KÉK HÍREK

Terrorcselekmény áldozata volt az orosz utasszállító is

Robbanóanyagot találtak az Egyiptomban lezuhant gép roncsai között, az orosz titkosszolgálat keresi az elkövetőket.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2015. november 17.


Link másolása

A Sínai-félszigeten október végén lezuhant orosz utasszállító katasztrófáját terrorcselekmény okozta - közölte Alekszandr Bortnyikov, a belbiztonsági és kémelhárítási feladatokat ellátó Szövetségi Biztonsági Szolgálat elnöke Vlagyimir Putyinnal.

A katasztrófában 224 ember vesztette életét.

Bortnyikov a katasztrófa vizsgálatának eredményeiről tartott moszkvai tanácskozáson azt mondta:

"
Egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy ez terrorcselekmény volt.

A szakértők a roncsok és az utasok poggyászainak elemzésekor robbanóanyagra bukkantak, ami arról tanúskodik, hogy pokolgép robbant a fedélzeten, és az utasszállító már a levegőben darabjaira esett.

Valószínűsíthető, hogy valaki bombát vitt a gépre. A sarm-es-sejki repülőtér dolgozói névtelenül nyilatkoztak az AP hírügynökségnek: elmondták, hogy komoly hiányosságokkal küzdött a reptér biztonsági rendszere, gyakran nem működött a csomagátvilágító berendezés sem. De állítólag, ha működött is, 10 euróért bárki kihúzhatta magát a kötelező ellenőrzés alól.

mnbvcx

A Reuters úgy tudja, hogy kedden őrizetbe vették a reptér két dolgozóját, akik a gyanú szerint segítettek feljuttatni a robbanószerkezetet a gép fedélzetére. Az üggyel kapcsolatban összesen 17 embert tartanak őrizetben - olvasható az Indexen.

Nemrég az derült ki, hogy a katasztrófa előtt egy héttel az amerikai és a brit titkosszolgálat óva intette az egyiptomi járatokat fenntartó légitársaságok pilótáit attól, hogy 7620 méternél mélyebben repüljenek a Sarm-es-Sejk felé tartó útjukon, a Sínai-félsziget felett, mert az Iszlám Államnak birtokában lehet olyan fegyver, amellyel ilyen magasságban már veszélyt jelenthetnek a repülőkre.

Bortnyikov bejelentésére Putyin utasítsát adott az orosz titkosszolgálatnak, hogy kutassák fel a terrortámadás elkövetőit, az FSZB pedig 50 millió dollárt ajánlott fel annak, aki olyan információkat ad, amelyek elvezetnek a tettesekhez. Putyin ugyanakkor arra is parancsot adott, hogy az orosz hadsereg fokozza légicsapásait Szíriában - írja az Index.

Ha érdekes volt, oszd meg ismerőseiddel!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: