hirdetés

KÉK HÍREK

Túladagolták a beteg gyógyszerét egy budapesti kórházban, meghalt, el akarták tussolni

Két orvos, egy főnővér és két ápoló ellen emeltek vádat. Azt nem árulják el, melyik fővárosi kórházban történt mindez.
A címkép illusztráció - Forrás: Flickr - szmo.hu
2017. november 27.

hirdetés

Egy a kórházban elhunyt idős nő halálának ügyében indult nyomozás, amelynek során a vád szerint az ápolási dokumentumokat meghamisították - közölte az ügyészség.

Az alapügy lényege, hogy egy 87 éves nő 2015. február 1-jén egy budapesti kórházban kapott kezelés során meghalt.

Ebben az ügyben az illetékes kerületi ügyészség pár hónappal ezelőtt már vádat emelt: a vádirat szerint az idős nő kezelése során két budapesti orvos és egy ápoló is megszegte a foglalkozásukat érintő szabályokat. Az ápoló esetében a foglalkozási szabályok megszegése olyan súlyos volt, hogy az az időskorú nő halálához vezetett.

Az ápoló ugyanis a vád szerint anélkül adott be gyógyszert a nőnek, hogy előtte konzultált volna az orvossal, ráadásul az orvos által rendelt adag dupláját adta be az idős nőnek.

A haláleset ügyében, halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomozás indult, amelynek során a rendőrség 2015 júliusában a rendőrség az idős asszony kezelésével kapcsolatban keletkezett valamennyi dokumentumot elkérte a kórháztól.

hirdetés

A jelen ügyben benyújtott vádirat szerint ekkor

a kórházi osztály egyik főnővére két ápolóval átirattatta az idős nő ápolási dokumentációjában szereplő bejegyzéseket. Az erre utasított ápolók nem tüntették fel az általuk alkalmazott gyógyszeres terápiát.

A kórház ezt követően a nyomozóknak ezt az újraírt, hamis iratot küldte meg. A főnővérrel és az egyik okiratot hamisító ápolóval szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészség büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A másik ápoló – a két orvos mellett – a fenti alapügynek vádlottja.

Nyitóképünk illusztráció


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk