hirdetés

KÉK HÍREK

Valamilyen fekete lé ömlik a szántóföldre egy hatvani hulladékfeldolgozó mellett

A telep környékén olajos, fekete lé áll a földeken.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. augusztus 28.

hirdetés

Kedden délelőtt a Hatvan melletti hulladékfeldolgozóhoz kiment a területi katasztrófavédelem, a vízügyi hatóság, az egri környezetvédelmi hatóság, valamint a hatvani önkormányzat munkatársai, és a polgármester is, miután a hulladékfeldolgozó környékét sűrű, olajos fekete lé lepte el - írta meg az Index. A telepet töltés veszi körül, emellett a közelben egy kukoricás is van, ott is bokáig áll a sűrű, fekete iszapos valami. "A támfal tövében olajmocsár alakult ki" - írta egy szemtanú a Facebookon.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Hatvanhoz közeli Lőrinci, Heréd és Hatvan-Nagygombos települések területén elviselhetetlen bűz terjeng. A lakók különböző jelzőkkel illették a szagokat: egyeseknek szúrós, kórházi szagra hasonlít, mások égett gumiszagnak titulálták, míg megint más azt mondta róla, "fekália és kátrány keveréke". Az Index június elején beszélt a helyiekkel, akik akkor azt mondták, úgy gondolják, a bűz forrása a közeli hulladékkezelő Hunviron cég telephelyéről érkezik, a vállalkozás vezetője viszont alaptalan vádaknak nevezte, és a Hunviron cég közleményben cáfolta ezt. A probléma már hónapok óta tart.

Horváth Richárd polgármester azt mondta az Indexnek: az ó-hatvani részt egészében, az új-hatvani részt szinte teljesen érinti a hónapok óta tartó rettenetes bűz, viszont az önkormányzatnak nincsenek jogi lehetőségei. "Minden panaszunkat, bejelentésünket a környezetvédelmi hatósághoz intézzük" - mondta a polgármester.

A Hatvani Hírlap szerint az önkormányzat is végeztet mérést, megvizsgálnák, hogy pontosan mi ez az anyag, ami a kukoricásban található és összevetnék a Hunviron telepen található anyaggal. A termőföldön lévőből már vettek mintát, ám a Hunviron cég nem engedélyezte számukra, hogy tőlük is mintát vételezzenek - állítja a lap.

Az Hatvan TV videóján jól látszik, hogy bokáig lehet gázolni a sűrű, olajos lében. A videót IDE kattintva tudod megnézni.

hirdetés

Nyitóképünk illusztráció, fotó: Pixabay


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk