/kekhirek/zacher-joslata-valora-valhat-akar-mar-szeptemberben-is-osszeomolhat-a-honvedkorhaz-surgossegije/
hirdetés

KÉK HÍREK

Zacher jóslata valóra válhat: akár már szeptemberben is összeomolhat a Honvédkórház sürgősségije

A Népszava információi szerint nemhogy októberre, de már mostanra sem sikerült a kellő számú szakembert összeszedni.
hirdetés

Akár már ebben a hónapban megbénulhat az ellátás a Honvédkórház sürgősségi központjában, mert nincs elég orvos, írja a Népszava. Információik szerint már szeptemberre sem sikerült a kellő számú szakembert összeszedniük a műszakokra, így beigazolódhat a nemrég távozott osztályvezető, Zacher Gábor többször is hangoztatott jóslata, miszerint a jelenleg fennálló körülmények előbb-utóbb ellehetetlenítik a további működést.

A Népszava adatai szerint márciusban még 39 orvosa volt a centrumnak, mostanra 10-11-el kevesebb. Augusztus elején hat orvos volt távozóban, a meglévők közül is többen kisebb óraszámban vagy félállásban akartak már csak dolgozni. Az elmúlt három évben nagy volt a fluktuáció: hiába vettek fel évente akár 15-17 új orvost, gyakorlatilag ugyanennyi távozott is, szinte minden esetben az óriási megterhelésre hivatkoztak.

„Másodpercenként jön egy újabb feladat, miközben még az előzővel sem végeztél, a folyóson meg ott a sok jajgató ember, egy idő után egyszerűen érzéketlenné válsz. Gyakran éreztem úgy, hogy legszívesebben melléjük feküdnék a hordágyra, már a műszak elején kimerült voltam”

- nyilatkozta a lapnak egy ottani szakdolgozó.

A Népszava említi, hogy nemcsak a betegforgalom nőtt évről évre az osztályon, de a halálozás is: 2015-ben 254-en, tavaly pedig már 333-an haltak meg a sürgősségin.

hirdetés

A honvédelmi tárca sajtóosztálya a médiához eljutó problémákkal kapcsolatban folyamatosan hárított, mondván a betegellátás zavartalan. Azt is cáfolták, hogy orvosok mondtak fel, illetve hogy probléma lenne az önként vállalt túlóradíjak kifizetésével.

A lap információi szerint már pénteken kijelölték Zacher utódját, Burány Bélát, az Országos Mentőszolgálat korábbi főigazgatóját, aki még mielőtt a Mentőszolgálathoz érkezett, éppen a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezetői székéből állt fel.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk