hirdetés

KÉK HÍREK

Újabb közösségi médiás játék kergeti öngyilkosságba a tiniket

A bálna-szimbólumot ez a jelenség is használja, sőt ez is a játék neve: 'Blue Whale', azaz Kék bálna.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. február 28.

hirdetés

Nemrég írtunk egy felfoghatatlan jelenségről, ami a közösségi médiában terjedt: Ukrajnában internetes oldalakon biztatták öngyilkosságra a gyerekeket különböző utasításokkal - sajnos több esetben sikerrel.

A Blue Whale, azaz Kék bálna nevű "játék" mögött akár ugyanazok is állhatnak, de az is lehet, hogy külön szálon indult el.

A brit Metro azt írja, itt is különböző parancsokat teljesítenek a tinédzserek,

például bálnát rajzolnak borotvával a lábukra vagy a karjukra, horrorfilmeket néznek, vagy hajnali órákban ébresztik fel magukat. A próbatételek 50. napján pedig az öngyilkosság a feladatuk.

Ennek a szörnyű játéknak az első áldozatai Oroszországban végeztek magukkal: a 16 éves Veronika Volkova és a 15 éves Yulia Konstantinova mindketten hagytak üzenetet a közösségi média oldalakon, mielőtt véget vetettek életüknek. Azt írták: vége. Yulia pedig egy kék bálnáról is posztolt egy képet.

hirdetés
veronika-volkova

Veronika Volkovayulia-konstantinova

Yulia Konstantinovakek

A lányok öngyilkosságáról ráadásul két tizenéves fiú videófelvételt is készített - őket már elfogta a rendőrség, és nagy erőkkel nyomoznak a hátborzongató játék megállításának ügyében is.

Nagyon fontos, hogy ha valamilyen bálnát formázó szimbólumot látsz egy tinédzser karján, vagy egyéb helyen, ahova rajzolhatta, ne hagyd figyelmen kívül! Tájékozódj itt! Ha pedig téged gyötörnek olyan gondolatok, hogy árts magadnak, hívd az ingyenes 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy kattints erre az oldalra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk