hirdetés

KÉK HÍREK

Visszatért a tél: már az Alföldön is havazik!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több figyelmeztetést is kiadott. És holnap sem lesz sokkal jobb idő.
Időkép.hu, Met.hu - szmo.hu
2017. április 19.

hirdetés

Tegnap még csak a Kékesen havazott, ma már azonban az Alföldre is elért a téli idő. Az ország térségébe áramló hideg levegő miatt ugyanis annyira lehűlt az idő, hogy több helyen is előfordulhatnak 0 és 3 fok közötti hidegek. Ráadásul

az Alföldön már havazik is.

Az Időkép szerint a Duna vonalában sok helyen lehet havas eső, a Duna-Tisza közének nagy részén pedig már hó is esett, vagyis a várakozásokkal ellentétben nemcsak a hegyek fehérednek ki. A BAON.hu szerint reggel szakadt a hó Kecskeméten, a delmagyar.hu szerint pedig Szegeden is nagy pelyhekben hullott a hó. Az Időkép oldalát valósággal ellepték a havas képek, mi is mutatunk néhányat:

Kunbaja:havazas1

Ruccso képe

hirdetés

Kelebia:havazas2a

Berwien képehavazas2

Zsebi képe

Kiskunmajsa:havazas3

Toldi Bence képe

Rácalmás:havazas4

Andrea képe

Jánoshalma:havazas5

Kertesz1 képe

Bátonyterenye:havazas6

Vadasz66 képe

Jászszentlászló:havazas7

Jfd572 képe

Kistarcsa:

Csikéria:

Ha ez nem lenne elég, később a Dunántúlon is havazhat, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig több figyelmeztető előrejelzést is kiadott szerdára.

Szél: az északi szél viharossá fokozódik (60-80 km/h) a Dunántúl nagyobbik, északnyugati felén. Napközben az Alpokalján pedig (elsősorban a Kapuvár-Zalaegerszeg közötti sávban) akár 80-100 km/h közötti széllökések is lehetnek! Az északkeleti országrészben is előfordulhat akár 70 km/h-s szél.

24 órás csapadék: Az ország középső és keleti felén jelentős, 20 mm-t meghaladó csapadékra kell számítani az OMSZ szerint, de az Alföldön átlagosan akár 30 mm feletti mennyiség is hullhat.Az Északi-középhegység legmagasabb részein az 50 mm-t is meghaladhatja a csapadékmennyiség.

Tapadó hó: Az Északi-középhegységben a 6-700, a Dunántúli-középhegység keleti részén és a Mecsekben pedig a 4-500 méter feletti részeken vizes, több cm-es hóréteg is kialakulhat. Síkvidéken inkább csak időszakosan maradhat meg a hó.

Sajnos csütörtökön sem javul az időjárás: a nap nagy részében borult lesz az ég, csak késő délutántól kezdhet szakadozni északon és nyugaton a felhőzet. Ezen a napon is jelentős csapadékra kell számítani. Az Alföldön inkább csak eső, máshol azonban

havas eső, havazás is valószínű.

Maradnak a viharos széllökések is. Éjszaka fagy, napközben mindössze 3 és 9 fokos hideg lehet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk