KÉK HÍREK

Világot akart látni, szó nélkül lelépett otthonról - újabb részletek a Budapesten megtalált német kisfiúról

A német rendőrség azonnal nemzetközi körözést adott ki, amikor a szülők jelentették az esetet. De mégsem tűnt fel senkinek, hogy a gyerek teljesen egyedül utazgat.

Link másolása

Mint azt megírtuk, Németországból szökött hozzánk egy 12 éves kisfiú. Kedden éjjel találták meg a Keleti pályaudvaron.

Alexander W. a rendőröknek azt mondta, hogy azért jött Budapestre, mert látni szerette volna a várost, de ismerőse nem él itt, és a szülei sem tudnak arról, hogy Budapestre jött.

Mint kiderült,

a gyereknek naponta gyógyszert kell beszednie, és szülei amiatt is aggódtak, hogy az állapota rosszabbra fordulhat a szerek nélkül.

A család azonnal jelezte a fiú eltűnését a német rendőrségen, akik nemzetközi kőrözést adtak ki.

A német Merkur portál úgy értesült, hogy Alexander

szombaton indult el otthonról,

a francia-német határ melletti Kenzingenből Berlinbe. A 700 kilométeres út után egy napig nézelődött, majd újra vonatra szállt, Budapest felé.

A lap szerint a német gyerekek átlag 50 eurós zsebpénzt kapnak havonta a szülőktől, így ebből tudott gazdálkodni a kisfiú is. A vonaton egyedül utazott, és ez annak ellenére nem tűnt fel senkinek, hogy a német hatóság már akkor napok óta kereste a gyereket.

A Keleti pályaudvarra érkezve az aluljáróban bolyongott éjjel, a magyar rendőrök felfigyeltek rá.

Mikor azután érdeklődték, hogy hol vannak a szülei, kiderült, hogy csak németül beszél és iratok sincsenek nála.

A nagy utazásnak szerdán vége lett, délután - az érte érkező édesapjával - elindult haza.

A MÁV szabályzatában azt írja, hogy 10 éven felüli gyerek csak írásos szülői nyilatkozattal utazhat egyedül a vonaton. A jegyvizsgáló ezt elkérheti, ha pedig nincs ilyen papír, akkor az illetékes hatóságot értesítenie kell - írta meg a Blikk.

Címlap: illusztráció, forrása: Google Maps

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egyszerre hat gyereket gázolt el egy ittas férfi Erdélyben, egyikük meghalt
Az elkövető nemcsak ivott a tragédia előtt, de jogosítványa sem volt.

Link másolása

Részegen, a gyalogátkelőn gázolt el hat gyereket egy autós Erdélyben, a Hunyad megyei Petrozsényban – adta hírül a Főtér.hu romániai magyar hírpotál.

Az áldozatok egyike olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni, a többieket is kórházba kellett szállítani.

Később a Hunyad megyei rendőrség azt közölte: az egyik elgázolt gyerek belehalt sérüléseibe.

A gázoló elmenekült a helyszínről, de a rendőrök hamarosan rábukkantak Aninósza városában. Megszondáztatták, és kiderült: a 19 éves fiatalember ittasan vezetett, a leheletében literenként 0,81 milligramm alkoholt mutatott ki a szonda. Arra is fény derült, hogy még jogosítványa sincs, ennek ellenére száguldozott részegen az autóval a város utcáin.

Az elkövető ellen már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik büntetőeljárás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Gond nélkül tolták ki a tolvajok a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a siófoki áruházból – videó
A négyfős banda ezt háromszor is megcsinálta, amivel közel 800 ezer forintos kárt okoztak.

Link másolása

Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel sem. Így

megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az tolvajok még a szerepeket is kiosztották maguk között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Az ügyészség megosztotta az áruházi biztonsági kamera felvételét is. Ezen látható, ahogy a banda tagjai gond nélkül kitolják a dugig pakolt a bevásárlókocsit az üzletből.

Ezzel a módszerrel,

három alkalommal összesen 787 510 forint kárt okoztak az áruháznak.

Negyedszer azonban már nem sikerült a manőver, ugyanis a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, amiben közel 125 ezer forintnyi árut szedtek össze.

A siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. A vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk