hirdetés

KÉK HÍREK

Tragédia: a súlyos beteg fiatal anyuka már a gyermekeit sem ismeri meg

A most 39 éves édesanya történetével a családja szeretné felhívni a figyelmet a betegségre, amely nem csak időseket érhet utol.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. január 06.

hirdetés

A 39 éves anya, akit 3 éve diagnosztizáltak Alzheimer-kórral, ma már meg sem ismeri gyermekeit. Carla Bramall családja meséli el döbbenetes történetüket, hogy minél többen megtudják milyen is az a borzalmas betegség.

A kétgyermekes családanya csupán 36 éves volt, mikor a visszafordíthatatlan betegséget diagnosztizálták nála. Carlánál 30 évesen jelentkeztek a demencia első jelei. 3 évvel diagnosztikája után, mára már felügyelet mellett, otthonban él.

Carla ma már nem tud ágyából felkelni, nem tud megszólalni, fejét nem tudja mozgatni, és nem ismeri fel családtagjait sem.

Az anya gyors és sokkoló leépülése egész családját megrázta. Carla testvére Lee és édesanyja, Rita elmondása szerint 12 és 18 éves gyermekei csak ritkán látogatják meg őt, mert túl fájdalmas számukra a találkozás.arc2

"
Nézni, ahogy a gyermekem ezen keresztül megy, hihetetlen fájdalmas, sajog a szívem

– meséli Rita. Carla gyermekinek is borzalmas ez, hiszen anyjuk más ember lett, mint volt. „Nagyon nehéz ez nekik, minden alkalommal sírva jönnek el tőle az otthonból.”

hirdetés

Clara édesapjától, Barry-től örökölte a demencia ritka fajtáját. Apja, nagyapja és nagybátyja is már a 40-es éveikben megbetegedtek. Ráadásul, 40 év alatti unokatestvére is már otthonban él.

A család történetével az Alzheimerben szenvedő betegek és hozzátartozóik nehézségeiről számol be a világnak. És remélik, hogy ezzel segítik a demencia kutatások fontosságágára is felhívni a figyelmet.

VIDEÓ: Alzheimer Research UK kisfilmje

Rita elmondása szerint, a legtöbben nem hisznek nekik, mikor kiderül, hogy lánya még csak 30-as éveiben jár és már Alzheimerben szenved. Szeretné, ha az emberek tudnák, hogy ez a betegség nem csak idős korban jelentkezhet.

Bár Barry és Carla életében ez már nem hozhat javulást, Rita reméli, hogy történetükkel az Alzheimer Research UK javára pénzt tudnak gyűjteni, így támogatva a betegség gyógymódjának kutatását.arc3

Rita álma, hogy egy nap az ellenszert könnyen megkaphassák azok, akik olyan helyzetbe kerülnek, mint lánya.

"
Az unokáim az anyukájukat szerették volna visszakapni Karácsonyra, de nem tudtam ezt a kívánságukat teljesíteni.

„De a demencia kutatásokat tudom támogatni, és ez nekik is egy ajándék” - tette hozzá.

A család létre is hozott egy adománygyűjtő oldalt létre Carláért.

Forrás: mirror


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk