/kekhirek/viharral-es-jegesovel-erkezik-a-hidegfront-elazik-a-fel-orszag/
hirdetés

KÉK HÍREK

Viharral és jégesővel érkezik a hidegfront, elázik a fél ország

Jelentős lehűléssel azonban nem kell számolnunk.
hirdetés

Szombat estig megérkezik a Kárpát-medencébe is a hidegfront, tájékoztat a Meteorológiai Szolgálat. Kelet felé vonulva veszít erejéből, de viharok és jégeső is kísérheti az útját.

A napi középhőmérséklet a legtöbb helyen még 25, az Észak-Alföldön 27 fok felett alakul, miközben az Alpokalján már enyhül az idő. Szombaton még nagyobb területen szűnik meg a hőség, 25 fok fölé a délkeleti megyékben emelkedhet a napi középhőmérséklet.

Az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön a délutáni, esti órákban kialakulhat néhány nem heves, lassan mozgó zivatar. Ezeket jelentősebb mennyiségű csapadék és átmeneti erős vagy viharos (50-70 km/h) lökések kísérhetik.

Délutántól a hidegfront hatására északnyugat felől már szervezettebb, heves zivatarok is elérhetik az országot, illetve alakulhatnak ki a Dunántúlon, főleg annak nyugati és középső részein. Éjjel zivatarokra az ország nyugati és északi felén számíthatunk szórványosan, majd szombaton egyre inkább egy délnyugat-északkeleti tengely mentén fordulhatnak elő egyre csökkenő számban. A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több órára kisüt a nap. A zivatarokhoz felhőszakadás, néhol 80-90 km/h-t meghaladó széllökés és nagyobb szemű jég is társulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 25 és 33 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk