/kekhirek/vecepapir-kozbeszerzes-korhaz-egeszsegugy-buntetesvegrehajtas-borton-allami-szamvevoszek-domonkos-laszlo/
hirdetés

KÉK HÍREK

Vécépapírbotrány: a kormány kötelezte a kórházakat, hogy börtöncégektől vegyék a toalettpapírt

Miközben az Állami Számvevőszék elnöke káosszal és anarchiával vádolja a kórházakat a gazdálkodásuk miatt, vécépapírügyben pont nincs igaza.
Fotó: PxHere - szmo.hu
2018. augusztus 07.

hirdetés

Mi is hírt adtunk róla, hogy az Állami Számvevőszék elnöke, Domonkos László a Magyar Időkben nekiment a kórházaknak, amelyeknek gazdálkodásában szerinte "botrányt, anarchiát, korrupciót" találtak.

Az ÁSZ elnök többek között gazdálkodási szabálytalanságokat emlegetett, és a vécépapír-közbeszerzésekkel példálózott. A 24.hu azonban ma arról számolt be, hogy épp ebben az ügyben a kórházaknak meg van kötve a keze:

"A 2011-ben kiadott 9-es BM-rendelet a központi államigazgatási és a rendvédelmi szervek mellett az egészségügy területén működő országos intézetek, valamint az állami kórházak számára is kötelezővé tette, hogy a fogvatartottakat foglalkoztató BM büntetés-végrehajtási cégektől rendeljenek meg egy sor terméket. Ez az előírás kiterjedt többek között az úgynevezett közületi toalettpapír beszerzésére is."

A vécépapírt akkor is a börtöncégektől kell vennie a kórházaknak, ha az drágább a piaci árnál. Hogy kifésüljék a dolgokat, a Magyar Kórházszövetség elnöksége rendkívüli ülést hív össze, amelyre az ÁSZ képviselőjét is meghívják, hogy közösen tárják fel a problémákat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk