hirdetés

Váratlan pénzösszeget kaphatsz a bankszámládra

Azért ne milliókra számíts, de lehet, hogy pár száz, vagy akár pár ezer forintot is visszatérít a bankod.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. február 21.

hirdetés

Az elmúlt időszakban a jegybank sorra nyerte meg azokat a pereket, amelyek során a bankszámlák, kártyák jutalékait, költségeit jogsértően módosították a pénzügyi intézmények - írja a hvg.hu. Egyszerűbben fogalmazva: megállapítják, melyik bank melyik szolgáltatásánál kért túlságosan magas, vagy a leírt kondícióknak ellentmondó költségeket az ügyfelétől. Ennek eredményeképp pedig az ügyfelek visszatérítést kaphatnak.

A Kúria elvi határozatot hozott arról, hogy az eredetileg ingyenesnek meghirdetett számladíjak nem válhatnak fizetőssé.

Eddig mintegy négymilliárd forintot már visszakaptak a banki ügyfelek, de a következő hónapban újabb visszatérítések jöhetnek, ugyanis a tárgyalások folytatódnak.

A már korábban önként teljesített visszatérítésekkel együtt

a bankok eddig mintegy 995 ezer fogyasztónak összesen közel 3,95 milliárd forintot utaltak át. A továbbiakban pedig még akár 6 milliárd forint is függőben lehet.

hirdetés

- közölte Windisch László, az MNB felügyeleti alelnöke.

Azért arra, hogy váratlanul meggazdagszol, jobb, ha nem számítasz. A pénzintézetek az ilyen esetekben - mint azt a 2012-es és 2013-as, hasonló tárgyalások után is tették - sokszor úgy döntenek, hogy inkább megszüntetik kedvező számlacsomagjaikat. De ha a te bankod nem is teszi ezt meg, akkor is legfeljebb néhány száz, esetleg néhány ezer forintos összegre számíts.

Oszd meg a cikket!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk