hirdetés

KÉK HÍREK

Zsuzsanna barátnője lett volna Kissék eredeti célpontja

A Bors úgy tudja, eredetileg őt szemelték ki, és csak a véletlenen múlt, hogy nem jutott a megerőszakolt Zsuzsanna sorsára.

Link másolása

hirdetés

Mi is hírt adtunk arról, hogy Kiss László ügyvédje jelenlétében bocsánatot kért Takáts Zsuzsannától, akin 55 évvel ezelőtt barátaival csoportos erőszakot tettek. A Bors információi szerint azonban valójában nem is ő, hanem barátnője lehetett a kiszemelt áldozat.

kl2

Így kért bocsánatot a kamerák előtt Kiss

A lap az 1961-ben zajló per bírósági papírjaival támasztja alá, hogy Zsuzsanna barátnője valószínűleg csak a szerencséjének köszönheti, hogy nem őt erőszakolta meg a három férfi. Az irat szerint az egyik vádlott, Lantos László inkább vele foglalkozott, és csak azért nem ment el két nap múlva újra az uszodába, ahogy a férfiak Zsuzsannával megbeszélték, mert házimunkát kellett végeznie otthon.

hirdetés

Lantos Várszegi Lajostól kérte el lakása kulcsát, ahova becsalta Zsuzsannát, majd mind a hárman megerőszakolták. Miután ügy lett belőle és a vádlottakat a XIII. kerületi rendőrkapitányságról a Tolnai Lajos utcába vitték, az őket kísérő rendőr - noha mindvégig mellettük kellett volna tartózkodnia, de rövid idő után előreült a sofőrhöz - távollétében a három férfi megbeszélte, mit mondjanak a kihallgatáson. Kiss ötlete volt, hogy állítsák azt, hogy Zsuzsanna önként ment bele a dologba, de cserébe száz forintot kért, és valójában azért jelentette fel őket, mert nem kapta meg tőlük. Ezt azonban végül elvetették.

Annak ellenére, hogy Kiss sokáig kitartott amellett, hogy koncepciós per áldozatai lettek barátaival, most mégis beismerte tettét és bocsánatot kért Zsuzsannától. Ezen kívül lemondott százhalombattai díszpolgári címéről, a Magyar Edzők Társaságának alelnöki posztjáról is leköszönt, illetve kérte, hogy a százhalombattai városi uszoda többé ne az ő nevét viselje.

Via Bors

Ti mit gondoltok a hírről? Írjátok meg kommentben!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: