KÉK HÍREK

Verebes István: Marton László vagy belehal, vagy öngyilkos lesz

Együttérez azokkal, akiket zaklattak, de vannak kételyei az üggyel kapcsolatban.

Link másolása

Ismét az ATV Egyenes beszéd című műsorában nyilatkozott a Marton-ügyről Verebes István. A színész-rendező múlt csütörtökön azt nyilatkozta a műsorban, hogy Sárosdi Lilla hibát követett el, amikor nevesítette Marton Lászlót, mert ezek a vádak nem bizonyíthatók. Azt is elmondta: szerinte vannak olyan színésznők, akiknek meg lehet fogni a fenekét, és vannak, akiknek nem.

Verebes elmondása szerint a legutóbbi nyilatkozata után kapott hideget meleget, "hazaárulótól a haza bölcséig" mindennek nevezték, ezért szeretett volna újra szerepelni a műsorban.

Verebes most azt magyarázta el Rónai Egonnak, hogy

ő szolidáris mindenkivel, aki szexuális zaklatás áldozata lett, mégis vannak kételyei.

A színész többször is hangsúlyozta, hogy nem az áldozatokat szeretné vádolni, azt mégis furcsának találja, hogy a nyolc vádló közül egyetlen egy sem lépett elő abban a pillanatban, amikor inzultus érte. Elmesélt ezzel kapcsolatban egy történetet is, miszerint egy barátjának a lányát le is fektette a Vígszínház egyik - azóta elhunyt - rendezője, mire az édesapa felkereste, a szemébe nézett és "a maga módján megfenyegette".

Verebes azt is elmondta, egy kávéházban véletlenül összefutott Marton Lászlóval, aki véleménye szerint a halálán van.

"Vagy öngyilkos lesz vagy meghal ettől. Azt kérdezem, hogy mit akarnak még Marton Lászlótól ezek után?"

- tette fel a kérdést a műsorban. Rónai Egon erre azt válaszolta, az emberek legalább egy bocsánatkérést szeretnének hallani tőle. Verebes erre azt válaszolta: nem biztos benne, hogy a bűneiről vagy akár az ártatlanságáról képes lenne nyilvánosan beszélni. Egy ilyen támadástól ugyanis az ember vagy pánikba esik, vagy magába süpped szerinte.

Verebes elmondta: akkor is részvéttel fordul Marton felé, ha a vádak igazak, és akkor is, ha hamisak, mert mint mondta, "Esendőek vagyunk mindannyian."

A színész azt is elmondta, a hasonló eseteknek elejét lehetne venni, ha a színházakban működne egy etikai bizottság, amit fel lehet keresni titoktartás mellet az ilyen ügyekkel kapcsolatban. Így "házon belül" maradnának ezek a problémák, és nem a "bulvársajtó" tárgyalná ki. A sajtó által generált "habzásban" ugyanis soha nem fog kiderülni, hogy kinek van igaza - állítja.

Verebes ezután szürreálisnak nevezte Sárosdi Lilla történetét.

"Nekem a Marton Lászlóból ez nem jön elő. (...) Megérezném, hogyha ez a perverzió benne lenne a személyiségében" - mondta, majd hozzátette: lehet, hogy valami történt, de ha valóban így történt, azt nem érti.

Verebes szerint a jelenség kezelése lenne most a legfontosabb, nem az ügy szereplőinek és az ügyben megszólalók (pl. Stohl András vagy Oroszlán Szonja) értékelése. Véleménye szerint az ügy mindenkinek egyformán rossz, Marton pedig nem érdemli meg, hogy meghurcolják, figyelembe kell venni azt is, hogy mit tett le az asztalra.

A teljes beszélgetést ITT tudod megnézni!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET: