KÖZÖSSÉG
A Rovatból

1000 darumadár a beteg gyerekekért

A fiatal ékszerész ezüst darumadarakat készít a a pécsi gyermek hospice-ház fejlesztéséért.
Forrás: Stilblog - szmo.hu
2015. szeptember 28.


Link másolása

Gajcsi Blanka ezüst ékszereket készít Pécsett, gyakorta mázas kerámia részletekkel vegyítve. Aki régóta követi a Stilblogot és részt vett korábbi vásárainkon, személyesen is találkozhatott Blankával és ékszereivel. Blanka néhány napja indított egy jótékonysági Kickstarter kampányt, aminek keretében 1000 db ezüst darumedált készítene, melynek bevételével a pécsi Dóri Ház, az első európai szintű magyarországi gyermekhospiceház felépülését támogatná.

A japán kultúrában a darumadár a teljesség és a jószerencse szimbóluma, mely az origami hagyományain keresztül öröklődik tovább évezredek óta. A hagyomány szerint ezer papírdaru meghajtogatásával juthatunk el vágyunk beteljesüléséig. Blanka vágya most a segítő szándék, ahhoz szeretne hozzájárulni ezüst daruival, hogy megvalósulhasson a Szemem Fénye Alapítvány gyerekek gondozására szakosodó hospice háza Pécsett.

1000daru1

1000daru2

1000daru3

1000daru4

1000daru5

Egy ezüst daru megvásárlásával, vagy akár egy 5 dolláros felajánlással is hozzá lehet járulni a projekt sikeréhez. Az ezüst darumadarat egy nemzetközi előfinanszírozási oldalon, a Kickstarteren lehet megvásárolni. Az egyedi sorszámmal ellátott ékszereket 2 hónapon keresztül lehet lefoglalni a Kickstarter oldalán, kifizetésükre pedig csak a projekt sikeressége esetén, november 14-én kerül sor.

"
Két éve készítettem első origami ékszeremet. A most induló kampányom célja, hogy minden egyes elkészített ezüst darumadárral támogassam a pécsi Szemem Fénye Alapítvány munkáját és ezzel hozzájáruljak a rákbeteg gyerekek gyógyulásához és jóllétéhez. Minden egyes daru lehetőséget teremt egy újabb kisgyerek kívánságának teljesüléséhez. A számozott ezüstmedálok nem csupán szép ékszerek, hanem a beteljesedő vágy jelképeként emlékeztetnek is arra, milyen jó érzés segíteni a rászorulókon
– mondja Blanka a projektről.

VIDEÓ: 1000 daru, 1000 kívánság

Ha tetszett a cikk, oszd meg mindenkivel!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk