KÉK HÍREK

Tele volt a hűtő, mégis csontsovánnyá fogyva halt éhen a gyöngyösi kislány

A szomszédok gyakran hallották a gyerekek sírását, kihívták a rendőröket, de a szülők nem nyitottak ajtót. Megdöbbentő dolgok derültek ki a családról.

Link másolása

Újabb részletek derültek ki múlt héten holtan talált másfél éves kislány családjáról. Jól szituáltak voltak, a gyermek gyakorlatilag tele hűtő mellett halt éhen. Amikor a rendőrök rátaláltak, csontig volt soványodva, alig nyomott többet, mint három, három és fél kiló.

A család hűtőszekrénye viszont tele volt. Az egyik szomszéd pedig azt is elmondta, hogy a gyerekek sírásától zengett a ház,

a szomszédok kihívták a rendőröket is, de a szülők nem nyitottak nekik ajtót - írja az Origó.

bantalmazas1

A házaspár a gyöngyösi panelházban zárkózottan élt, nem tartották senkivel a kapcsolatot. A férj, K. Gusztáv kőfaragóként dolgozott. "Felesége más férfiaknak a szemébe sem mert nézni, szomszédaival nem mert beszélgetni, de még az utcára sem mehetett le. A társasházban, ahol éltek, úgy viselkedtek, mintha bujkálnának valaki elől" írja a Blikk.

A lap információi szerint nem vették át a leveleiket, a postást sem engedték be. A családfő intézte a vásárlást.

Az orvost és a védőnőt sem mehetett hozzájuk egy idő után. Utoljára 2015 novemberében látta orvos a múlt héten elhunyt kislányt, akkor a gyermek 7 kilós volt.

A nagyszülők állítólag aggódtak, de nem mertek szembeszállni a férfival.

Elütött a Metró egy férfit, aki túlélte a balesetet

Az előzmények

Május 12-én csütörtök délután tett bejelentés egy gyöngyösi lakos a helyi rendőrségen, mert otthonában ismeretlen körülmények között meghalt másfél éves gyermeke.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya lefolytatta a helyszíni szemlét. Szakértők bevonásával vizsgálta a haláleset körülményeit.

Május 14-én bejelentették, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen a Gyöngyösön meghalt gyermek ügyében.

csalad

"Úgy tudjuk, a családban rendszeresnek számítottak a veszekedések – főként az asszonyt lehetett hallani, volt, hogy egy egész estét végigüvöltött egy fültanú szerint. A nyilatkozó lakók úgy érezték, tehetetlenek voltak – a családról egyszerűen leperegtek a figyelmeztetések" - írja az Origó.

A Bors információi szerint az esetnek már voltak előzményei. Az elhunyt kislány négy és fél éves nővérét 2013-ban alultápláltság miatt kórházba szállították (ezt az Origónak nyilatkozó szomszédok is megerősítették.) Akkor kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indult a család ellen, ám a gyermeket mégis visszaengedték a szüleihez.

Az általunk megkérdezett gyermekvédelmi szakember véleménye az, hogy ebben az esetben a Gyermekvédelmi törvény (17 §. (1) bekezdés) szerinti jelzőrendszeri tagok nem működtek együtt megfelelően.

"Bár nem látjuk az esetben készült iratanyagot, de például

a védőnőnek jeleznie kellett volna a gyermekjóléti szolgálatnak azt, hogy (bár a cikk szerint törvényesen) lemondott a védőnői szolgáltatásról, ettől még súlyosan veszélyeztetett a gyermek. A rendőrségnek szintén jelzési kötelezettsége lett volna.

Ahogyan a kormányhivatal - nagyon helyesen - megindította az eljárást, úgy a védőnő és a rendőr esetében is meg kellene vizsgálni, hogy miért nem jelzett (ha nem jelzett): "bekezdésben foglalt jelzési vagy együttműködési kötelezettségének nem tesz eleget, a gyámhatóság - jelzésre vagy hivatalból - értesíti a fegyelmi jogkör gyakorlóját és javaslatot tesz az érintett személlyel szembeni fegyelmi felelősségre vonás megindítására. A gyermek sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja esetén a gyámhatóság büntetőeljárást kezdeményez."

Ami nagyon fontos, hogy a Gyvt 17. § (2a) bekezdése értelmében "a gyermekjóléti szolgáltatást nyújtó szolgáltató és a gyámhatóság a gyermek bántalmazása, elhanyagolása miatt jelzést vagy kezdeményezést tevő intézmény, személy adatait erre irányuló külön kérelem hiányában is zártan kezeli."

A Bors megpróbálta szóra bírni a férjet, K. Gusztávot, ő azonban azt mondta, még nem tud beszélni róla. "Nagyon nagy fájdalom ez most nekünk" - mondta a lapnak.

A szülőket nem vette őrizetbe a rendőrség.

Fotóink csupán illusztrációk.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: