hirdetés

KÉK HÍREK

Vádat emeltek a Teréz körúti robbantó ellen

A férfi robbanószerkezetet és a hatás fokozásáért egy szögekkel teli táskát tett le a Teréz körúton. A robbanás rendőrök és járókelők sérüléseit okozta, de ölhetett is volna.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 08.

hirdetés

Vádat emeltek a Teréz körúti robbantó ellen – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken.

2016. szeptember 24-én házi készítésű bomba robbant a Teréz körúton, amit ő helyezett el egy szögekkel teli táskával együtt. Megvárta, míg a táska közelébe érnek a járőrök, és akkor távvezérléssel felrobbantotta a bombát. Többen megsérültek, súlyosan is.

A Teréz körúti robbantás után a férfi a Belügyminisztériumnak elküldött e-mailben leírta a robbanószerkezet összetételét, valamint elkészítésének lépéseit és jelezte, hogy egy későbbi időpontban konkrét követelésekkel fog előállni. Szándéka az volt, hogy egymillió euró készpénz kifizetésére kényszerítse a minisztériumot. Azzal fenyegetőzött, hogy amennyibenkövetelését nem teljesítik, további robbantásokat követ el.

A 24 éves férfit a TEK kommandósai fogták el. Eleinte tagadta, hogy ő robbantott volna, később azonban beismerő vallomást tett. Ügyvédje szerint azért robbantott, mert így akarta megszerezni a rendőrök fegyverét, egy ideje ugyanis nem érezte biztonságban magát: azt képzelte, nem evilági erők fenyegetik. A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben épelméjűnek találták.

Péntek reggel megfogalmazták az ellene emelt vádat: előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette kísérletével, robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés bűntettével, valamint terrorcselekmény előkészületének bűntette miatt állítják bíróság elé.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk