/kekhirek/vesztegetessel-vadoljak-balogh-janost-az-orszagos-roma-onkormanyzat-elnoket/
hirdetés

KÉK HÍREK

Vesztegetéssel vádolják Balogh Jánost, az Országos Roma Önkormányzat elnökét

A politikust egy titokban rögzített hangfelvétel buktatta le. A vád szerint fiktív kampányrendezvényeket akart lepapíroztatni egy vállalkozóval és pénzt ajánlott cserébe.
Címkép: Youtube - szmo.hu
2019. augusztus 15.

hirdetés

A 24.hu azt írja, vesztegetés bűntette miatt kerül bíróság elé szeptemberben az Országos Roma Önkormányzat elnöke, Balogh János.

A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség júliusban emelt vádat az ügyben.

A vádirat szerint Balogh a tavalyi országgyűlési választás előtt az Országos Roma Önkormányzat által, állami költségvetésből kapott kampánycélú támogatás terhére egy rendezvény lebonyolítását rendelte meg azzal, hogy a rendezvény tényleges megvalósítására nem került volna sor.

A rendezvény költségeinek díjáról kiállítandó számlákért cserébe a rendezvényszervező cég munkatársának egy meghatározott összeget ajánlott, a többit megtartotta volna magának. A vállalkozó az ajánlatot nem fogadta el.

A politikust egy titokban rögzített hangfelvétel buktatta le. Ezen hallható, hogy fiktív kampányrendezvényeket akar lepapíroztatni a vállalkozóval és pénzt ajánl cserébe. A hangfelvétel szerint

hirdetés

két rendezvény kiszámlázásáért 3,5 millió forintot utalt volna a közpénzből működő Országos Roma Önkormányzat költségvetéséből

- írja a portál.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk