KÉK HÍREK

„Voltál velem a börtönben, megismertelek!” – fura párbeszédek hallatszanak a Pikó ellen tüntetők élő közvetítésében

Az RTL Híradója szerint az egyik résztvevő az önkormányzat épületét nézte iskolának. Pikó András azt mondja, bértüntetők próbáltak hangulatot kelteni.

Link másolása

A Fidesznek semmi köze a tegnapi Józsefvárosi tüntetés szervezéséhez – közölte a párt VIII. kerületi szervezete.

Mint arról mi is beszámoltunk, az önkormányzat épülete előtt szombaton demonstrációt tartottak. A résztvevők elsősorban a közétkeztetés miatt tiltakoztak, szerintük romlott húst kapnak a gyerekek a menzán.

Józsefváros ellenzéki polgármestere azt mondja, soha nem történt ilyen, viszont a Fidesznek érdekében áll, hogy fizetett áltüntetőkkel hangulatot keltsen.

Egy facebookos élő közvetítésből az derült ki, hogy a tüntetők egy része vidékről érkezett, és nem is tudta pontosan, hol van és miért demonstrál.

"Egy elég nagy iskoláról beszélünk, itt az iskola" – hangzik el a felvételen, ami valójában a józsefvárosi önkormányzat épülete előtt készült. Később a drogok és a bűnözés ellen emelték fel a hangjukat a jelenlévők. Közben az élő közvetés hátterében az is hallatszott, ahogy két régi ismerős üdvözölte egymást.

"Voltál velem a börtönben. Megismertelek. Megismertelek. Hun voltunk, Solton, vagy Pusztán? Szolnokon. Meg Szolnokon, igaz! Itt laksz fenn Pesten? Itt laksz Pesten? Dehogy!"

– mondja az egyik tüntető.

AZ RTL Híradó riportja:

Pikó András elismeri, hogy a kerületben vannak problémák a közétkeztetéssel: nemrég ötvenmillió forintra bírságolta az önkormányzatot a közbeszerzési döntőbizottság, mert szabálytalanul cserélték le a közétkeztetést végző céget. De romlott ételt soha nem szolgáltak fel – állítja a polgármester.

"Kérem a józsefvárosiakat, hogy ne azokra az emberekre haragudjanak, akik tegnap tüntettek ott, mert nem tudták, mit csinálnak, sokszor azt sem tudták, hol vannak, azt sem, hogy miért kell tüntetni. Szerintem azzal a politikai erővel kell, hogy kritikusak legyünk, amely ilyen eszközöket alkalmaz"

– nyilatkozta Pikó.

A józsefvárosi Fidesz még a tüntetés előtt közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy „teljes mértékben egyetértenek” a demonstráció célkitűzéseivel. A tüntetés után pedig azt közölték, hogy a szervezésben „a Fidesz-KDNP semmilyen formában nem vett részt”.

A Híradó megkeresésére a párt nem reagált.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: