsigmond álma gyerekkora óta az volt, hogy vadászpilóta legyen, és 29 éves korára ezt sikerült el is érnie. Tanulmányai során bejárta a világot, Budapesten elvégezte a katonai főiskolát, majd Kanadában és Kecskeméten is tanult.

Sugárhajtású vadászrepülőgépből átült a siklóernyőbe, amivel főként a Mecsek fölé repült legszívesebben. Két hónappal ezelőttig.

Idén nyáron borzalmas balesetben 100 méter magasságból egy sziklafalnak csapódott, de csodával határos módon túlélte a zuhanást.

Szerencsére felépült és most azon dolgozik, hogy újra teljes életet élhessen – számolt be róla a PécsAktuál.

A 40 éves Adrián Tibor Zsigmond a Balaton-felvidéken repült és úgy tervezte, hogy több óra hosszat a lesz a levegőben siklóernyőjével. Mint mondta, „megtanult együtt élni a természettel és az időjárási körülményekkel”.

A tragikus napon viszont nem várt levegőáramlat kapta fel, majd egy szempillantás alatt megtörtént a baj.

Összecsuklott az ernyő szárnya, amit már nem tudott korrigálni a gyakorlott pilóta.

„70-80 km/h órás sebességgel csapódtam a Csobánc-hegy oldalának, ami nem kímélte a csontjaimat. Nem tudtam rá felkészülni, se korrigálni”

– mondta a Tizsi becenevű pilóta a PécsAktuálnak. Hozzátette, hogy miután földet ért, sokan siettek a segítségére.

Onnan mentőhelikopterrel Győrbe szállították, ahol 5 órán keresztül műtötték. Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet. Az ütközés során felrobbant a csigolyája, azaz egy olyan speciális törés történt, ami “csupán” az idegrostokat roncsolta. Az orvosok azon dolgoztak, hogy a szilánkokat eltávolítsák.

„Ha eltört volna a csigolyám, esélyt sem kaptam volna arra, hogy mozgatni tudjam a lábaimat. Az orvosok mindent megtettek, hogy stabilizálni tudják a lábamat és esélyt kapjak a felépülésre”

– nyilatkozta a pécsi lapnak a vadászpilóta.

Az eset után felértékelődtek benne az emberi kapcsolatok és úgy érzi, szerencsés. Bár nem él teljes életet egyelőre, de azon dolgozik, hogy a baleset, ami egy belső útra is terelte, örömkönnyekké varázsolja a könnyeket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Több mint 50 milliót gyűjtöttek a kiszabadított ukrán hadifogolynak, akinek a karjából 4 centiméter csont hiányzik
Mikhajlo Dianov testvére indított gyűjtést, hogy fizetni tudják az orvosi számlákat, rengetegen szeretnének segíteni a katonán.

Link másolása

Az ukrán hadifogoly, Mikhajlo Dianov megdöbbentette az internetet, amikor kiderült, milyen szörnyű kínokat kellett átélnie és milyen kínzásokat végeztek a testén az orosz fogságban. Az Ukrán Védelmi Erők által közzétett bejegyzésben Dianov az első képen erőtől duzzad egyenruhájában, a második képen viszont rá sem lehet ismerni a csontsovány, eltorzult karú katonára, akinek úgy tűnt, hogy a jobb karja is eltört.

A Pravda ukrán hírügynökségnek azt nyilatkozva Aljona Lavrusko, hogy testvére karsérülése annak a következménye, hogy

„rozsdás fogóval” húztak ki egy idegen tárgyat Dianov karjából, mindezt úgy, hogy nem használtak érzéstelenítőt.

Lavrushko úgy nyilatkozott a lapnak a Ladbible beszámolója szerint:

„Mikhajlo lelkileg nagyon erős és rendkívül boldog, hogy visszatért."

Azt is elmondta, hogy Dianovnak meg kell műteni a karját, amelyből állítólag 4 cm csont hiányzik.

Lavrusko kifejtette:

"Problémák vannak a karjával: valószínű tályog lehet. Meg kell műteni, a műtét során pedig egy lemezt kell elhelyezni a csontra, mert 4 cm csont hiányzik a karjából, amit mindenképpen korrigálni kell."

A testvér PayPal-adománygyűjtést indított, hogy Dianov orvosi számláit kifizethesse. Illia Ponomarenko, a Kyiv Independent újságírója szerint

eddig több mint ötmillió ukrán hrivnyát (kb. 54 millió forint) gyűjtöttek össze neki.

Az ukrán védelmi minisztérium először szeptember 24-én osztott meg Dianovról készült képeket (az egyik a fogság előtt, a másik pedig a fogság után).

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök múlt hét csütörtökön megerősítette, hogy több mint 200 ukrán katonát szabadítottak ki orosz fogságból. Túlnyomó többségük az Azovstal és Mariupol védője volt, de akad köztük határőr, rendőr és tengerészgyalogos is. Az Azov-ezred öt kiszabadított parancsnoka pedig Törökországban maradhat a háború végéig.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Él és virul a Közút munkatársai által megmentett kiskutya, akinek nevét szavazással döntötték el
A Magyar Közút munkatársai nemrég egy csepp, alig 4 hetes kölyökkutyát mentettek meg munka közben. Azóta teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.
Címlapkép: Magyar Közút Facebook oldala/Pesti József - szmo.hu
2022. szeptember 16.


Link másolása

A Magyar Közút jászberényi mérnökség dolgozói nemrég egy mindössze négyhetes, kevesebb mint egy kilós kiskutyát találtak, amikor a Pusztamonostort Jászárokszállással összekötő útszakaszon dolgoztak. A 930 grammnyi állatot azonnal szárnyai alá vették a brigád tagjai.

Mint kiderült, a kutyust testvérével hagytak az út melletti árokban, aki viszont már nem élt, amikor rátaláltak. Magukkal vitték, és annyira szívükhöz nőtt a kedves kis eb, hogy megtartották mint a mérnökség új házikedvencét.

A nevéről online szavazással döntöttek és nagy többséggel az Emká nevet kapta, ami tulajdonképpen a Magyar Közút, azaz MK rövidítése kiejtve.

A Közút folyamatosan videós beszámolót tett közzé arról, mi történik Emkával.

Emká szépen gyarapszik, a legutóbbi mérésen már 5,5 kilót nyomott, és továbbra is kiváló egészségnek örvend. Az első fürdetésén is túl van a négylábú.

Emkának minden szempontból nagy szerencséje van, ugyanis a statisztikák szerint a fekete keverék kutyák a legkevésbé népszerűek, emiatt ők azok, akik a legkisebb eséllyel kerülnek ki a menhelyekről.

Emká rengeteg szeretetet ad és kap, teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.

Íme egy videó arról ahol a Közút munkatársai elmesélik, hogyan találták meg Emkát:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk