/kozosseg/15-mellrakbol-felepult-no-osztotta-meg-hogy-mi-volt-a-legmeglepobb-a-betegsege-soran/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

15, mellrákból felépült nő osztotta meg, hogy mi volt a legmeglepőbb a betegsége során

Meséltek az emberek viselkedéséről, az önképük változásáról, az implantátumokról, és figyelmeztettek az emlőrákszűrések fontosságára.
hirdetés

Az emberek nem tudják átérezni a betegséget – annak ellenére sem, hogyha weboldalakat böngésznek, és elolvasnak minden tünetet és orvosi szakvéleményt – nem érthetik meg, hogy milyen emlőrákkal élni. A felállított diagnózis után találják a nők szembe először magukat olyan kérdésekkel, tapasztalatokkal, amik még csak soha fel sem merültek azelőtt bennük. Ennek a betegségnek vannak olyan árnyoldalai, amit csak azok ismerhetnek, akik már túléltek egy ilyen mellrákot.

A Women’s Health beszélt egy olyan női közösséggel, aminek tagja ezen túlestek. Ők mesélték el, hogy milyen jó és rossz tapasztalatokat gyűjtöttek.

Soha többet nem kell melltartót viselned

„A mellrákdiagnózis után mindkét mellem el kellett távolítani, és implantátumokkal helyettesíteni. A legnagyobb meglepetés az volt, hogy nem kellett ezután melltartót hordanom. Be kell vallanom, hogy egy kicsit megdörzsöltem a helyét, mikor a barátnőim a merevítőről és a kényelmetlen melltartókról beszéltek.” – Marry S.

A nulladik stádiumú rák is rák

hirdetés

„A rákdiagnózis nem egyszerű, az orvosok se egyből feltételezik azt, hogy ez az. Ezért fontos, hogy kapjunk második szakvéleményt is. A nulladik stádiumú rák is rák.

Ne várd meg, míg zöld folyadék kezd szivárogni a mellbimbódból, én ezt már megtanultam.” – Meghan H.

Az orvosoknak se könnyű elmondani

„Nehéz volt tudat, hogy emlőrákom van, és ezt az orvosomnak is nagyon nehéz volt elmondani. Ők se tudják, hogy mondják el a fiataloknak, hogy rákosak, mert ők is veled együtt remélik, hogy ez nem az.” – Megan H.

A kemoterápia megzavarja a testet, fura dolgokra vágysz

„A mellrák előtt fogalmam se volt, hogy hányféle kemó létezik. Nem mind olyan, mint a filmekben, hogy hánynak, lefogynak, kihullik a hajuk. Valójában nagyon sok ember, mint én is meghízik a kemoterápia alatt – főleg, mivel az ízlelőbimbók főként csak az édesre aktiválódnak, és a szteroidok növelik az étvágyat. Utáltam, hogy mennyire vágytam a gyors kajára, mikor az az általános étkezési szokásim szöges ellentéte volt.” – Garian V.

Mindenkinek van egy mellrákos története

„Amikor először diagnosztizáltak, meglepődtem, hogy hány embernek volt tapasztalata rákos barátnőjén, nővérén, anyján, munkatársán keresztül ezzel a betegséggel. Sajnos mindig olyan dolgokat mondtak, mint például: „Ő első stádiumban volt, és meghalt!” vagy „Csak hat hónapja volt hátra, de egy évvel később még mindig ezzel küzd!”Minden rák más, ahogy mi emberek is.

Betegen nem azt akarjuk hallani, hogy valakinek 99% esélye volt a túlélésre, és meghalt.” - Jen E.

Az emberek meg akarják dörzsölni a fejed

„Kicsit megdöbbentő volt számomra, hogy sok ember meg akarta érinteni a fejem, vagy ha sapkát hordtam, akkor levetetni azt velem, hogy megnézhessék a csupasz fejbőröm. Tudtam, hogy a véletlenszerű érintésnek sok terhes nő ki van téve, de nem tudtam, hogy ez kiterjed a rákos betegekre is. Meglepő, hogy emberek azt gondolják, hogy rendben vannak a kéretlen érintések!” – V. Gerian

A rákezelések elpusztíthatják a rákot, de később más egészségügyi problémákat okozhatnak

„A műtét kevésbé ijesztett meg, mint a sugárzással járó mellékhatás lehetősége, a szív- és tüdőkárosodás. Ha a szívkárosodás nem jelentkezik 15-20 éven belül, akkor azután már késő lesz tenni bármit is. Belefáradtam a rákba. Az elmúlt két évben a szüleimet, egy maroknyi barátom és még a macskámat is ez a betegség vitte el! Csak túl akarok lenni ezen…” – Nicholle C.

Ha beteg vagy, csak a saját statisztikáid számítanak

„ Az hittem, ha minél több dolgot megtudok a betegséggel kapcsolatban, akkor annál jobb lesz. Például azt mondták, hogy a mell rekonstrukció esetén csak 3-5% esélye van fertőzés fellépésének. Nos, amikor megkaptam az implantátumom utána elfertőződött a terültet. Ez az esély így az én esetemben 100%-ra emelkedett.” – Kelly F.

Lapozz a folytatásért
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk