KÉK HÍREK

Tömött sorok, rengeteg ember: a Fundamentánál már nyitás előtt kígyózott a sor az utcán

Egy ügyfél visszajelzése szerint profin kezelik a helyzetet az ügyintézők. Megszólalt Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója is.

Link másolása

Már a nyitás előtt kígyózott a sor az utcán a Fundamenta központi ügyfélszolgálata előtt ma reggel. A hvg.hu beszámolója alapján az első ember 7 óra után egy kicsivel érkezett a fiókhoz, de olyan is volt, aki még azt is megkockáztatta, hogy a munkából késsen a szerződéskötés miatt. Azt írják, sokan amúgy is kötöttek volna, de többen tegnap este döntötték el, amikor kiderült, hogy eltörölhetik az állami támogatását.

Tegnap mi is megírtuk, hogy megindult a nagy roham a lakástakarékért, rengetegen akarnak új szerződést kötni, vagy hosszabbítani a már meglévőn, mielőtt életbe lép a módosítás, ami eltörölné a lakástakarékok állami támogatását.

A beadványt tegnap nyújtotta be Bánki Erik fideszes képviselő, a parlamentben pedig kivételes eljárásban tárgyalják - akár már ma elfogadhatják, ha pedig ez így történik, és ma rákerül Áder aláírása, holnaptól életbe is lép. Ez azt jelenti, hogy aki holnap kötne lakástakarékot, már nem kapja meg a 30 százalékos, maximum évi 72 ezer forintos állami támogatást.

Miért olyan jó ez, hogy az ember még a munkából is lóg miatta?

Az eddigi konstrukcióknál a havi 20 ezer forintos befizetésnél lehetett maximalizálni az állami támogatást. Az egyik legrövidebb futamidő – 46-49 hónap – alatt a saját befizetések összege 920-980 ezer forint, emellé jött a 276-294 ezer forintos állami támogatás, valamint a betéti kamat, így a futamidő végére 1,2-1,3 millió forint gyűlhetett össze, ami évi 11-12%-os gyarapodás.

A tegnapi roham tehát ma is folytatódik, ahogyan erre készültek is a lakáskasszákkal foglalkozó cégek ügyfélszolgálatai. A hatalmas érdeklődés miatt előfordulhat, hogy akár 2,5 órát is várni kell, hogy sorra kerüljön az ember. A Fundamentán kívül a Rákóczi téri OTP-nél is tömött sorok vannak. Az Indexnek egy olvasója számolt be róla, hogy a Fundamentánál profin kezelik az ügyintézők a helyzetet, gyorsan megy a sor, és hatig biztosan, de lehet, hogy még tovább is nyitva tartanak ma.

Csányi Sándor a hírekből tudta meg, hogy módosítás készül

"Tegnap meccs volt, hajnalban értem haza, a kollégáimmal még nem igazán konzultáltam" - mondta el a hvg.hu-nak Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, hozzátéve: a Bankszövetséggel nem folyt tárgyalás ezzel kapcsolatban.

Szerinte az üzleti környezet szempontjából aggályos lehet, hogy ilyen rövid idő alatt hoznak meg egy ilyen horderejű döntést. Arról is beszélt, hogy a javaslattal kapcsolatban nem lát üzleti problémát, mert nem arról van szó, hogy egy jövedelemforrás, vagy egy támogatott hitel lehetősége esne ki a lakosság vagy a bankok számára - utalva ezzel arra, hogy a kormány szándéka szerint az államkasszában maradó összeget a családok otthonteremtési kedvezményére kívánják fordítani a jövőben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: