hirdetés

KÉK HÍREK

Végleg bezárják az állatkínzó budai kávézót

Kitették az Eladó/Kiadó táblát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 17.

hirdetés

Végleg bezárt a Bartók Béla úti Exzootic Café, az az állatos kávézó, amelyről mi is írtunk korábban.

A hvg.hu-nak a kávézó egy korábbi alkalmazottja számbolt be róla, hogy a helyen rossz körülmények között tartják az állatokat. A volt dolgozó beszámolója sok kérdést felvetett.

A cikk megjelenése után hatósági ellenőrzést tartottak a helyen. Az állattartás körülményein túl azt is megvizsgálták, higiénikusan működik-e az egység. A konyhában azonban olyan állapotok uralkodtak, amelyek a vendégek egészségét is veszélyeztették. A razzia után a vendéglátóhely működését ideiglenesen felfüggesztették, de azután újranyithattak volna, ha a hiányosságokat megoldják.

A kávézó kirakatába azonban most kikerült egy ELADÓ/KIADÓ tábla.exzoo0

Mi is körülnéztünk a Bartók Béla úti exZOOtic Caféban. A tulajdonos, Oláh Győző azt mondta lapunknak az egymás mellett tárolt mirelit patkányról és emberi fogyasztásra szánt élelmiszerről: figyelembe véve, mekkora beruházás volt az egész kávézó, teljesen ésszerűtlen a feltételezés is, hogy pont egy második mélyhűtőn spórolnának. "Nem vagyok ilyen bolond, és nem is engedem senki másnak, hogy ilyen bolond legyen" - fogalmazott. Hozzátette, kizártnak tartja, hogy a feljelentések következtében bezáratják a hatóságok a helyet, szerinte ugyanis nincsen erre törvényes alapjuk. "Meg lehet próbálkozni ellehetetlenítéssel, de mi mindent meg fogunk tenni, hogy közelítsük az álláspontunkat az állatvédőkével" – mondta akkor Oláh Győző.

hirdetés

A 444.hu kérdésére a múlt héten azt mondták, menedzsment-csere történt, és a konyhát kell átalakítaniuk, hogy megfeleljenek a hatósági előírásoknak. A lap azonban kiszúrta, hogy a profilváltás helyett inkább bezárják a helyet, arra ugyanis kikerült az Eladó/Kiadó felirat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk