hirdetés

KÉK HÍREK

Videón, ahogy amerikai rendőrök nevetgélnek egy demens nő elfogásán, és a közben szerzett sérülésein

„Hallod, ahogy reccsen a válla? Imádom!” – hangzik el a felvételen.

Link másolása

hirdetés

Az ügyvédje által kiadott felvételek szerint az amerikai rendőrök gúnyolódva nevetgélnek egy 73 éves, demenciában szenvedő nő letartóztatásán, akinek többek között a vállát is kificamították - írja a BBC.

Karen Garnert tavaly június 26-án vették őrizetbe, miután Colorado államban kilépett egy Walmart üzletből anélkül, hogy fizetett volna 13 dolláros vásárlása után.

A felvételt később a rendőrök maguk is megnézték, egy ponton pedig ökölpacsit adnak egymásnak a sikeres akció örömére. Ez a felvétel került a nő ügyvédje, Sarah Schielke birtokába. Schielke szerint védence könyöke eltört és válla is kimozdult a helyéről a letartóztatás során.

A Garner asszony közeli fogdájából készült videó pedig azt mutatja, hogy a törékeny külsejű nagymama bilincsbe borulva fekszik egy padon, miközben a tisztek viccelődtek az eset kapcsán - mondja ügyvédje.

Az egyik rendőr - egy fiatal nő - többször nem tetszésének ad hangot a felvételek láttán,

hirdetés
társa azonban azt mondja, hogy „imádja” a felvételt, arra pedig külön, nevetve hívja fel a figyelmet, amikor a nő vállának vagy könyökének reccsenését lehet hallani.

A nő családja szövetségi pert indít az ügy kapcsán, a rendőrség pedig az ügy vizsgálatának lezárultáig nem kíván nyilatkozni.

Megrázó felvétel az intézkedésről, és a rendőrök reakciójáról:

Sokan már az intézkedésről készült felvételt is túlzónak érezték, az azonban rendkívüli felháborodást váltott ki, amikor az esetet vidáman visszanéző rendőrökről készült videó került nyilvánosságra. Az eset nem sokkal azután történt, hogy ítélet született a George Floydot megölő rendőr Derek Chauvin ügyében. A tavalyi, egész országot felkavaró eset után több rendőri kényszerintézkedés, így például a fojtófogás alkalmazását is visszaszorították.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Megöltek egy 24 éves magyar lányt az angliai Bradfordban

Benkő Bori egy iskolában dolgozott, a közösség nagyon a szívébe zárta.

Link másolása

hirdetés

Holtan találták az angliai Bradfordban található lakásában a 24 esztendős Benkő Borit, aki iskolai dolgozóként kereste kenyerét – számolt be a BBC. A lány gyilkosság áldozata lett.

A West Yorkshire-i rendőrség tájékoztatása szerint Benkő 2016-ban ifjúsági munkásként érkezett Magyarországról az Egyesült Királyságba.

A gyilkossággal egy 21 éves férfit gyanúsítanak, akit a rendőrség már őrizetbe vett.

A helyi vallási közösség azt írja: „Bori több mint három éven át létfontosságú és energikus tagja volt a közösségnek.”

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Olyan súlyosan megvertek egy külföldi egyetemi hallgatót Pécsen, hogy műteni kellett

A dél-amerikai diáknak eltört az álkapcsa, garázdaság miatt nyomoz a rendőrség.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2021. november 24.


Link másolása

hirdetés

A Szabad Pécs számolt be az október 24-i eseményről, amikor is egy külföldi hallgatókból álló csoport egy pécsi szórakozóhelyen bulizott. A társaság két lánytagját zaklatni kezdte egy magyar fiatalokból álló társaság, ekkor a külföldiek közül többen úgy döntöttek, hogy átmennek máshova. Amikor hajnalban elindultak haza erről a helyről, ismét összefutottak a magyar társasággal, itt fajult el a helyzet.

A 19 éves dél-amerikai fiút különösebb előjel nélkül állon ütötte a magyar társaság egyik tagja.

Ezután a külföldi diákok visszamenekültek a kollégiumba, ahol a portás nem nagyon tudott segíteni nekik, ugyanis nem beszélt jól angolul, így maguk hívták ki a rendőrséget. A dél-amerikai hallgatónak eltört az állkapcsa, műteni kellett, négy csavarral rögzítették az állkapcsát. Emiatt hetekig nem tudott beszélni, és csak folyékony ételt tudott fogyasztani.

A lap szerint az egyetem megtérítette a hallgató kezelési költségét, ugyanis még nem volt tartózkodási engedélye a fiúnak az eset idején. Ezt egyébként már szeptember 20-án kérvényezte, csak november 9-én kapta meg.

A Pécsi Rendőrkapitányság annyit mondott az ügyről, hogy garázdaság miatt nyomoznak, két férfit már ki is hallgattak gyanúsítottként.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Orvosi asszisztens bukott le hamis védettségi igazolványokkal, 50 ezer forintot kért a kiállításukért

Az ügyben két nő fő bűnösségét állapították meg, de további 16 ember ellen is büntetőeljárást kezdeményeztek.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2021. november 24.


Link másolása

hirdetés

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai kedd hajnalban Gyöngyösön elállítottak egy 41 éves orvosi asszisztenst és a 47 éves segítőjét, akik ellen védettségi igazolással való visszaélés, valamint vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A Rendőrség eddigi információi alapján a két nő 2021 májusa és júliusa között közel 90 személynek állított ki hamis és valótlan tartalmú védőoltásról szóló igazolást, és valótlan adatokat rögzítettek egy központi rendszerben, ezáltal a megrendelők később jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványukhoz.

A gyanúsítottak az igazolás kiállításáért, közvetítő személyeken keresztül akár 50.000 forintot is kaptak, amit egymás között szétosztottak.

A gyöngyöshalászi és a gyöngyösi lakost a nyomozók őrizetbe vették, és letartóztatásukat kezdeményezték. A bűncselekménnyel összefüggésben további 16 személlyel szemben indult büntetőeljárás.

Hamis oltási igazolásokkal buktak le


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Öt kutya támadt rá egy kislányra Miskolcon

Épp az iskolába tartott, szerencsére a portás a segítségére sietett.
Címkép: Pixabay (Illusztráció) - szmo.hu
2021. november 24.


Link másolása

hirdetés

Kedd reggel egy kislány iskolába sétált Miskolcon, amikor öt kutya támadt rá - írja a Boon.hu. Szerencsére már közel volt az iskolához, így a portás észre tudta venni, és a segítségére sietett, elkergette a kutyákat. A lány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett, a kutyák megmarták a karján és a lábán.

A portál úgy tudja, hogy az állatok egy közeli telekről szabadultak ki, valószínűleg felelőse is lesz az esetnek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: