hirdetés

Viszlát tavasz: záporfelhők árnyékolhatják be a napsütést hétvégén

Hűvösebb lesz, és esőre is számítsatok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 24.

hirdetés

Érdemes kiélvezni a kellemes, 20 fok körüli hőmérsékletet és a hajunkat melengető napsugarakat, ugyanis vasárnapra teljesen kifordul ma­gá­ból az időjárás: egy hidegfront teszi tönkre a tavaszias időt.

Pénteken napsütéses időre ébredhetünk, az ország északkeleti harmadán viszont felhősebb lesz az ég, és ott elszórtan zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Estétől az Alföld egyes részein viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10 fok között alakul, a felhősebb, magasabban fekvő tájakon lesz enyhébb az idő. Napközben 16-23 fokig melegszik a levegő.nature-1323748_960_720

Szombaton napközben a Dunántúlon lehet felhősebb az idő, keleten és a középső tájakon süthet ki hosszabb időre a nap. Keleten, északkeleten lehet élénk, néhol erős az északi-északkeleti szél. Pár fokot mérséklődik a nappali felmelegedés, 13 és 19 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Vasárnapra egy hidegfront hatására többfelé megerősödhet, északkeleten olykor viharossá fokozódhat az északias szél. Emellett gyenge eső, egy-egy zápor is előfordulhat. Jelentősebben visszaesik a hőmérséklet, délután csak 8-12 fokra van kilátás.

Hétfőn csapadék már nem valószínű, felszakadozik a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Legyengül a szél is, de hajnalban északon gyenge fagy előfordulhat. Napközben 9-13 fok valószínű. Keddtől lassú melegedés kezdődhet.

hirdetés
boots-774533_960_720

via Időkép, nyitókép: Danyi Gergő - danyigergo22/Időkép


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk