/kekhirek/vihar-felhoszakadas-ozonviz-villamcsapas-debrecen-perkata-martely/
hirdetés

KÉK HÍREK

Lecsapott a vihar az országra, Debrecen egyes részeit szinte letarolta

Mutatjuk a képeket és a videókat!
hirdetés

Több helyen is vihar vagy felhőszakadás csapott le Magyarországon augusztus 2-án, csütörtökön.

Debrecenben jelentős károkat okozott a vihar, számos riasztást kaptak az ottani hivatásos tűzoltók. Kidőlt fák, lehasadt faágak, és leszakadt vezetékek adták nekik a legtöbb munkát, többek közt a Nagyerdei körúton, a Kenyér utcában, a Rigó utcában, a Károlyi Mihály utcában, a Veres Péter utcában, a Ruyter utcában és a Bellegelő kertben.

Autóra dőlt egy tíz méter magas fa csütörtökön a kora reggeli órákban; a tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Egy másik fa villanyvezetékre dőlt a Bessenyei utcában, a tűzoltók az áramszolgáltató által elvégzett áramtalanítás után a veszélyes fát, ami az út melletti kerítést is megrongálta, motoros láncfűrésszel eltávolították - írja a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Photo by @artofjosef. #Hungary #Debrecen #mik #instamagyarorszag #insta_debrecen

hirdetés

Debrecen (@insta_debrecen) által megosztott bejegyzés,

Egy 15 méter magas nyárfa veszélyesen megdőlt, és a villanyvezetéket, valamint a közúti forgalmat veszélyeztette Körösszakálon a Bem utcában tegnap délelőtt. A komádi önkormányzati tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a veszélyhelyzetet.

Győr-Moson-Sopron, Nógrád, Tolna, Komárom-Esztergom megyében is lakosok riasztották a tűzoltókat a kidőlt fák, vihar okozta károk miatt augusztus első napjaiban. A Csongrád megyei Mártélyon pedig a villám kettéhasított egy fát.

A Fejér megyei Perkátát villám özönvíz árasztotta el. "Pillanatok alatt légzuhatag alakult ki a település felett, majd fél óra szünetet követően, kelet felől, falfelhővel karöltve, újabb légzuhatag ért el minket. Rövid idő alatt 60-70 mm csapadék zúdult a településre, 70km/h széllökések kíséretében" - írta az Időkép egyik olvasója.

VIDEÓ: Villámözönvíz Perkátán:

Valahol Magyarországon: Lecsapott a vihar

Vihar:

A Duna-part vihar előtt:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk