KÉK HÍREK

Újdonságok az idei Szigeten: kevesebbet kell majd sorban állnod

Gerendai Károly pedig az idei fesztivál után visszavonul.

Link másolása

Új lendületet kaphat a magyar fesztiválcég nemzetközi terjeszkedése azáltal, hogy egy amerikai befektetési alap, a Providence Equity Partners 70%-os tulajdonrészt szerzett januárban a Sziget csoportban - mondta Gerendai Károly Sziget május 11-i sajtótájékoztatóján.

Megerősítette: az idei fesztivál után visszavonul a cég vezetésétől. Az is elhangzott, milyen újdonságok várnak rátok idén a Szigeten.KAP_4276

Az alapító szerint a kezdeti "mindenki mindent csinál baráti közösségből" egy professzionálisabb céggé váltak az idő folyamán, így szükség lett olyan szakemberekre, akik jobbak az adott területeken.

Azt mondta, egy ponton ráébredt, már nem tudja előrébb vinni a dolgokat, ezért döntött úgy, hogy visszavonul az operatív területről, és átadja a stafétát.KAP_4145KAP_4220KAP_4370

A csütörtöki sajtótájékoztatón a cégcsoport leköszönő ügyvezetője azt mondta, az együttműködés pontos terveiről nem tud beszélni, mert ez még csak most fog kialakulni.

A fesztivál, amely idén ünnepli a 25. születésnapját ma Magyarország első számú turisztikai attrakciója.

80-85 ezer külföldi látogatója van minden évben a Szigetnek: ez a szervezők számításai szerint azt jelenti, hogy a fesztivál 650 ezer vendégéjszakát generál a turizmusnak - ez a teljes éves magyar forgalom 5 százalékát teszi ki. A rendezvény az egyik legismertebb magyar brand lett, ahová 100 országból érkeznek vendégek - olvasható a Portfolión.

Felmerül a kérdés, hogy egy ennyire sikeres sztorinál, egy ennyire telt házas rendezvénynél hogyan lehet még továbbmenni?

"
Az egyik ilyen út a Sziget a látványvilága és a külcsín. Évről évre arra törekszünk, hogy még színesebb és még gazdagabb legyen

- mondta Kádár Tamás, a cég operatív vezetője és a Sziget projektvezetője.

Idén is különböző gyönyörű művészeti installációknak ad majd helyet a fesztivál, így garantált, hogy most sem fogunk csalódni.KAP_4322KAP_4259KAP_4292

A cég operatív vezetője hozzátette, idén még nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetbarát működésre, például a vízhasználat jelentős részét a Dunából oldják majd meg. Emellett a fizetési rendszert is fejlesztették: idén már nem kell sorban állni a konténereknél, hogy pénzt tehessünk a kártyánkra, egy okostelefonos applikáción keresztül is meg lehet majd ezt oldani.

Új helyszínként mutatkozik be idén a Sziget 25 Cruisin névre keresztelt partihajó is.

Egy új támogató is belépett a képbe, a Mission SZITIZENS projektet idén a Viber támogatja. Ez egy közösségépítő játék: kis csapatok pályázhatnak, a játék során vicces feladatokat kell teljesíteniük. A fődíj egy "luxusélmény", vagyis egy hűtőgéppel felszerelt lakókonténer a fesztiválon.

VIDEÓ: A sajtótájékoztatóKAP_4231KAP_4211

A sajtótájékoztatón felcsendült az idei év himnusza is, a Mary Popkids lépett a színpadra:KAP_4188KAP_4203

A szülinaphoz méltón pedig torta is volt, nem is akármilyen:KAP_4301

Fotó: Kálló Péter

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET: