hirdetés

KÉK HÍREK

Verebes István: Marton László vagy belehal, vagy öngyilkos lesz

Együttérez azokkal, akiket zaklattak, de vannak kételyei az üggyel kapcsolatban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. október 26.

hirdetés

Ismét az ATV Egyenes beszéd című műsorában nyilatkozott a Marton-ügyről Verebes István. A színész-rendező múlt csütörtökön azt nyilatkozta a műsorban, hogy Sárosdi Lilla hibát követett el, amikor nevesítette Marton Lászlót, mert ezek a vádak nem bizonyíthatók. Azt is elmondta: szerinte vannak olyan színésznők, akiknek meg lehet fogni a fenekét, és vannak, akiknek nem.

Verebes elmondása szerint a legutóbbi nyilatkozata után kapott hideget meleget, "hazaárulótól a haza bölcséig" mindennek nevezték, ezért szeretett volna újra szerepelni a műsorban.

Verebes most azt magyarázta el Rónai Egonnak, hogy

ő szolidáris mindenkivel, aki szexuális zaklatás áldozata lett, mégis vannak kételyei.

A színész többször is hangsúlyozta, hogy nem az áldozatokat szeretné vádolni, azt mégis furcsának találja, hogy a nyolc vádló közül egyetlen egy sem lépett elő abban a pillanatban, amikor inzultus érte. Elmesélt ezzel kapcsolatban egy történetet is, miszerint egy barátjának a lányát le is fektette a Vígszínház egyik - azóta elhunyt - rendezője, mire az édesapa felkereste, a szemébe nézett és "a maga módján megfenyegette".

hirdetés

Verebes azt is elmondta, egy kávéházban véletlenül összefutott Marton Lászlóval, aki véleménye szerint a halálán van.

"Vagy öngyilkos lesz vagy meghal ettől. Azt kérdezem, hogy mit akarnak még Marton Lászlótól ezek után?"

- tette fel a kérdést a műsorban. Rónai Egon erre azt válaszolta, az emberek legalább egy bocsánatkérést szeretnének hallani tőle. Verebes erre azt válaszolta: nem biztos benne, hogy a bűneiről vagy akár az ártatlanságáról képes lenne nyilvánosan beszélni. Egy ilyen támadástól ugyanis az ember vagy pánikba esik, vagy magába süpped szerinte.

Verebes elmondta: akkor is részvéttel fordul Marton felé, ha a vádak igazak, és akkor is, ha hamisak, mert mint mondta, "Esendőek vagyunk mindannyian."

A színész azt is elmondta, a hasonló eseteknek elejét lehetne venni, ha a színházakban működne egy etikai bizottság, amit fel lehet keresni titoktartás mellet az ilyen ügyekkel kapcsolatban. Így "házon belül" maradnának ezek a problémák, és nem a "bulvársajtó" tárgyalná ki. A sajtó által generált "habzásban" ugyanis soha nem fog kiderülni, hogy kinek van igaza - állítja.

Verebes ezután szürreálisnak nevezte Sárosdi Lilla történetét.

"Nekem a Marton Lászlóból ez nem jön elő. (...) Megérezném, hogyha ez a perverzió benne lenne a személyiségében" - mondta, majd hozzátette: lehet, hogy valami történt, de ha valóban így történt, azt nem érti.

Verebes szerint a jelenség kezelése lenne most a legfontosabb, nem az ügy szereplőinek és az ügyben megszólalók (pl. Stohl András vagy Oroszlán Szonja) értékelése. Véleménye szerint az ügy mindenkinek egyformán rossz, Marton pedig nem érdemli meg, hogy meghurcolják, figyelembe kell venni azt is, hogy mit tett le az asztalra.

A teljes beszélgetést ITT tudod megnézni!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk