KÉK HÍREK

Videón, ahogy az őrök megvernek egy rabot a sopronkőhidai börtönben

A felvételen látható, ahogy a férfi leesik a lépcsőn, majd az egyik őr fölé áll és belerúg egyet.

Link másolása

Egymillió forintos kártérítést és egy bocsánatkérő levelet kapott egy elítélt, miután hat éve őrei bántalmazták a sopronkőhidai börtönben - számolt be róla az RTL Klub Híradója. A felvételt a Magyar Helsinki Bizottság hozta nyilvánosságra.

A férfi öngyilkosságot akart elkövetni a cellájában, de végül meggondolta magát és segítséget kért az őröktől.

Ők odaléptek a zárkájához, kinyitották az ajtót és felszólították, hogy dobja el a kezében lévő pengét. Ezt megtette, ezután az őrök levitték a földre.

Iványi Borbála, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa a Híradónak azt mondta: eddig a pillanatig szerintük jogszerű volt az intézkedés, a rab testi épségét kellet megvédeni. Ezután azonban - ahogy a felvételen is látható - az őrök a földön húzták ki a rabot a cellájából, majd egy szobába vitték ahol megverték. A közzétett videón

egy olyan jelenet is látható, amikor a férfi leesik egy lépcsőn, majd az egyik őr fölé áll és belerúg.

Iványi Borbála azt is elmondta, hogy ebben az ügyben a parancsnok tett feljelentést, miután látta a felvételeket. A büntető eljárás során azonban csak egy őrrel szemben emeltek vádat, akit 200 ezer forintos pénzbírságra ítéltek, de továbbra is dolgozhat a munkahelyén.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egyszerre hat gyereket gázolt el egy ittas férfi Erdélyben, egyikük meghalt
Az elkövető nemcsak ivott a tragédia előtt, de jogosítványa sem volt.

Link másolása

Részegen, a gyalogátkelőn gázolt el hat gyereket egy autós Erdélyben, a Hunyad megyei Petrozsényban – adta hírül a Főtér.hu romániai magyar hírpotál.

Az áldozatok egyike olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni, a többieket is kórházba kellett szállítani.

Később a Hunyad megyei rendőrség azt közölte: az egyik elgázolt gyerek belehalt sérüléseibe.

A gázoló elmenekült a helyszínről, de a rendőrök hamarosan rábukkantak Aninósza városában. Megszondáztatták, és kiderült: a 19 éves fiatalember ittasan vezetett, a leheletében literenként 0,81 milligramm alkoholt mutatott ki a szonda. Arra is fény derült, hogy még jogosítványa sincs, ennek ellenére száguldozott részegen az autóval a város utcáin.

Az elkövető ellen már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik büntetőeljárás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Gond nélkül tolták ki a tolvajok a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a siófoki áruházból – videó
A négyfős banda ezt háromszor is megcsinálta, amivel közel 800 ezer forintos kárt okoztak.

Link másolása

Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel sem. Így

megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az tolvajok még a szerepeket is kiosztották maguk között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Az ügyészség megosztotta az áruházi biztonsági kamera felvételét is. Ezen látható, ahogy a banda tagjai gond nélkül kitolják a dugig pakolt a bevásárlókocsit az üzletből.

Ezzel a módszerrel,

három alkalommal összesen 787 510 forint kárt okoztak az áruháznak.

Negyedszer azonban már nem sikerült a manőver, ugyanis a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, amiben közel 125 ezer forintnyi árut szedtek össze.

A siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. A vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk