KÉK HÍREK

Teherautóról leszakadó vasdarab csapódott egy házaspár autójába Nagykanizsán

Nem sokon múlt a tragédia. A tenyérnyi, másfél kilós vasdarab ugyanis előbb a szemből érkező kocsira esett, de arról lepattant. Végül betörte a házaspár autójának szélvédőjét és az utastérben állt meg.

Link másolása

Kis híján súlyos balesetet okozott egy teherautóról leszakadó vasdarab Nagykanizsán pénteken. Egy házaspár autózott a várost elkerülő úton, amikor az előttük haladó teherautóról leszakadt egy alkatrész. A tenyérnyi fémkocka előbb a szemből érkező kocsira esett, de arról lepattant és egyenesen a házaspár autójába csapódott. A házaspár fia mesélte el az RTL Híradónak, hogy pontosan mi történt.

Viktor szerint a másfél kilós vasdarab először a túloldalra repült, ahol végigszántotta a szembejövő autó motorháztetejét.

"Nagy szerencséje volt, hogy az ablaktörlőlapát feldobta a levegőbe, és úgy érkezett a másik oldalra édesanyámék közé"

- mondta a házaspár fia az RTL Híradónak.

A szemből érkező kocsi vezetője valóban szerencsésnek érezheti magát, hogy az ablaktörlő eltérítette a fémdarabot, mert a nyomok alapján az éppen felé tartott. Viktor szüleinek kocsija azonban nem úszta meg ennyivel. Az alkatrész a szélvédőn át az utastérbe csapódott.

"Édesanyám zokogva hívott föl rögtön utána, hogy gyere fiam baj van. Én is nagyon megijedtem. De utána értesítették a 112-t, a rendőrök nagyon hamar kiértek, megcsinálták a helyszínelést. Nagyon segítőkészek voltak"

- mondta Viktor.

A házaspár autója használhatatlan, most szervízben van.

"A szélvédőt kell kicserélni rajta. Azt mindenféleképpen. Továbbá nem néztük még az autót, hogy benti kár is keletkezett-e, odáig még nem jutottunk el. A szélvédőt kell cserélni és az körülbelül egy ilyen 50-100 ezer forintig terjedő összeg lesz"

- magyarázta Krajnyik Ákos műhelyvezető az RTL Híradónak.

A rendőrség eljárást indított az ügyben. A Híradó úgy tudja, hogy a közeli kamerák felvételei alapján próbálják azonosítani a teherautót. A család szerint a sofőrje jóhiszeműen hajtott tovább, mert a balesetből valószínűleg semmit nem vett észre. Azért keresik, mert a biztosítójával szeretnék rendezni az autókban okozott kárt.

Az RTL Híradó riportja:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: