KÉK HÍREK

Tévedésből 5 ezerért lehetett 100 ezer forintnyi ruhát venni a H&M-ben

Most viszont teljes a káosz, mert van, akinek kiszállítják, másoknak visszamondták az egészet. Mit tehetnek a vevők?

Link másolása

Technikai malőr miatt fillérekért lehetett ruhát vásárolni a H&M webshopjában tegnap, azonban most nagy a kavarodás, mert a cég központilag törölte a rendeléseket.

Miután nagyon rövid idő alatt szinte futótűzként elterjedt, hogy az üzletláncnál 390 forintért lehet férfi cipőhöz, 90 forintért rövidnadrághoz jutni, a vásárlók megrohamozták a weboldalt - volt, aki több százezer forint értékben rendelt, a hibásan megadott árak miatt azonban csak a töredékét kellett kifizetnie. Persze sejthető volt, hogy valami hiba csúszhatott a gépezetbe és az elképesztően olcsó árak annak köszönhetően jelentek meg, de úgy tűnik, ezt nem sokan mérlegelték, inkább próbálták kihasználni a hirtelen jött lehetőséget.

Az ügyfélszolgálat úgy tájékoztatta az első, információkat kérő vásárlókat, hogy

valószínűleg véletlenül lengyel zlotyiban adták meg az árakat az akcióra kijelölt termékeknél.

Ekkor még meg is erősítették azt, hogy a rendeléseket kiszállítják.ruha2

Másnapra azonban valahogy megváltozott a vezetőség álláspontja: a sorra kiküldött központi emailekben az állt, hogy több rendelést is töröltek, a pénzt visszautalják, illetve hogy 15 százalék kedvezményt biztosítanak a következő vásárlás végösszegéből, de csak ezen a hétvégén.

A felháborodás persze várható volt: több ezer online vásárló érintett az ügyben, amelyet hivatalos közleményben még mindig nem tisztázott a H&M. A cég hivatalos Facebook-oldalát elöntötték a dühös, értetlenkedő és számonkérő kommentek.

"Nekem is törölték, az összeget már vissza is utalták. Hát tuti többet nem rendelek tőlük!!! Nem halok bele, de azért baromira örültem annak a pár ruhának. Nem egy vásárlóbarát dolog az tuti. Ezzel most vesztettek pár 1000 vásárlót!"

"Rohadjanak meg! Nem vásárolok ott többet!"

"Remélem, becsődöltök!"

"Törvényes ez egyáltalán?!"

"Elvileg az ügyfélszolgálat este 21 óráig áll a rendelkezésünkre. Ahhoz képest az ígért két perc helyett 16 percig kellett várakoznom és semmi!"

"Nagyon gáz, hogy törlitek a rendelést, főleg úgy, hogy azt egyébként visszaigazoltátok!"

"Nagyon hűséges vásárlókat gyűjtöttek volna, ha ezt most normálisan végigcsinálják, ha már ők hibáztak. Akik meg hibáztak, de dolgozzanak ezentúl ott."

Az ügyfélszolgálaton sem tudnak arra válaszolni, hogy például mi alapján törölték a rendeléseket, vagy hogy szállítanak-e ki egyáltalán valamit. Sőt, a vásárlók azzal szembesültek, hogy gyakorlatilag minden ügyfélszolgálaton más-más tájékoztatást kapnak.

"Férjem hívta őket, 40 perc után felvették. A központi vezetőség döntött úgy, hogy törlik a rendeléseket. Nem érdekli őket a bírság, még így is jobban megéri nekik, mint kiszállítani a termékeket."

"Nagyon kedves volt a nő, elmondta, hogy most tudták meg, hogy a raktár, ahol össze készítik az árut annyi rendelést kapott, hogy feladták. Már nem bírták nyomon követni a rendeléseket, ezért törölték őket, de van akinek már feladták a rendelését, szóval a szerencséseknek úton van, olyanoknak pl. akik az őrület legelején adták le. A raktárnak most ez a könnyebb verzió, hogy törlik a rendeléseket. Negatívan fog hatni de ez van..."

"Most beszéltem az ügyfélszolgálattal, azt mondták, hogy tudják, hogy ez szerződéstöl való viszalépés, mert mindenki megkapta a megrendelés megerősitéséröl az e-mailt. Mindeki írjon e-mailt az ügyfélszolgálatnak, hogy a szerződésben leírt feltételekkel kéred a rendelés teljesitését. Tovább küldik a jogi osztálynak, akik tudják, hogy ezt nem tehetik meg, és el fogják küldeni a terméket/termékeket."ruha1

Rengetegen fogtak össze és kértek jogi segítséget is, hogy hivatalos levélben tisztázzák a dolgokat. A dokumentumot többszázan írták már alá.

"A H&M magyországi weboldalán megrendelést adtak fel különböző termékekre vonatkozóan. A rendelésről szóló visszaigazoló e-mailt kaptak. A bankkártyákról a megjelölt összeg levonásra került, azonban a megrendelt, és kifizetett, illetve utánvételes termékeket nem kézbesítették a részükre, sőt annak ellenére, hogy szerződéses kötelezettségük lett volna a termék átadása (kiszállítása), a Társaságuk a közöttük létrejött adásvételi szerződéstől jogtalanul elállt (ASZF módosítás történt, amelyet bizonyítani tudunk).

Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy a weboldalukon található általános szerződési feltételek szerint olyan esetekben, amikor a termék vételárára vonatkozóan jelentős kedvezményt adnak, akkor Önök nem állhatnak el a szerződéstől, az ajánlati kötöttségük és az adásvételre vonatkozó kötelezettségük fennáll. Mindezeken túlmenően Önök vissza is igazolták a megrendelést a weboldalon feltűntetett kedvezményes vételáron. Az általános szerződési feltételük szerint: "Amennyiben valamilyen oknál fogva rendelésed nem tudjuk teljesíteni, azt mihamarabb tudatjuk." Ezen szerződéses kikötésük ellenére az indokolási kötelezettségüknek mind a mai napig nem tettek eleget, így az elállásuk - az erre való tekintettel is - jogellenes volt" - írják benne.

Címkép: Wikipédia, további képek: Pixabay

Neked is volt hasonló tapasztalatod? Írd meg kommentben!/strong>

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: