KÉK HÍREK

Verebes István: Marton László vagy belehal, vagy öngyilkos lesz

Együttérez azokkal, akiket zaklattak, de vannak kételyei az üggyel kapcsolatban.

Link másolása

Ismét az ATV Egyenes beszéd című műsorában nyilatkozott a Marton-ügyről Verebes István. A színész-rendező múlt csütörtökön azt nyilatkozta a műsorban, hogy Sárosdi Lilla hibát követett el, amikor nevesítette Marton Lászlót, mert ezek a vádak nem bizonyíthatók. Azt is elmondta: szerinte vannak olyan színésznők, akiknek meg lehet fogni a fenekét, és vannak, akiknek nem.

Verebes elmondása szerint a legutóbbi nyilatkozata után kapott hideget meleget, "hazaárulótól a haza bölcséig" mindennek nevezték, ezért szeretett volna újra szerepelni a műsorban.

Verebes most azt magyarázta el Rónai Egonnak, hogy

ő szolidáris mindenkivel, aki szexuális zaklatás áldozata lett, mégis vannak kételyei.

A színész többször is hangsúlyozta, hogy nem az áldozatokat szeretné vádolni, azt mégis furcsának találja, hogy a nyolc vádló közül egyetlen egy sem lépett elő abban a pillanatban, amikor inzultus érte. Elmesélt ezzel kapcsolatban egy történetet is, miszerint egy barátjának a lányát le is fektette a Vígszínház egyik - azóta elhunyt - rendezője, mire az édesapa felkereste, a szemébe nézett és "a maga módján megfenyegette".

Verebes azt is elmondta, egy kávéházban véletlenül összefutott Marton Lászlóval, aki véleménye szerint a halálán van.

"Vagy öngyilkos lesz vagy meghal ettől. Azt kérdezem, hogy mit akarnak még Marton Lászlótól ezek után?"

- tette fel a kérdést a műsorban. Rónai Egon erre azt válaszolta, az emberek legalább egy bocsánatkérést szeretnének hallani tőle. Verebes erre azt válaszolta: nem biztos benne, hogy a bűneiről vagy akár az ártatlanságáról képes lenne nyilvánosan beszélni. Egy ilyen támadástól ugyanis az ember vagy pánikba esik, vagy magába süpped szerinte.

Verebes elmondta: akkor is részvéttel fordul Marton felé, ha a vádak igazak, és akkor is, ha hamisak, mert mint mondta, "Esendőek vagyunk mindannyian."

A színész azt is elmondta, a hasonló eseteknek elejét lehetne venni, ha a színházakban működne egy etikai bizottság, amit fel lehet keresni titoktartás mellet az ilyen ügyekkel kapcsolatban. Így "házon belül" maradnának ezek a problémák, és nem a "bulvársajtó" tárgyalná ki. A sajtó által generált "habzásban" ugyanis soha nem fog kiderülni, hogy kinek van igaza - állítja.

Verebes ezután szürreálisnak nevezte Sárosdi Lilla történetét.

"Nekem a Marton Lászlóból ez nem jön elő. (...) Megérezném, hogyha ez a perverzió benne lenne a személyiségében" - mondta, majd hozzátette: lehet, hogy valami történt, de ha valóban így történt, azt nem érti.

Verebes szerint a jelenség kezelése lenne most a legfontosabb, nem az ügy szereplőinek és az ügyben megszólalók (pl. Stohl András vagy Oroszlán Szonja) értékelése. Véleménye szerint az ügy mindenkinek egyformán rossz, Marton pedig nem érdemli meg, hogy meghurcolják, figyelembe kell venni azt is, hogy mit tett le az asztalra.

A teljes beszélgetést ITT tudod megnézni!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: