hirdetés

KÖZÖSSÉG

10 hihetetlen sztori ikrekről

Megdöbbentő történeteket mutatunk nektek ikerpárokról. A kedvencünk az, amikor egy napon szültek az ikrek, szintén ikreket!

Link másolása

hirdetés

Az ikreket filmekben gyakran furcsa párosként tüntetik fel. A valóságban viszont rengeteg mókás, sőt, hihetetlen sztori kötődik hozzájuk. A sundance.tv összegyűjtött 10 vicces, ikrekről szóló történetet:

1. Az egypetéjű ikrek ugyanolyan jegyeket kapnak a suliban

Az indiai ikerpár, Aporupa és Anorupa láthatóan még az agyukon is osztoznak. Nemrég érettségiztek, amire persze közösen készültek fel, és ezt eredményeik is bizonyítják: angolból 95, reáltudományokból 99, matekból 98, történelemből és földrajzból mindketten 97 százalékos érettségit írtak. Semmi sem lehet azonban tökéletes, ugyanis hindi nyelvből egyikük 98, másikuk 97 százalékot kapott.1432025719aporupa-anorupa

2. Az ikrek együtt szülnek – ikreket!

Sok ikerpár mindent együtt csinál – gyakran a közös szülést is beleértve. Ashlee Sprinks és Andrea Springer 2004-ben ugyanazon a napon, körülbelül egyórás különbséggel hozták világra ikreiket. Sprinks már hetekkel a várt szülési időpont előtt elutazott testvéréhez, hogy együtt vészeljék át a szülés előtti időszakot.

hirdetés

3. Egy brit általános iskola világrekordot állított fel az ott tanuló ikrek számában

A brit kisváros, Market Rasen 2012-ben állított fel Guinness rekordot a fenti kategóriában. Az év szeptemberében hat ikerpár kezdte meg ott tanulmányait, rajtuk kívül pedig már 14 tanult az iskolában. Mivel Angliában kötelező az egyenruha az iskolákban, a tanároknak nem volt könnyű dolga megkülönböztetni őket.

4. A két festőművész

Marina és Irina Fabrizius egy 33 éves ikerpár, akik nemrég végeztek a düsseldorfi képzőművészeti egyetemen. Többször is az újságok címlapjára kerültek, amikor bejelentették, hogy együtt, egy vászonra készült képeket kezdenek el festeni. „Olyan, mintha egy négykezű ember festené a képeinket.” – mondták magukról.maxresdefault

5. Két ikerpár születik ugyanazon a napon

Mekkora a valószínűsége annak, hogy egy nő két egypetéjű ikerpárral esik teherbe? Körülbelül egy a 25 millióhoz. Egy New Jersey-i házaspár biztos nem számított arra, hogy egyszerre négy gyerekük születik – két fiú és két lány. „Kis szörnyeknek hívom őket.” – mondta az anya egy helyi lapnak. „Jó értelemben persze.”

6. Kétpetéjű ikrek, öt év korkülönbséggel

2012-ben áttörés született az ikrek biológiájában – egy brit lány öt évvel később született meg a fiú ikertesójánál. Reuben és Floren Blake édesanyjának petesejtjét ugyanakkor termékenyítették meg, de a szülők úgy döntöttek, hogy várnak a második gyerekkel még pár évet. „Reuben tudja, hogy a húga egy hűtőben volt évekig.” – meséli a különös ikerpár édesanyja. „Azt szokta mondani, hogy a csirke mellett tartották.”

7. A gagyogó ikerkisfiúk videója

Valószínűleg mindenki látta már azt a videót, amin két pelenkás kisfiú nagyon elmélyült beszélgetést folytat, ami kívülről csak hihetetlenül cuki gagyogásnak tűnik. A YouTube-videó nem csak hatalmas nézettséget kapott, de vitát is indított a gyermekek beszédtanulási folyamatairól.

8. A brazil ikerfalu

Néhány évvel ezelőtt kutatók tapadtak rá a brazíliai Candido Godoi falura, hogy rájöjjenek, hogyan lehet 80 szülésből 38 ikerszülés. Ez nagyjából tízszer magasabb az átlagos aránynál. A helyi édesanyák szervezetében egy olyan gént fedeztek fel, amely hajlamosabbá teszi őket ikrekkel való teherbe esésre.

9. Nem csak gyerekkorban öltöznek ugyanúgy

A legtöbb ikerpárt gyerekkorukban legtöbbször ugyanúgy öltöztetik a szüleik. A kanadai Tracy és Treena viszont még felnőtt korukban is pont ugyanazt az outfitet viselik. Egymás mellett laknak, és közösen vezetnek egy fodrászatot.unnamed

10. Születéskor elválasztva

Főleg filmekből hallunk olyan történeteket, hogy egypetéjű ikreket születéskor elválasztanak egymástól, és mivel más család fogadja őket örökbe, évtizedekig nem is tudnak testvérük létezéséről. A való életben is történnek azonban ilyen furcsaságok, például Jim Lewis-szel és Jim Springerrel. Egymástól 40 mérföldre nőttek fel Ohio-ban, de nem találkoztak egészen 39 éves korukig. Mindkettejük örökbefogadó családja James-nek nevezte őket, mindkettejük első felesége Linda, második felesége pedig Betty volt. És ha ez még nem elég, mindketten James Allannek nevezték el fiaikat.

via Sundance

Ha tetszettek a történetek, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Négyévesen rabolták el a kisfiút, aki most 33 év után tért haza, szinte egy csodának köszönhetően
Emlékezetből lerajzolta a szülőfaluja térképét, így térhetett haza az anyjához.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2022. január 02.


Link másolása

hirdetés

A kínai Li Csing-vei négyéves volt, amikor elrabolták az emberkereskedők. Most, 33 évvel később úgy döntött, hogy megpróbál hazajutni. December 24-én feltöltött egy kézzel rajzolt térképet a szülőfalujáról a Douyin nevű videómegosztóra, pusztán emlékezetből - írja a BBC. Ennek köszönhetően a rendőrség sikeresen beazonosított egy kis települést Kínában egy nővel együtt, akinek régen eltűnt a gyereke.

Mindketten átestek DNS-teszten, így kiderült, hogy tényleg anyáról és fiáról van szó, ezután találkozhattak is Jünnan provinciában.

A férfi könnyekben tört ki, amikor meglátta az anyját maszk nélkül. "Ennyi év várakozás és rengeteg vágyakozással töltött éjszaka" - írta a Douyinon Csing-vei, aki a posztban megköszönte a segítséget, nagyon hálás, hogy találkozhatott a családjával.

Az emberrablók egy családnak adták el, akiket hiába kérdezett az igazi szüleiről, nem tudták megmondani neki, honnan származik. Próbálkozott DNS-tesztekkel, de ez sem hozott sikert, ezért fordult az internethez, aminek hála haza tudott térni az anyjához.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
„Milyen őrület így elmenni és most?!” - Sorra búcsúznak a közéleti szereplők Homonnay Gergelytől
Az 52 éves író, aktivista váratlan, tragikus halála sokakat megrázott, mások mellett Gyurcsány Ferenc is a Facebookon emlékezik rá.

Link másolása

hirdetés

Vasárnap késő este érkezett a hír, hogy meghalt Homonnay Gergely író, aktivista Rómában. Holttestét a Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában találták meg. Halálát a szív és a keringés leállása okozta. Megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül. Bűncselekményre utaló nyom egyelőre nem merült fel, de a rendőrség nyomoz a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt.

Homonnay Gergely halála követőit és közéleti személyiségeket is megrázott. Gyurcsány Ferenc így búcsúzott Facebook-oldalán az aktivistától:

"Elment Homonnay Gergő. Találja meg útját a szeretet, a megértés és a befogadás örök, végtelen útján! Valójában csak szeretni akart szabadon. Szerinte ez megkérdőjelezhetetlen jog. Szerintem is. Szenvedélyes volt. Mert érzett. Ezért sokszor karmolt. Mint Erzsi. A másik énje. Milyen őrület így elmenni és most?! Ölellek."

Cseh Katalin, a Momentum politikusa egy Facebook-oldalán közzétett közös fotóval búcsúzik:

hirdetés

"Hihetetlen, felfoghatatlan, megrázó. Nyugodj békében, Homonnay Gergely!"

Perintfalvi Rita teológus így írt Homonnay Gergelyről a Facebook-oldalán:

"MEGSZAKAD A SZÍVEM, NEM ÉRTEM ÉS NEM IS HISZEM EL: MEGHALT HOMONNAY GERGELY. Karácsony előtt 4-5 napot együtt töltöttem vele és Erzsivel Rómában, rengeteg közös tervet szőttünk. Gergely boldog volt és szerelmes, de nagyon félt, hogy bántani fogják. Nem tudom elképzelni sem, hogy mi történhetett vele. Nagyon sajnálom, hogy tőlem kell halljátok ezt a borzalmas hírt. Most képtelen vagyok bármi egyebet írni. Rettenetesen le vagyok sújtva, mert nagyon megszerettem ezt az embert."

Czeglédy Csaba ügyvéd, politikus ezeket a sorokat írta az író halála kapcsán Facebook-oldalán.

"Lehet, hogy soha nem fogjuk megtudni, mi okozta valójában Homonnay Gergely halálát, azonban sokat elárul a mai magyar viszonyokról, hogy többekben rögtön felmerült: azért halt meg, mert a hatalom útjában volt. Egy közeli barátja éjjel meg is írta: Gergő nagyon félt.

És az is jól mutatja a mai magyar állapotokat, hogy több, nyilván keresztény, mélyen hívő fideszes honfitársunk nyilvánosan örül egy ember halálának.

'Végre'

'Megérdemelte'

'Aki másnak vermet ás, maga esik bele'

'Kövessék többen'

Isten Veled, Gergő!"

Hohn Krisztina parlamenti képviselő így búcsúzik az aktivistától a Facebookon:

"Felfoghatatlan tragédia! A változás mellett igazán elkötelezett ember, egy régi harcostárs távozott közülünk!

Nyugodj békében Gergő!"

A Demény, a kötsög népszerű Facebook-oldal kezelője, Judit is búcsúzik Homonnay Gergelytől:

"Nem ugyanazt az utat választottuk. Sokszor nagyon másképp láttuk a dolgokat. De végeredményben ugyanazért a világért harcoltunk. Ő macskaszemmel, én kutyával. Drága Gergő, nem is hiszem el. Találd meg a békéd. És szurkolj, hogy mi is megtaláljuk egyszer."

Bálint Natália operaénekesnő egy hosszú írást jelentetett meg Facebook-oldalán Homonnay Gergely halála kapcsán, itt elolvashatod.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
Egyedülálló anya kapta az első 3D-nyomtatott házat egy lakhatási segélyszervezettől Amerikában
A háztetőn napelemek vannak, és még egy 3D-nyomató is járt hozzá, hogy adott esetben tudjanak pótalkatrészeket gyártani.

Link másolása

hirdetés

A Habitat for Humanity egy nonprofit szervezet, ami világszerte kínál jóárasított otthonokat. Most először segítettek az USA keleti partján, Virginiában, ahol egy egyedülálló anya és a 13 éves gyereke jutottak egy 110 négyzetméteres házhoz, amiben három hálószoba és két fürdőszoba van.

Mivel a faár most magasan van Amerikában, így a szakemberek a 3D-nyomtatás mellett döntöttek, aminek köszönhetően 15 százalékot spóroltak minden négyzetméteren. Ráadásul az építkezés is hamarabb megvolt, a ház váza mindössze 12 óra alatt készült el, ami hagyományos esetben négy hetet vett volna igénybe. Amerikában ugye a könnyűszerkezetes házak a népszerűek, ez a 3D-nyomtatott otthon viszont betonból készült, ami jobban szigetel, és az időjárás viszontagságaival szemben is ellenállóbb.

A házhoz járt egy 3D-nyomtató, amivel tudnak például új villanykapcsolókat készíteni a házba, napelemek vannak a tetőn és beszereltek okosotthon-funkciókat is.

A Habitat for Humanityről sokan hiszik, hogy ingyen adományoznak házakat, de nem erről van szó. Alacsony vagy közepes jövedelmű családoknak segítenek otthont vásárolni, aminek a költségeit 20-30 év alatt kell megtéríteniük úgy, hogy a Habitat nem szed profitot a ház után.

Olyanok jelentkezhetnek a programjukra, akik már legalább háromszáz órát önkénteskedtek, és az adott terület medián fizetésének a 40-85 százalékát keresik.

A szervezet egyébként Magyarországon is jelen van, az elmúlt húsz évben 150 házat építettek és 720 lakást újítottak fel. A tevékenységükkel szeretnének példát mutatni a hatékony lakáspolitikára, de szakpolitikai segítséget is nyújtanak. A munkájukat önkormányzati, civil és vállalati szereplők, illetve magánemberek is is segítik.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
Már a második mentett kutyáról gondoskodik Wiszki, a macska
A tatai cicának fejlett szociális érzéke van, most egy Lucy nevű, nagyon rossz állapotban megtalált kutyát vett a pártfogásába.

Link másolása

hirdetés

Újabb mentett kutyát vett gondjaiba a tatai cica. Wiszkit egy éve mutatta be az RTL Híradója, a macska akkor egy legyengült, tüdőbeteg kutyát ápolgatott. Egy héttel ezelőtt új páciens érkezett a gondoskodó állathoz. A legyengült és átfagyott Lucyt Tatabánya mellett találta meg egy állatvédő.

„Van egy kazánház, aminek nincsen ajtaja, és felfigyeltem rá, hogy egy pici kiskutya kidugja a fejét. Közelebb mentem, és csak azt láttam, hogy ott van bent egy pici kutya, vacog, remeg, teljesen át van fagyva” – mesélte el a kiskutya megtalálója az RTL Híradónak.

A kutyus ezután a Tatai Állatvédőkhöz került, most Halász Viktória és macskája, Wiszki vigyáz rá. A kandúr épp olyan odaadóan gondozza az állatot, mint egy évvel korábban az akkor náluk lévő, betegsége után lábadozó Hope nevű kutyát. A gazdája szerint Wiszki ösztönösen gondoskodik a kutyákról.

„Felhozok egy új kutyát, és ő már bújik, szeretgeti, ápolgatja. Valószínűleg érzi, hogy ők meg vannak törve, betegek, szeretetre van szükségük, és ezt mutatja feléjük”

– meséli a cica gazdája.

A tatai állatvédők most gazdát keresnek a kiskutyának, akiért többen is jelentkeztek már.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: