hirdetés

Tíz év körüli kisfiú kormányozta az autót a gyorsforgalmi úton

Egy másik autós vette videóra, ahogy egy nő ölében ülve, 50-60 km/órás sebességgel mentek. A rendőrség keresi az asszonyt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 25.

hirdetés

Egy autós vette fel videóra, ahogy a mellette lévő autóban egy kisgyerek egy nő ölében ülve vezeti az autót Budapesten, a Ferihegyi repülőtérre tartó négysávos gyorsforgalmi úton vasárnap. A videó készítője szerint több mint ötvennel mehetett az autó.

A kisfiú a felvétel szerint nagyon koncentrálva fogta a volánt. Mivel a kora miatt nem érhette el a pedálokat, a gázt a nő nyomta helyette. Közel 10 kilométert tettek meg így, végig 50-60 km/órás sebességgel.

Egy vezetéstechnikai szakértő az RTL Híradónak azt mondta, hogy akár komoly baj is lehetett volna, ha a sofőrnek hirtelen fékezni kell. Elmondása szerint egy teszten kiderült, hogy ilyen tempó mellett egy vészfékezés vagy ütközés nyomán 2,5 G-s lassulás következik be. "Saját testsúlyunk huszonötszörösével nyomjuk meg a gyereket... nem éri meg egész egyszerűen azért a tíz perc élvezetért, amit a gyereknek okoztunk esetleg megölni" - mondta.

A videót készítő házaspár az esetet látva dudált, integetett is a másik autó vezetőjének, hogy hagyja abba ezt az őrültséget, de a nő nem reagált, le sem lassított.

A kisfiúról készült videót a rendőrök is látták, most keresik a nőt, aki a gyereket a volánhoz engedte, hogy felelősségre vonják.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk